Aventurile lui Habarnam la guvern

Nu-l mai deranjaţi pe Emil Boc, vă rog eu frumos! Săracul, eu cred că îi e o frică de microfoane, de nu mai ştie de el. Cum le vede, cum se blochează. De aceea, zic, hai să nu-i mai punem întrebări, că oricum nu primim nici un răspuns. Să-l lăsăm pe el să recite ce a memorat din ce l-au învăţat alţii şi cu asta basta. Că altfel, ne plictisim toţi de moarte. Cum s-a întâmplat acum două zile, la Ghimbav, acolo unde premierul s-a dus să inaugureze o fabrică. Vă extrag din transcriptul conferinţei de presă susţinute de Emil Boc, ca să vedeţi cîte “nu ştiu”-uri ştie să spună. Eu am numărat 9 întrebări fără răspuns.

Reporter: Ați spus că ați decis să mai colaborați și în alte proiecte cu EADS. La ce concluzie ați ajuns, la ce înțelegere ați mai ajuns?
Emil Boc: Acele lucruri vor fi precizate la momentul finalizării discuţiilor.

Reporter: Ce părere aveți despre prăbușirea leului? A ajuns la 4,29 lei.
Emil Boc: Eu cred că Banca Naţională este în măsură să vă dea răspunsurile la acest subiect, astăzi, pentru că ei au informaţiile de bază.

Reporter: Strategia energetică?
Emil Boc: Este în dezbatere în Guvern şi va fi aprobată în perioada următoare.

Reporter: Și când va fi aprobată?
Emil Boc: În această vară.

Reporter: Sub ce formă se va acorda ajutorul de stat în valoare de 19 milioane de euro?
Emil Boc: Conform graficului european şi legilor prevăzute în Uniunea Europeană, pe măsură ce se derulează investiţia se derulează şi ajutorul de stat.

Reporter: Până acum cât s-a plătit?
Emil Boc: În jur de 4-5 milioane de euro, până acum, cred că au fost plătiţi, conform cu graficul derulării investiţiei.

Reporter: Cam cât e rambursare de bani și cât e…?
Emil Boc: Vă pot face comunicări cei de la ministerul finanţelor.

Reporter: Ce veți face cu banii din ofertarea Petrom, 9,84%?
Emil Boc: Ei merg la bugetul de stat şi, evident, vor fi utilizaţi de stat potrivit prevederilor legale.

Reporter: Aveţi idee care este salariul mediu aici, la Aerotec Premium, în comparaţie cu salariul mediu pe economie?
Emil Boc: Sunt convins că cei de aici vă vor da aceste detalii tehnice.

8 Comments
 • A
  July 14, 2011

  “Nu ştiu de-astea…” :)

 • sw33t
  July 14, 2011

  Nu zic ca nu ai dreptate, dar totusi, “Ce veti face cu banii din <> (wtf) Petrom?” e o intrebare de 2 lei. Normal ca se duc la buget ca doar nu se face o gramada asa si dupa aia vine boc si zice gramada asta o luati si o bagati in autostrada Bucuresti Vaslui. Si aia cu salariul mediu la fel. Poate 2,50 lei.

 • kilroy
  July 14, 2011

  Daca nu i-a dat stapanul voie sa raspunda la intrebari …

 • Dan Andrei
  July 15, 2011

  Aventurile lui Habarnam in Orasul Soarelui !

 • lecampeur
  July 15, 2011

  Stiti ce am inteles eu de aici? Am inteles ca ziaristul roman fiind roman are inoculata in creier figura lui Voda. Primul ministru trebuie sa stie si contracte si de ce pica leul si date concrete cu termene clare din strategii ale guvernului. Practicziaristul poate cere datele alea de la oamenii care se ocupa de ele. Primul ministru coordoneaza niste ministri pt implementarea unui program de guvernare. El nu e ocupa de contracte, programe, termene, etc. El se ocupa de introducerea unor principii in guvernare si urmarirea realizarii lor. Pt raspunsuri concrete exista directorii din ministere sau sefii de cabinet sau purtatorii de cuvant.

 • lecampeur
  July 15, 2011

  P.S dupa faza cu cat e salariul mediu ar fi trebuit sa il intrebe daca stie cat e biletul de tramvai sau cat mai costa o paine…

 • serban
  July 16, 2011

  exista asa prin occident o chestie cu competentele. adica fiecare vorbeste despre ce e calificat sa vorbeasca. cred ca daca iei un roman de rand si il intrebi macar daca a citit constitutia… vei trage niste concluzii draga Sutu. Daca vrei sa pui o persoana in ridicol, poti sa o faci, punandu-i intrebari ridicole. De ce ar sti guvernul unei tari cat e salarul intr-o fabrica? Ce treaba are guvernul cu cat e leul. Daca esti inteligent si pui intrebari bune, si TE RESPECTA pentru cultura/inteligenta/capacitate de a pune o intrebare logica nenea Isarescu sau altii de la Banca Nationala… ti se va spune exact cum sta treaba cu Euro. Pentru ca daca esti jurnalist si n-ai lucrat pe avion nu ar trebui sa pui intrebari despre avioane, daca n-ai lucrat in invatamant nu ar trebui sa scrii articole de invatamant, etc. Educati, nu va bateti joc de altii ca nu creati plus valoare in mintea cititorului, cetateanului roman. Cel mai usor e sa inveti sa injuri pe cineva. Sunt convins ca veti ramane cu injuraturile la adresa lui Boc, dar de maine nu veti construi nimic in plus. Distractie in Retezat!

 • serban
  July 16, 2011

  ca sa fiu complet, un pic de goagle, si iaca am aflat ce a zis nea Isarescu de cursul de schimb:
  Nu se intampla cu leul nimic deosebit decat alte valute care au politici de flotare
  Inclinatia de a spune ca cursul e influentat de banca centrala, ca a facut bine, ca nu a facut bine, e falsa
  Bineinteles ca o banca centrala influenteaza cursul.

  Deci de ce mai am nevoie de jurnalistul care a pus intrebarea? ? ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *