Lăsați-l pe Dragoș Asaftei să facă fotografii!

Mai întîi de toate aș vrea să-l felicit pe cel/cea care mi-a ascultat sfatul și a luat decizia angajării unui fotograf la Cotroceni. Din informațiile pe care eu le am, Dragoș Asaftei, un tînăr talentat, pe care eu îl cunosc, a fost căutat pentru a i se propune să devină fotograful Administrației Prezidențiale la doar cîteva zile după ce eu am scris acest articol. Se impunea, căci mizeriile acelea de imagini nu puteau fi considerate fotografii. Și totuși, Dragoș Asaftei e de circa 3 luni fotograf la Cotroceni, iar fotografiile încă nu au început să apară. Cum spuneam, pe Dragoș îl știu, îi cunosc aptitudinile (a fost chiar într-o tabără foto organizată de mine). Pentru cei 21 de ani ai săi, este un tip extraordinar. Dar el încă n-a publicat nici o fotografie. Doar niște imagini banale. Ceva nu se leagă. Bănuiala mea e că fotografiile lui Dragoș îi sunt respinse sau modificate drastic. Ori Administrația Prezidențială publică, din masochism, doar rebuturile tînărului fotograf. Să privim împreună.

27771
27773
27752
27753

V-aș mai fi arătat, dar mă enervez îngrozitor. Ce-s tristețile astea de imagini? Și o maimuță ar fi putut reuși să obțină niște cadre mai bine așezate de i s-ar fi dat pe mînă un Nikon D750, cum are Dragoș. Cum să pui în halul ăsta subiectul în mijlocul imaginii? Mi-e și rușine să zic mai multe… Pentru cadre de felul ăsta, fotograful (sau editorul care a ales să publice mizeriile) ar trebui amendat pentru tulburarea liniștii publice.

Poate vi se pare că-s exagerat. În cazul ăsta am să vă arăt cîteva imagini cu povești similare întîmplate în Statele Unite, surprinse de fotograful oficial al Casei Albe, Pete Souza.

p070815ps-0174
3_p060415ps-0453
p062515ps-0141
p071315ps-0527
p071415ck-0189

E altceva, nu? E viață în pozele astea de la Casa Albă.
Vă rog eu frumos, lăsați-l pe Dragoș Asaftei să facă poze! Că vă bateți joc de talentul lui publicînd mizeriile de mai sus.

6 Comments
 • daniel mihailescu
  July 20, 2015

  Pentru ca la Cotroceni n-a fost niciodată o echipă de imagine, pentru ca Iohannis nu e Obama și pentru ca România nu are tocmai presa americana. Orice fotograf ar avea mari probleme sa lucreze la Cotroceni. Pur și simplu nu are timp și nici acces sa facă ce face un fotograf al lui Obama. Iar ca nu se publica e o alta discuție.

 • CM
  July 20, 2015

  Cristi, stii ca si mine ca acele poze sunt niste behind the scenes care sunt puse la final de an online. Cred ca trebuie sa asteptam finalul lui 2015 sa cedem daca DA a facut la randu-i un set de pize behind the scenes si are voie sa le arate. Sunt convins ca vor fi minunate, ca multe alte imagini produse de el.

 • Cristian Șuțu
  July 21, 2015

  Cristi, cred ca gresesti. Nu sunt fotografii de la final de an. Sunt imagini recente, din iulie. Am ales, la fel, imagini recente de la Cotroceni. Inteleg ce vrei sa spui. Problema mea nu este Dragos Asaftei, ci editorii care-i aleg fotografiile.

 • Cristian Șuțu
  July 21, 2015

  Daniel, la Casa Aba nu este doar un fotograf. Pete Souza este seful Departamentului de Fotografie, acolo unde lucreaza multi oameni. Stiai ca la Casa Alba se organizeaza lunar o expozitie foto cu cele mai bune imagini din luna precendenta? Sunt printate 50/70 si expuse pe peretii Casei Albe. E o uzina acel departament.

 • Perkele
  July 21, 2015

  eu sunt curios cine a editat primele doua fotografii, ca s-a jucat cu sliderul ala cu nivelul de negru pana a scapat de toate detaliile din poza

 • Giumbuslucu
  August 7, 2015

  Citind si articolul si comentariile nu pot sa nu ma intreb: si daca, totusi, asta este nivelul lui DA ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *