Să-i spună cineva lui Flutur că suntem în anul 2011. Nu în 1911.

Nenea Flutur, ţi-a zis, bre, cineva în ultima vreme că eşti un comunist? Nu ţi-a zis? Păi, hai să-ţi explic eu. Bre, nenea Flutur, în ultimii ani s-au inventat nişte chestii drăguţe în materie de ştiinţă şi tehnologie. Nişte cuceriri adevărate în materie de cercetare şi progres. Uite, americanii au construit nişte holograme pe care le-au folosit, spre exemplu, la CNN, cu ocazia ultimelor alegeri prezidenţiale. Tot americanul cretin a putut vedea atunci o reporteriţă teleportată de unde dracu transmitea ea în studioul central. Japonezii au mers ceva mai departe şi au inventat holograma tactilă. Cum ar veni, tu ai putea teleporta oricînd o oiţă de pe dealurile bucovinene direct pe canapeaua ta de la birou în aşa fel încît s-o poţi atinge şi să strigi “este!”. Mă rog, sunt multe jucării incredibile pe care lumea modernă le-a inventat în ultimii 20-30 de ani. Pînă şi Emil Boc a primit – că a fost cuminte – un iPad. Îţi explic eu altădată ce e ăla.
Bun. Şi dacă tot s-au inventat minunăţiile astea, întrebarea mea şi a tuturor angajaţilor Ambasadei SUA la Bucureşti (ăia de scriu cablograme la Washington) e de ce dracului foloseşti cortul de campanie militară şi nişte planşe desenate în tuş ca să-i arăţi şefului tău cum cheltuieşti tu banii în Suceava?

În rest, să ştii că apreciez modul cuviincios  în care îţi expui tâmpeniile: cu mîna stînă la năsturel şi cu ochelarii pe post de indicator.

A, şi încă ceva: din profitul pe care-l faci tu la Suceava n-ai vrea să-i cumpărăm blondei lui Emil (tipa aia blondă din spate) nişte adidaşi de teren? Cizmuliţele alea lucioase, din imitaţie de piele, dau ca dracu’ pe pietrişul pe care l-ai turnat pentru marea ta expunere.
flutur

9 Comments
 • Daniel
  April 18, 2011

  Plansele alea nu au fost scoase la imprimanta? S-a chiunuit cineva efectiv direct pe ele? De fapt, intrebarea e mai exista firme care fac asa ceva? Ca doar nu cred ca s-a pierdut oportunitatea sa se piarda niste bani pe undeva, nu?

 • lecampeur
  April 18, 2011

  Nu pot sa ma abtin sa nu intreb…cat ar fi costat aducerea unui generator electric in camp(probabil de asta aveau cizme in picioare ca erau pe coclauri) ca sa ruleze un power point pe un proiector video? Mai mult decat o plansa scoasa pe un plotter de pe o discheta? Eu cred ca da.

 • KingSnake
  April 18, 2011

  @lecampeur: ai zice ca lumea francofona a auzit de notebook si mini/pocket projector. Pentru o prezentare de 5 minute pana si cele mai proaste (si ieftine, un miniproiector costa cam cat un siret de la pantofii domnilor din imagine) obiecte din categoria de mai sus se descurca fara alimentare.

 • Gerhald
  April 18, 2011

  Nici macar de am fi trait in 1911 – tot nu am fi fost fruntasi ca popor.

 • lecampeur
  April 18, 2011

  King snake…notebook-ul ala si proiectorul costa net mai mult decat o discheta si un ploter. Cand mi-am facut eu lucrarea de licenta si a trebuit sa scot desenul unei fabrici am platit vreo 20 de lei laun plotter. Ce notebook cumperi cu banii astia si in cati ani se amortizeaza miniproiectorul ala din astfel de prezentari? Hai sa nu ne mai cacam pe noi si sa gasim nod in papura.

 • alinutza
  April 18, 2011

  @lecampeur – Noi nu ne cacam pe noi; doar TU te caci pe tine, incercand sa gasesti explicatii de explicatii …

 • lecampeur
  April 19, 2011

  @Alinutza, a cauta nod in papura non-stop se cheama ca te scapi in pantaloni. Daca EBA are un ceas, e sigur furat, nu ne trebuie nicio dovada sa afirmam asta si nici macar sa o intrebam, dacaFlutur are o plansa de hartie este un inapoiat si un comunist pentru ca nu are holograme…sau macar un proiector si un laptop, desi nu stim daca primaria sau Consiliul judetean are in dotare asa ceva si nici nu ne intereseaza ca plansa respectiva putea sa fie facuta gata agatata printr-un cui din CJ. Noi trebuie sa gasim noduri in papura. Sa vezi cat de prost a facut Boagiu ca a reziliat contractele unor puturosi si hoti care papau banii dar nu munceau. Sigur exista minim 3 motive pentru care contractele nu trebuiau reziliate si trebuiau platiti in continuare constructorii sa nu faca nimic.

 • alinutza
  April 19, 2011

  @lecampeur – Cand iti citesc comentariile incep sa-mi treaca prin minte atatea minunatii de urari pe care ti le-as face, astfel incat toata stradania mea de a avea o saptamana speciala, in liniste si pace, se duce pe apa sambetei. Drept urmare, refuz sa-ti mai lecturez ideile! Sa ai parte de tot binele basescului !

 • ADi
  April 20, 2011

  Te credeam om serios. Cu un bagaj de cunostinte solide de limba romana. Nu pot sa cred ca nu stiai ca dupa “un ipad” se pune “ca tot romanul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *