Adevăratul discurs al președintelui Iohannis la desemnarea Vioricăi Dăncilă

original_consultari_17_ianuarie_2018_-_psd_11

Bună seara!

După cum bine știți, guvernul condus de domnul Mihai Tudose a demisionat, iar președintele României este obligat de Constituție, pentru formarea noului guvern, să cheme la consultări partidele parlamentare în situația în care nu avem un partid care să dețină majoritatea în Legislativ. Din discuții a rezultat că avem însă o alianță de partide ce oferă această majoritate.

Vă spun deschis: nu am o simpatie foarte mare pentru această alianță politică, care mi-a demonstrat mie și românilor, în ultimul an, perioadă în care au schimbat de două ori primul ministru, cît și cum știu să guverneze. Am primit în ultimul an foarte multe semnale de la partenerii noștri europeni și nu numai că lucrurile merg într-o direcție proastă cu acest fel de a guverna în interesul unor grupuri infracționale.

Liderul acestei alianțe politice este un om condamnat penal la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar care implică fapte de natură infracțională în materie electorală. În același timp, liderul acestei alianțe electorale este cercetat penal de magistrații anticorupție pentru alte grave suspiciuni în zona infracționalității. Din păcate, nu este singurul personaj din această alianță care să fie suspect de fapte de corupție. Dar să nu intrăm acum în detalii. E treaba Justiției să facă lumină în aceste cazuri.

Întîmplător sau nu, am asistat în ultimul an de zile la numeroase încercări de dinamitare a Justiției în România. Această alianță politică pare hotărîtă în acest sens. Convingerea mea este însă că românii nu vor să fie conduși de un grup infracțional. Ei vor doar să trăiască mai bine, într-un stat de drept.

Constituția României mă obligă să iau act de propunerea făcută de partidele din alianța majoritară, astfel că am decis astăzi să o desemnez pe doamna Vasilica Viorica Dăncilă pentru formarea noului guvern. Vă mărturisesc la fel de sincer că nu am o admirație foarte mare nici pentru doamna Dăncilă, pe care am auzit-o în repetate rînduri argumentînd în favoarea încercărilor grupului infracțional amintit de a subrezi Justiția în România.

Aș vrea să le transmit românilor că menirea mea ca președinte este să veghez la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice. Vă repet, poate o să fiu bine înțeles: la buna (nu proasta) funcționare a autorităților publice.

Vă doresc o seară bună!

____________________

Precizare: președintele Klaus Iohannis, grăbit și prost consiliat, a ținut ieri un alt discurs de la Palatul Cotroceni. El poate fi citit cu un click aici

sursa foto: presidency.ro

6 Comments
 • liviu
  January 18, 2018

  Presedintele care ar fi putut sa fie.
  Ajunge un Constantinescu 2.

 • PC
  January 18, 2018

  Cam aspru, nu crezi?
  Un presedinte care accepta totusi nominalizarea facuta de PSD nu poate grai în acesti termeni fata de acelasi PSD.
  Pe mine, personal, condamnarea lui Dragnea în dosarul Referendumul, desi mi se pare un picut trasa de par, nu îl împiedica, legalmente, sa ocupe functia pe care o ocupa. Deci reprosul nu isi are locul. “Gravele” suspiciuni în zona infractionalitatii nu sunt chiar asa de grave iar prezumtia de nevinovatie înca functioneaza. La cum a dat DNA cu mucii în fasolea judiciara în ultimul timp, ar trebui sa fim mai rezervati cu aprecierile pripite pe sfera infractionalitatii anticoruptie. (Parerea mea, personala, este ca si dosarul Teldrum se va fâsâi, din pacate).
  Este posibil ca Werner sa fie prost consiliat – dar alegerea proasta a consilierilor este vina lui Werner. Werner nu este grabit, de felul lui, iar viteza de reactie în cazul viorelei este uimitoare, demna de speculatii – mie mi se pare un ‘sec’ dat PSD ca la poker pentru miscarea de deschidere, ‘iepurasul’ Viorica, care a surprins pâna si pe Dragnea.
  Deci nici graba necaracteristica, nici proasta consiliere nu îl disculpa pe Werner. Pur si simplu a desemnat-o pe Viorica (rectificat Vasilica Viorica) drept PM. Daca este destept (si este) KWJ poate câstiga din nou prezidentialele cu tuta asta PM. Discreditarea viorelei a început imediat dupa desemnare si demonizarea ei va continua. KWJ apoi trece la baioneta cu PSD reprezentat de Viorica. Tipa este atât de stearsa si de nespontana ca pâna si KWJ ar putea câstiga din disputa politica cu Vasilica Viorica. Ergo un nou mandat pentru dulapul sasesc!
  Ar fi de râs, daca n-ar fi trist!

 • Salamander
  January 19, 2018

  Foarte tare. Din pacate ramanem cu speranta.

 • aa
  January 19, 2018

  Pai romania nu a mai vrut presedinte jucator,parca toti in 2014 erau cu basescu in gura si vroiau un presedinte calm,civilizat,care sa respecte constitutia in spiritul ei pai asta a-ti vrut asta aveti,invatati sa va asumati alegerile.Johanis pana acum s-a cam incadrat in descrierea asta.Cand veti dori un presedinte jucator la limita votati-l din nou pe basescu sau altul.
  Ca psd e mafie ok,dar hotarati-va atunci ce vreti cand faceti alegeri.

 • Cristian Șuțu
  January 19, 2018

  @PC – Imi place foarte tare dansul rationamentului tau.
  Multumesc pentru comentariu.

 • Dan Doran
  January 19, 2018

  MESAJUL REAL AL LUI JOHANNIS: Tîmpiții dracului, mă pregătesc să dizolv parlamentul vostru de căcat: știu bine că nu o să faceți nici cu parașuta asta vreo brînză, dar nu vreau să vă dau șansa să mă suspendați voi pe mine, înainte să devină prea evident că sînteți așa de proști și de lacomi încît nu mai vedeți că ați început să vă pocniți unul pe altul cu leuca-n cap din cauza efectelor drogului numit putere. E ULTIMA VOASTRĂ JUMATE DE AN ÎN PARLAMENT, CĂCĂREZELOR! Abea aștept să dau cu voi de pămînt, dar de la înălțimea celor peste cincizeci la sută procente de prezență la alegerea mea, față de cei 39% jalnici ai voștri!
  Ăăă… Ce spuneam?… Ț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *