In Charles we trust

Via Lilick, care citează la rîndul ei blogul Transildania, aflu cît de serioasă e implicarea Prinţului Charles în România. Filmul este de anul trecut, dar câţi dintre voi ştiaţi despre el? Câţi dintre voi ştiaţi că fundaţia despre care se vorbeşte în film, The Mihai Eminescu Trust, s-a implicat în mod intens în renovarea unor clădiri de patrimoniu din Transilvania (vezi aici cît de intens)? Cîţi dintre voi ştiaţi că o altă fundaţie a Prinţului Charles, Transylvania Authentica, emite certificate pentru produse procesate în mod traditional, ajută producătorii să-şi găseasca clienţi, şi să participe la tîrgurile internaţionale pentru alimente ecologic?

11 Comments
 • [D][S][N]
  May 18, 2011

  In Camilla, nu? :))

 • Vio
  May 18, 2011

  Oamenii mari fac lucruri mari…pigmeii de la noi fac si ei ce pot…

 • adrian sei
  May 18, 2011

  laudabila activitatea de PR a majestatii sale, dar nu vi se pare ca aceasta fundatie nu are nici o legatura cu Mihai Eminescu ?! Mie mi se pare ca se foloseste de numele Lui pentru a face impresie buna in RO. Ah, si MS nu vorbeste de Romania ci doar de Transilvania !

 • Lilick
  May 18, 2011

  @Adrian Sei, Charles vorbeste despre Romania. Doar in filmuletul asta spune numele tarii noastre de vreo doua ori. Cu numele fundatiei se intampla urmatorul lucru: a fost dat inainte de ’89.
  Cristi, e un subiect pe gustul tau: cu alimente bio, natura, cultura… Ma bucur ca ai preluat. Poate faceti urmatoarea tabara foto pe-acolo. :)

 • Lilick
  May 18, 2011

  Daca vreti sa cumparati ceva de la un furnizor al Palatului Buckingham… Am gasit aici: http://casadepedeal.com/magazin/

 • transildania
  May 18, 2011

  @Adrian sei: chiar nu conteaza cum se cheama fundatia ci ceea ce face. A facut “in secret” si cu bani privati mai mult pentru patrimoniul transilvan decat ministerul de resort romanesc care pentru asta exista in 20 de ani. Iar numele fundatiei se explica prin faptul ca ea a fost fondata inainte de 89 si intr-o vreme cand inca nu s-a specializat doar pe Transilvania.

 • transildania
  May 18, 2011

  @all Asta seara TVR a difuzat o emisiune in care pe langa un reportaj despre vizitele lui Charles publica si un interviu cu Jessica Douglas-Home, presedinta si organizatoarea fundatiei Mihai Eminescu. TVR inca nu a bagat inregistrarea emisiunii (Cu ochii’n 4) in arhiva insa presupun ca in curand cei doritori o pot gasi aici: http://www.tvr.ro/a-z.php

 • Alice
  May 19, 2011

  Pai de ce ne-ar interesa pentru ca romanii prefera sa rada de gaura in pantof al unui absolvent la Harvard, sa ne minunam de pantofii lui Udrea si alte chestii. De ce ne-ar interesa ca o fundatie respectabila incearca sa scoata din rahat ceva din tara?

 • Cristian Șuțu
  May 19, 2011

  alice, ne-ar interesa. pentru ca, uite, comentam amandoi pe tema asta acum, aici

 • dollo
  May 19, 2011

  Unii dintre noi mai știm:) Am si scris despre asta, anul trecut. Oricum, sunt implicati in treaba asta si multi romani cu suflet mare din zonele alea, iar dincolo de orice PR, la mijloc e si o afacere. Destul de frumușică. Dar da, categoric la originea mișcării de reabilitare a satelor săsești din Transilvania stau totuși niște creiere britanice. Bine că totuși s-au găsit și unele românești să le urmeze, și nu s-au pus chiar toți de-a curmezișul.

 • Laszlo Potozky
  May 27, 2011

  Transylvania Authentica nu este o fundatie a Printului Charles, ci un program al Fundatiei pentru Parteneriat, care avut la baza si sprijinul Printului. Mai multe detalii pe http://www.www.transylvania-authentica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *