Baconschi e dubios

Citesc o ştire NewsIn şi am senzaţia că nu mai văd bine. Fiţi atenţi aici, că e groasă:

Ministrul de Externe Teodor Baconschi îşi lansează miercuri seară fundaţia în jurul căreia intenţionează să construiască o platformă care să-i reunească de pedeliştii cu idei creştin-democrate, la eveniment fiind aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu. Miercuri seara, la Ateneu, va avea loc lansarea Fundaţiei Creştin-Democrate, fundaţie ce îşi propune să promoveze valorile creştin-democraţiei în România. Surse democrat-liberale precizează că proiectul îl are ca principal promotor pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, care s-a înscris în PDL. Accesul la lansarea fundaţiei se va face pe bază de invitaţie. Este de aşteptat să participe şi preşedintele Traian Băsescu, deşi prezenţa acestuia nu este deocamdată certă.

Băi, băieţi, ceva e tare putred la voi în Danemarca. Adică cum? Cine îşi face o fundaţie şi pentru lansarea ei închiriază Ateneul Român? Ateneeeeeeeeeeeul? Voi vă daţi seama cît costă să închiriezi Ateneul? Şi pentru ce? Pentru o fundaţie? Adică pentru o amărîtă de fundaţie? Nu, nu, nu! Ceva nu e în regulă aici. Fundaţia asta a lui Baconschi, vă spun eu sigur, nu e ceea ce pare. Adică nu tocmai o fundaţie. Pentru că dacă Baconschi ar fi vrut o fundaţie, adică dacă el ar fi vrut să desfăşoare nişte activităţi caritabile în folosul unei obşti, vă spun la fel de sigur, nu ar fi închiriat Ateneul. Ar fi închiriat un amărît de aparatment şi ar fi dat o cola cu covrigi la o mînă de pensionari plictisiţi să stea prin case. Şi de banii pe care i-ar fi strîns de la unii şi alţii atunci cînd i-a venit ideea cu fundaţia, ei bine, cu banii ăia ar fi făcut acţiunile caritabile prevăzute în actul constitutiv. De aceea, vă spun: Baconschi e dubios. Iar fundaţia asta a lui mă tem că are de gînd nu să ofere nişte bani în scopuri caritabile. Ci să producă nişte bani pentru buzunarele unor şmecheri de pe partea dreaptă a scenei politice, şmecheri care au realizat că PDL a devenit cam nefrecventabil în ultima vreme.

19 Comments
 • Traian
  October 12, 2010

  Ei dubios, cum sa fie dubios un cadru de nadejde al organelor ? Tztztztz

 • sandman
  October 12, 2010

  Sau se pune de Alba ca Zapada. Daca da cite un jacuzzi de membru, ma inscriu. :))

 • corina
  October 12, 2010

  nu mai stiu cine era mama-sa, da sigur seamana cu ea!

 • taranist,de Maramures
  October 12, 2010

  Eu voi adera,sunt ales local PNTCD si membru BNC.

 • Gabriel Preda
  October 12, 2010

  Sunteti neinformat; nu e o fundatie oarecare, e vorba de fundatia Democrat-Crestina, platforma pentru relansarea CD-ei in Romania si, de ce nu, platforma pentru lansarea lui TB (Teodor Baconschi, de data aceasta) in cursa prezidentiala. Sa nu ziceti ca nu v-am zis :-).

 • niku_elektriku
  October 12, 2010

  iar mata tot pesdache ?

 • alinutza
  October 12, 2010

  Fund-atia Alba-ca-zapada cre(s)tin-democrata ?

 • bogdan
  October 12, 2010

  asta este aceeasi fundatie in care duduia placinta este membru fondator? cea a carei odrasla care urina pe troitele maramuresene? pai cred ca va avea un viitor luminos…

 • Gabriel Preda
  October 12, 2010

  Radeti acum, dar cand o sa ajungeti PSD + PNL la 20% impreuna, nu o sa mai radeti …

 • george
  October 12, 2010

  @Alinutza, glumele sunt fix de romare, leat 1990
  @Bogdan, daca maine se lanseaza tu intelegi ca exista deja membri ?
  @Sutu. Slab ma. Zi de unde sunt banii. Asa, povesti din astea poate sa scrie si Vadim.

 • Cristian Șuțu
  October 12, 2010

  @georgica > DD!
  @niku_elektriku > si tu!

 • mihalache
  October 13, 2010

  Mai, am impins si eu odata niste hartii de colo colo pentru organizarea unui eveniment la Ateneu. Organizatorul era o fundatie internationala, dar care avea un buget minuscul si doi-trei angajati in Romania. Poate n-o fi un capat de tara, zic eu. Imi pare rau ca nu m-am uitat mai atent pe foile alea sa vad cat a costat. Dar cred ca se poate afla cu un telefon la Ateneu.

 • Gabriela
  October 13, 2010

  Baconschi asta, e fostul ambasador al Frantei si al principatului Monaco pana nu demult?!? (unde se tot ducea prietenul Videanu & Co!!!)… de imi aduc bine aminte si cred ca imi aduc… nu cumva in Franta a fost cea mai mare frauda la votul pentru prezidentiale?!? nu acolo a luat Basescu cele mai multe voturi?!?
  intre timp Baconschi a fost avansat la rangul de Ministru de Externe si isi mai face si fundatie… care sa produca, eventual sa spele niste bani pentru niste unii!!! paravan/ parandarat in toata regula :))

 • Zadkielix
  October 13, 2010

  Viitor de aur tara noastra are/ Cu Baconschi-n frunte, va fi sarbatoare!
  PAM-PAM!…

 • Cristian Șuțu
  October 13, 2010

  @mihalache > iti spun eu cit a costat: cati specialisti avea emil constantinescu! by the way, iti amintesti ca si emil isi facuse o fundatie care ulterior s-a transformat in partid si care, in final, a disparut?

 • alinutza
  October 13, 2010

  @George
  Scuze ca nu ma ridic la nivelul intelectului tau, dar chiar nu te obliga NIMENI sa citesti ce postez eu. Poate ar fi in folosul tau sa frecventezi site-urile super-intelectuale gen Patapievici, Avramescu, Preda etc., unde poate vei reusi sa juisezi la posturile si comentariile continute. Succes!

 • Doru Panaitescu
  October 14, 2010

  Ateneul e o institutie de cultura care mai inchiriaza foaierul pentru evenimente.
  Pretul pentru o seara este modest, cateva mii de euro, buget pe care orice partid de care am auzit eu si l-ar permite. Deci nu e nimic dubios aici, probabil ca daca ar fi mers la sala mare a vreunui hotel mai cu staif i-ar fi ajuns mai mult. Nu uitati ca acest foaier poate

 • Doru Panaitescu
  October 14, 2010

  Ateneul e o institutie de cultura care mai inchiriaza foaierul pentru evenimente.
  Pretul pentru o seara este modest, cateva mii de euro, buget pe care orice partid de care am auzit eu si l-ar permite. Deci nu e nimic dubios aici, probabil ca daca ar fi mers la sala mare a vreunui hotel mai cu staif i-ar fi ajuns mai mult. Nu uitati ca acest foaier e foarte generos, permitand evenimente cu sute, poate peste mia de participanti.
  Deci nimic dubios IMHO.

 • IANCU GHEORGHE
  October 28, 2010

  Nici nu a apucat omul să spună ceva și să facă un pas,că imediat sau găsit destui să murdărească zidurile acestei mult dorite și necesare construcții.
  Asta ne dovedește că numai prin creștin-democrație mai putem restabili încrederea în oameni și acțiunile lor în interesul comun-renașterea Romăniei în noul context european și global.
  Personal mă ofer să fac parte din această mișcare,pe care o consider cea mai credibilă construcție politică.
  Vă recomand să citiți cartea recentă,scrisă de domnul TEODOR BACONSCHI,
  CREȘTINISM ȘI DEMOCRAȚIE,unde se arată că suntem și buni,facem și lucruri bune și mai mult de atît avem toată încrederea că libertatea și prosperitate pe aceste meleaguri este o problemă ce ține de efortul și voința noastră,creștin-democrația renaște speranța în societate și va restabilii încrederea în clasa politică-aceasta este calea dreaptă a politicii romănești.
  NOI,CU NOI !!!.
  AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !!!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *