Construim ceva pe partea dreaptă?

Simţiţi forfota? Se apropie alegerile şi toată lumea vrea să construiască ceva. Un partid, o alianţă, o uniune, o platformă, o mişcare, o nouă republică, o rochie pentru Albă ca Zăpada. Ceva, orice. Nu ştiu, parcă a dat dihonia în ei. Atîta energie, mai rar.

Desigur, nu se va întîmpla nimic. Nimic esenţial. Nimic cu beneficiu. Alte măşti, aceeaşi piesă/ Alte guri, aceeaşi gamă, / Amăgit atât de-adese / Nu spera şi nu ai teamă.

În timpul ăsta, într-o localitate pe nume Bălţeşti, din judeţul Prahova, un grup de 250 de voluntari din Irlanda de Nord şi din România vor să construiască 10 case în cinci zile. Pentru 10 familii nevoiaşe. Este o acţiune a Habitat for humanity, iar proiectul se numeşte Big Build.

Am fost întrebat dacă vreau să mă alătur echipei de voluntari şi am zis da. Au zis la fel Cristina Bazavan, Panaitescu, Miruna şi David Pripas. Deocamdată. Fiecare dintre noi ar trebui să aducem încă trei bloggeri. Pentru că joi, 6 octombrie 2011, în cea de-a patra zi a proiectului Big Build de la Bălţeşti va fi ziua bloggerilor pe şantier.

Eh, şi aici vine întrebarea mea: pe cine să aleg eu dintre bloggeri? Cine dintre politicienii cu blog care zilele astea vor să construiască ceva ar dori să vină cu mine la Bălţeşti ca să construim nişte case?

Vă spun, eu am în minte nişte nume, dar să vedem dacă ne răspund: Sebastian Lăzăroiu, că tot a rămas fără muncă, dar vrea să construiască. Elena Udrea, Adrian Năstase, Mihail Neamţu, Bleen, Cristian Preda, Victor Ponta, Alina Gorghiu, Andreea Paul Vass. Ar mai fi şi alţii, dar mă opresc aici. Măcar să vrea trei dintre ei să vină cu mine şi să construim ceva pe partea dreaptă a străzii din Bălţăteşti.

PS. Dacă eşti blogger şi ai vrea să mergi cu mine joi, 6 octombrie, să construim nişte case, dă-mi un email la cristian@sutu.ro. Programul e simplu: plecăm la 6.15 din Piaţa Victoriei şi ne întoarcem pe la 18.00 în Bucureşti. Ce avem de făcut acolo? – şlefuire (cu şmirghel) plăci gips-carton; – montare profile îmbinare perete/tavan; – aplicare vopsea lavabilă (2 straturi); – montare pardoseală lemn laminat; – finisare streașină; – montare acoperitoare scări intrare / verandă; – curățenie.
Nu primim şpagă. Doar transport şi hrană.

10 Comments
 • Andreea PAUL VASS
  September 29, 2011

  Sunt in miezul problemei. Confirm.

 • Vantu
  September 29, 2011

  Super! Chiar mi-ar placea sa merg. De ce nu se anunta lucrurile astea din timp? Sa-mi fi putut lua o zi de concediu…

 • Cristian Șuțu
  September 29, 2011

  bun, bun.
  keep in touch

 • Cristian Preda
  September 29, 2011

  Mulțumesc pentru propunere. Din păcate, nu sunt în țară

 • d
  September 29, 2011

  Nu sunt cam multi PDL-isit? Ponta unde e? dar nevasta-sa ca tot se da mare ecologisto-iubitoare de saraci?! Cred mai degraba ca socialistii ar trebui sa participe in numar mare ca tot au ca ideologie ajutarea saracilor…Sa fiu de politician de dreapta as refuza actiunea pe motiv de incongruenta cu ideologia politica. Ca om de dreapta trebuie sa il sprijini pe om sa isi construiasca singur casa nu sa i-o construiesti tu.

 • Tib eriu
  September 29, 2011

  Interesanta actiune. Cam asa faceau legionarii. Si nu, nu e ceva ce critic, ci chiar apreciez. Sunt insa cateva probleme: pentru a face asta trebuie sa respectam protectia muncii si sa fim calificati, altfel cine stie ce catastrofe putem provoca :) . Eu as veni cu drag dar mama mi-a spus de mic ca am doua maini stangi si alea bagate in ghip, adica-s tare nepriceput la munca fizica. Decat sa incurc lumea sau doar sa ma uit, mai bine voi admira pozele aici de la actiunea de pe 6 octombrie. Succes!

 • Marius
  September 29, 2011

  Ne vedem acolo ;)

 • chuky
  September 30, 2011

  imi iau liber de la coafor-pe la senat oricum nu trec- si vin.se transMIte la A3?poate o iau si pe noryka

 • Renata Nicolaescu
  October 4, 2011

  Buna! nu am blog, dar as vrea sa particip la proiect. Exista vreo sansa?:)

 • Cristian Șuțu
  October 4, 2011

  renata, eu te-as lua, insa regula spune ca joi este ziua bloggerilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *