Cum a fost în Aventura urbană Lipton

Duminică, 12 mai 2013, a fost ziua de aventură a echipei mele din cadrul campaniei „Tea & the City: Aventuri urbane cu Lipton” . Nu știu cum altfel decît simplu să vă spun: a fost poate cea mai interesantă aventură gastronomică la care eu am luat parte vreodată. Alături de bloggerii Dobro, Negrea, Mazilique și Itu am plecat dimineață în căutarea Gustului.

aventura Lipton

Prima oprire: la Baciu, în Floreasca. Despre Baciu auzisem la niște prieteni de-ai mei, consăteni cu fondatorul băcăniei originare din Bucovina. Dar degeaba mi-au povestit ei și degeaba vă povestesc eu. Cîtă vreme nu gustați produsele, glandele salivare nu pot fi împlinite. Acolo am întîlnit niște oameni senzaționali, între care și doamna din imaginea alăturată, care-ți vorbea cu un accent bucovinean, de-ți venea să lași toți banii din portofel în băcănia lor.

la baciu

Următoarea oprire: Delicateria Gala. Trebuie să fiți de acord cu mine, sună atît de bine cuvîntul ăsta, delicateria. Chiar așa este. Cum să vă spun? Bistroul oferă delicatese portugheze. Iar prăjitura tradițională portugheză Pastel de Nata… – of, mi-e rușine să vă spun… – crează dependență. Un fenomen pe care l-am întîlnit și la cel de-al treilea pitstop: Pain Plaisir. Facem o paranteză aici, ca să remarcăm împreună ce denumiri irezistibile au oamenii ăștia care deschid în București astfel de raiuri culinare. Priviți acum această fotografie instagram:

plaisir

În imagine – surprinsă la Pain Plaisir – sunt cîștigătoarele concursurilor organizate de Lipton pentru aventura noastră urbană. Nu se auzeau gîndurile lor, dar aveți încredere în mine cînd vă spun că gîndeau, fiecare, cam așa: Eu nu mai rezist în fața atîtor bunătăți! Mi-e imposibil… Voi sunteți niște malefici… Nu, nu, nu! Plecați, ispitelor! Vreau la sală! Dar ce rău v-am făcut?…
Eu le-am înțeles. Nu vreți să știți cît de greu mi-a fost să mă abțin să nu bag în mine tot ce ne puneau pe masă fetele de la Pain Plaisir. Mi-am făcut de lucru cu telefonul, l-am luat pe Alex Negrea cu mine și l-am scos la o țigară afară, i-am făcut un portret instagram.

negrea

M-am întors, i-am făcut și Bogdanei Dobre (cîștigătoarea concursului Lipton de pe sutu.ro) un portret. Doar-doar, n-o să mai văd toate deliciile de la Pain Plaisir.

bogdana

A urmat un alt dezmăț. Gelateria La Delicii. Cu incredibila înghețată de ceai verde. În fața căreia n-am rezistat decît după ce am băgat trei cupe. Noroc cu Dobrovolschi, cu care am schimbat opinii și impresii despre softuri de editare foto instagram. Și pe care l-am băgat la o scurtă ședință foto cu noul meu film de la hipstagram.

dobro

Precum vedeți, m-am jucat destul de mult cu fotografiile de tip instagram în aventura urbană Lipton. Momentul camerei foto profesionale Nikon a venit însă pe terasa MNAC, punctul final al aventurii urbane Lipton. De unde n-o să vă arăt aici și acum decît trei portrete pe care i l-am făcut Alinei Mihai, din grupul nostru de aventurieri Lipton, dar și un portret cu Alex Negrea, cunoscut zilele acestea ca și Aristotel.

AventuraLipton (8 of 8)
AventuraLipton (2 of 8)
AventuraLipton (5 of 8)
AventuraLipton (1 of 8)

Mulțumesc, Lipton, pentru o duminică excelentă!

2 Comments
  • Marina
    May 15, 2013

    v-ati distrat bine, se vede

  • Nicoleta Munteanu
    May 15, 2013

    A organizat cineva un concurs pentru ocuparea locului vacant din cadrul echipei insa n-am avut norocul sa-l obtin. Se pare ca am pierdut cate ceva, aventura s-a dovedit a fi una cat se poate de interesanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *