Luna iunie. Cu Barack, Klaus și Dacian. În fotografii oficiale.

Diferența fundamentală dintre SUA și România în materie de fotografie oficială este că la ei toate imaginile cu șeful statului sunt considerate, prin lege, parte din Arhiva Națională. Prin urmare, nu oricine (și nu oricum) poate face fotografii cu președintele. La Casa Albă există un tip pe nume Pete Souza – a cărui biografie poate fi văzută aici – care este atît fotograful personal al președintelui Obama, dar și directorul Departamentului Foto. El are, prin lege, obligația de a documenta în fotografii întreaga activitate a președintelui SUA, motiv pentru care îi este permis să stea în imediata apropiere a lui Barack Obama. În România, din păcate, jobul ăsta nu există. Atît președintele, cît și prim-ministrul României au angajat cîte un fotograf. Atît. Care trebuie să livreze niște poze bune de urcat pe un facebook sau pe-un site pe care nu-l vizitează nimeni. Cum arată aceste fotografii, vedeți în cele ce urmează.

1iunie cotroceniPreședintele Iohannis se întîlnește cu niște copii de 1 iunie, însă din imagine reiese că nu-i vede…

1464872559big_9Avem așa: doi premieri, între care unul pare că amenință, 6 sticle cu apă, o floare ce pare uscată, niște genunchi și niște șosete grena, două perechi de palme și un scaun gol.

_b4a8635No comment.

iohannis2Dacă eu aș fi șeful Departamentului Foto de la Cotroceni, aș interzice orice fotografie din categoria “Mangustele”. E groaznic de enervantă.

ciolos2Dacian Cioloș se pare că tocmai a fost curentat cu un dildo băgat în priză.

obama2No comment.

iohannis3“Las’ că v-arăt eu vouă!…”

ciolos3Probabil cea mai banală fotografie care-a fost făcută vreodată.

obama3No comment.

iohannis4Vizita în Bulgaria. Cu veșnicele depuneri de coroane.

ciolos4Cineva trebuie să-i explice premierului Cioloș că în unele fotografii pare că te strîmbi. Sau că vorbești o engleză cu ajutorul mîinilor. Le dai delete. Și cauți altele, mai bune.

obama4 O zi normală din viața unui președinte. Vorbești la telefon cu președintele Turciei, iar la discuție asistă și consilierul pentru Afaceri Europene.

iohannis5O vizită pe șantier.

ciolos5O videoconferință cu prefecții.

obama5 O vizită la un centru medical național.

iohannis6Manual de tristețe.

ciolos6Un cadru neschimbat din vremea lui Văcăroiu.

obama6 Normalitate

1 Comment
  • Giubuslucu
    July 29, 2016

    Acum pe bune: exista in Romania vreun fotograf care sa se ridice la nivelul lui Pete Souza ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *