Veşti din viitor: vom fi nemuritori!

De 10 No tags Permalink 0

Pe Ian Pearson, futurolog, l-am cunoscut acum doi ani, la o petrecere Cotidianul. Venise şi Hrebenciuc, care părea destul de interesat de predicţiile lui Pearson. Reţin de atunci previziunea cum că în următoarele decenii biotehnologia se va dezvolta atît de mult încît, practic, ne-am putea socoti, nu peste mult timp, nemuritori. Iată că Pearson îşi păstrează predicţia nemuririi şi în interviul pe care îl oferă celor de la Hotnews. Din care extrag pentru voi cele mai interesante profeţii:

– Cred ca vom vedea masini la fel de inteligente ca si noi in jurul anului 2020. Androizii vor face parte din societatea noastra imediat dupa aceea, dar va mai dura ceva vreme pana sa fie atat de comuni ca in filmul I, Robot.

– Peste 20 de ani multe lucruri vor fi asemanatoare. Dar in 2030 nu vom mai avea un telefon mobil, un laptop sau televizor, deci vor fi ceva shimbari mari. Lumea va dori in continuare sa iasa la cina si sa sa intalneasca cu prietenii la o bere, sa mearga la teatru si asa mai departe. Nevoile noastre umane nu se vor schimba in acest interval de timp, dar tehnologia pe care o vom folosi se va modifica in mod dramatic.

– Pana in jurul anului 2050, ne vom imbunatati in mod curent creierul cu accesorii IT externe, pana in punctul in care cea mai mare parte a mintii noastre va exista mai mult in spatiul IT decat in creierul biologic. Cand corpul tau va muri, mintea va continua sa functioneze in spatiul IT, te vei “incarca” intr-un corp android, vei mege la propria-ti inmormantare  si apoi te vei intoarce la viata normala. Intre timp, robotii vor putea automatiza economia atat de mult pana in punctul in care vom putea doar sa stam si sa privim. Robotii vor genera singuri suficienta bogatie incat vor elimina necesitatea ca noi sa mai platim taxe.


Cred că trebuie să ne lăsăm de fumat, ca să putem spera că apucăm zilele acelea…

10 Comments
 • Diana Stoleru
  April 16, 2010

  Pai…crezi bine, dar faci ceva in privinta asta ? :)

 • WickerMan
  April 16, 2010

  dap, lumea evolueaza, ca si internetul, deja s-a ajuns la HTML 5. Vom evolua si noi, dupa 2012, si in special dupa 2014, cand portocaliul va fi devenit o culoare invechita iar acualul prezident va fi putin pe la bulau. de aici totul e deschis, s-ar putea sa vedem si caini cu covrigi in coada pe motociclete zburatoare. conteaza sa depasim 2014 cu bine

 • Adinel
  April 16, 2010

  sponge network … :D Cel din stanga, randul 2

 • Rodica
  April 16, 2010

  Si eu ce mai fac? Ca-s workalcholic-a.

 • Rodica
  April 16, 2010

  Am analizat mai in detaliu si am ajuns la concluzia ca pentru mine se va pregati – ca abia, abia ma vor scoate astia la pensie si imediat dupa aceea voi intra in stadiul de robot. Deci pot sa-mi satisfac placerea de a munci continuu.

 • Aproape alb
  April 16, 2010

  Dar explozia aceasta tehnologica nu ar fi neaparat un lucru bun. Mie nu mi-ar placea sa se intample lucrurile mentionate in acest post. Cu cat avem mai multe la dispozitie, cu atat suntem mai nefericiti. Cel putin asa arata mai multe studii psihologice. (Vezi Myers- The Funds, Friends and Faith of Happy People) Si daca toate inovatiile acestea nu ne fac mai fericiti, ce conteaza? Unde ma punem si faptul ca pentru tot ceea ce se creeaza nou este un intreg proces care ne dauneaza ( vezi http://www.storyofstuff.com/). Eu cred ca in viitor lumea o sa tanjeasca tot mai mult dupa un petec de iarba, un somn de amiazi sub copaci si un picnic in natura. Dar unde va mai fi natura?

  “Cand corpul tau va muri, mintea va continua sa functioneze in spatiul IT, te vei “incarca” intr-un corp android, vei mege la propria-ti inmormantare si apoi te vei intoarce la viata normala.” Iar lucrul acesta imi pare aberant. In loc sa ne ocupam de copiii care mor de foame in lumea a III-a (si multi dintre ei chiar in orasul nostru, sub ochii nostri), ne preocupam cum sa ne prelungim viata. O schimbare necesara ar fi sa ne defocalizam de pe propria persoana si incercam sa fim mai altruisti. Desi lucrul acesta uneori ne e mai greu decat sa inventam androizi.

 • dan
  April 16, 2010

  thomne fereste – androidul Basescu! ptiu satana!

 • EPISTOLEpentruZEUS
  April 18, 2010

  adica o sa o vad pe udrea pe la cotroceni si in anul 2500?
  e clar, tre’ sa ma pensionez, poate mor dracu’ mai repede…

 • robert
  May 24, 2010

  ce sa nu mai fumez? ca io si in momentele astea ma simt robot

 • Cristi Vre
  June 3, 2010

  Hmm… Scapam oare de manele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *