Primiți cu colindul?

Ora 4.00 a dimineții de Ajun. Comuna Brănești. Județul Dîmbovița. Primii colindători ies din case. Primiți cu coliiiiiiiiindul?

colind10web

colind11web

colind8web

Tanti Mirela are chipul Binelui. E șapte dimineața și e deja la al doilea coș umplut cu covrigi.

colind4web

Tanti Niculina a lu’ Tătuțu stă în fața porții. De vreo trei ore. Se bucură pentru fiecare copil pe care-l vede venind spre ea.

colind3web

colind5web

colind7web

colind6web

În curte la tanti Marioara, cîinii colindă și ei.

colind9web
colind12web

Sărbători fericite!

4 Comments
 • ndrangheta
  December 24, 2013

  Îmi amintește de copilărie. Mulțumesc, Cristi!

 • ndrangheta
  December 24, 2013

  Craciun fericit și mult spor!

 • Cristian Șuțu
  December 25, 2013

  @ndrangheta : multumesc si eu! ma bucur tare ca-ti trezesc amintiri aceste imagini. Craciun fericit!

 • stancu ileana
  December 26, 2017

  Visul unei nopti magice de iarna sau colindul in susurul Ialomitei …acolo undeva la Fieni am fost si noi in copilarie …Viata a impartit ,,cimentul ,, in fabrica , blocuri …lasand in jos catre gara curtile traditionale ale oamenilor . Un orasel pudrat , un deal catarat , o mantie de luminite care descriu un ancestral muzeu al traditiilor . Anii ‘ 61 …! Vara mea ,Mihaela : – ,,Taticule ,ne lasi cu …colindul ?,, . Unchiul meu ,profesorul de istorie ,Stancu ( sau Temelie ,cum era cunoscut ca footbalist .) .Va las ,dar doar pe aici la blocuri si sa fiti cuminti …! Sa nu aud ceva in urma voastra ! Trei fetite si un baietel, patru veri primari – in cruce – pornim…pe la domnii profesori, domnul secretar,Topalescu , …o luam mai in sus si …bst…!…saniute cu copii intr-un loc mic si minunat …,, – Dady, ma dai si pe mine ? Daaa…!…si tot asa schimbam drumul si peisajul de langa copii ca si noi …nebuni dupa zapada …! ,, -Primiti cu colindul ? ,, intreba vara mea o ,,usa ,,de bloc si de dincolo …,daaaa…!!!…si uite’asa clipe de basm…Ma opresc fiindca la usa dumneavoastra au sosit cu ,,Steaua …,, si …oricum am deranjat mult . ,,La multi ani ! ,,
  ileana lelia stancu ( relatii ofera Ruxandra )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *