Dragă Crin,

Crin.Dacavreisaieipozaastaciteazasursasuturo

Ştiu că uneori regreţi vremea în care arătai ca-n imaginea de mai sus. Ştiu. Burta e mai mare, ridurile-s mai adînci, grijile şi compromisurile, desigur, mai multe. Asta e. Căutăm şi găsim parcă tot mai greu stările de bine. Uite, eu, de dragul fotografiei de mai sus (nu ştiu cine a făcut-o, dar merită felicitări), ţi-aş da un sfat. Care să te facă să te simţi mai bine. Adică mai fără griji, mai fără riduri şi chiar mai fără burtă. Fii atent! Ai în partidul pe care-l conduci un tip pe care-l cheamă Dinu Patriciu. Probabil că ai auzit despre el, unii zic că e printre cei mai bogaţi români. Tipu’ ăsta, Patriciu, are mai nou plăcerea scrisului. Înfige în ziarul Adevărul, din cînd în cînd, cîte un editorial.  Dă-mi voie să-ţi semnalez un fragment din ultimul lui text. Zice aşa: Nenorocirea este că la uşa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculous. Evident, nu ies decât clăbuci. Şi unii, şi alţii sunt la fel de impotenţi. Soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică. Dacă între timp vreunul dintre partidele nătâng-liberaloide de astăzi ar reuşi printr-o minune să se deştepte şi să se spele un pic, cu atât mai bine.
Nu ştiu sigur dacă ăia de le ies clăbuci sunteţi voi, ăştia de la PNL şi PSD. Aşa pare. Cert este că liberalul Dinu Patriciu vorbeşte despre un nou partid, ceea ce mie-mi sună a încălcare de statut PNL. Motiv pentru care eu îţi propun aşa: Dă-l afară din partid!
Vei arăta, chiar şi pentru cîteva momente, ca-n imaginea de mai sus.

6 Comments
 • BogdiP
  May 20, 2011

  Nice. Ar fi o treaba, dar nu stiu daca se va intampla…

 • Daniel
  May 20, 2011

  Pun pariu ca e prea ocupat cu functia de presedinte ca sa-l dea afara pe Patriciu. Mai bine te adresai presedintelui de filiala sau la altcineva. Crin urmareste ce spune Basescu ca doar suspendarea e prioritate nationala si are nevoie de dosar serios, nici nu are timp sa mearga in Parlament sa verifice daca are vreo majoritate pentru planurile sale marete de a salva Romania. Oricum, sfatul tau e bun, dar problema e unde gaseste bani de campanie ca momentan nu prea are oameni prin locurile cheie din guvern si administratie sa mai faca un ban cinstit pentru a face fata salvarii Romaniei cu un PR serios care e absolut necesar pe timp de dictatura sau regim autoritar sau democratie estica sau cum s-o numi ce avem noi.

 • liviuta
  May 20, 2011

  Nu prea greseste Paturiciu…
  Abia astept sa-l vad pe Crin dat afara din PNL.

 • androidul cu sobolani
  May 21, 2011

  mda…ce sa mai crezi? 1. e clar ca PDL nu mai are suflu politic, asadar o schimbare e inevitabila. 2. USL e cel mai bine descrisa de Patriciu, probabil dupa castigarea alegerilor situatia ar deveni si mai dramatica decat in perioada CDR, iar Antonescu presedintele ar reusi sa evidentieze ca Emil Constantinescu a fost de fapt un presedinte “profund”, doar ca perspectiva noastra era gresita. 3. Patriciu, cum sa-l inteleg si pe asta? Pana in 2004 parea un om de afaceri inteligent, apoi treaba cu catusele lui Basescu, suspendarea, palma, iar acum loveste in moalele USL si pe buna dreptate. La cat se fataie prin ziare la TV, la hotnews, imi vine greu sa cred ca ataca USL pentru ca acestia nu ar mai urma sa-i satisfaca viitoarele interese politice. Pare sincer ca si-ar dori un fel de “reforma”. Dar nu-s eu in masura sa fac analize de-astea profunde, zic si eu asa. 3. Opinia mea e ca avem nevoie de o schimbare fundamentala mai mult decat orice. Si nu doar o schimbare la varf ci si in teritoriu la nivelul oprisenilor pistolari, fluturilor si a altora de speta lor. Degeaba apar Macovei, Bachonschi sau mai stiu eu cine, in prim plan, in eventualitatea unei asa zise reforme. Si in naivitatea mea, cazand din nou in capcana mitului salvatorului providential ce se intruchipeaza in astfel de perioade de criza, as vrea sa pot crede in Patriciu, pentru ca nu prea au ramas altii. Macar pentru ideea pe care tot o repeta Dinescu, atunci cand se imbata, sa avem o clasa politica formata din “domni”, o dezbatere politica pe idei punctuale si nu flegme-n freza.

 • doru34
  May 21, 2011

  genial.

 • berenger
  May 21, 2011

  da, imi place poza. am salvat-o. nu-s de ce, dar imi comfirma vechea impresie, de impotenta, politica de data asta. nu cred ca ma insel. bat pariu cu oricine ca nu-l va da afara pe dinu, oricat de tare s-ar ratoi acesta la derapajele doctrinare ale maretului partid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *