Locuiesc într-un paradis, lua-m-ar dracu!

Mă întîlnesc aproape în fiecare dimineaţă, cînd plec spre redacţie, cu un grup de muncitori îmbrăcaţi în verde, care schimbă florile din faţa blocului meu. Aş zice că primarul mă iubeşte. Dar nu, el n-are nimic cu mine. Pe drumul meu spre birou sunt mulţi alţi muncitori care scot florile puţin ofilite şi plantează altele noi. E frumos. E mult prea frumos. Trăiesc în paradis. Flori proaspete, muuuulte, cu rădăcină, în iarba verde tunsă matematic la maxim 7 cm de la sol. Dacă eram preşcolar şi m-ar fi întrebat educatoarea ce vreau să mă fac cînd o să fiu mare, aş fi răspuns fără ezitare: patron de florărire en-gros cu relaţii la primăria sectorului 1. V-aş fi râs în nas acum, de pe o plajă a unei insule pustii, cumpărată după o primăvară, maxim două în Bucureşti.
Dar nu despre flori aş fi vrut să vă vorbesc acum, ci despre clopotele bisericilor din sectorul 1. Care, uite, într-un viitor apropiat vor arăta cu totul şi cu totul noi. 2 milioane de euro, din banii celor care, ca şi mine, admiră paradisul florilor, dimineţile, înspre birou, vor pleca spre conturile firmelor care vor renova cinci biserici din sectorul 1. Este ultima decizie a Consiliului Local al Sectorului 1. Şi o salutăm. Cu invidia celor care stau ca proştii şi plătesc taxe şi impozite în paradisul lui Chiliman.

BRF_0174

foto: Radu Bădoiu

3 Comments
 • dollo
  July 6, 2011

  Amin! Oricum o să ne ia dracu pe toți, bine că avem unde să ne bage cu picioarele înainte. Iar gândul că ești privilegiat să-ți iasă din cap. Toți suntem, că ne-a dat Dumnezeu primari evlavioși. Negoiță, Onțanu, Piedone și Oprescu, toți investesc în viața de apoi și-n mântuirea sufletelor alegătorilor. Cred că doar Vanghelie e mai nedus la biserică, de aia a avut așa ghinioane în ultima vreme.

 • kilroy
  July 6, 2011

  Aici, in Cetatea Baniei, ne tragem pasaj subteran. Si suprateran. De 100 milioane de euroi. Ce o sa mai muriti de invidie peste 4-5 ani cand va fi gata. O sa vreti sa veniti sa va dati cu masinile prin pasajul nostru. Si nu o sa va lasam. Ca probabil atunci o sa ii facem prima reparatie.

 • Dan Doran
  July 19, 2011

  Hai, gata! sa nu fim asa de pesimisti! Poate se darima pina atunci de tot…
  Se spune ca un cutremur de gradul aishpe sta la pinda si vrea sa ne muste de cur in viitorul apropiat. Zicea unul, Hancu, parca…
  Cit despre flori, daca trece o data Vacaroiu si-si lasa damfu’ peste ele, s-au dus mai ceva ca milionul de slujbe al pedesereului din 2000.
  Iar clopotele-s bune: daca suna pe la doua noaptea, cel putin o sa poti da vina pe ele ptr insomnia ta…
  Sunati, clopote de-arama, Sunati clopote de-argint! (Minulescu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *