Dragă Crin,

Nu ți-am mai scris de mult și cred că a venit momentul. Căci te văd cam amețit. Așa… Sper că ți-a ieșit din cap faza cu prezidențialele… Te-am avertizat deja și vreau să mă repet: nu ai șanse! Sper că nu mă pui să detaliez. Chestiunea principală pe care vreau s-o pricepi e că… n-ai mesaj. Adică tu vorbești destul de frumos, însă fără noimă. Prea despre orice. Eu nu știu ce vrei. Și nimeni nu cred că știe. Bun, tu ai vrea să fii președinte. OK, să zicem. Dar de ce? De ce te-aș vota? Ce dai în schimb? Și eu aș vrea multe. Dar trebuie să le și merit.

Uite, Crin, și tu, și ponta faceți aceeași greșeală: vă doare-n bască de cea mai gravă problemă a României ultimului secol: corupția. Adversarul vostru – despre care știm amîndoi că nu e tocmai trimisul îngerașilor pe pămînt – a fost suficient de inteligent încît să facă din mesajul anticorupție cartea cîștigătoare în toate alegerile de pînă acum. În care v-a făcut de rîs, trebuie să admiți. Nu zic să preiei mesajul anticorupție. Asta ar fi prea infantil din punct de vedere strategic. Dar măcar să arăți că-ți pasă. Uite, spre exemplu, eu n-aș fi făcut tîmpenia de a-l mai susține pe Chiuariu după ce a primit verdictul definitiv de infractor. Crin, ascultă-mă cu atenție! Omul ăsta e un infractor dovedit. E unul care a primit o pedeapsă pentru fapte de corupție. Ce mai caută el în Parlament? De ce trebuie să facă legi unul care încalcă legea? Mai e și în Comisia Juridică, acolo unde se dau avizele importante pentru legi.

Crin, fii sincer, tu i-ai mai da cheia de la casă să-ți ude florile unuia care ți-a spart casa? Este evident pentru oricine că un infractor care ți-a spart casa nu va primi în hotărîrea definitivă de condamnare și interdicția de a-ți uda florile… Căci, dacă-mi permiți, tu cam asta ai spus despre Chiuariu… Îți reamintesc: Tudor Chiuariu ramane in Senatul Romaniei prin efectele hotararii instantei, prin efectele sentintei, de vreme ce sentinta ii lasa mandatul. El si-a dat demisia din functia de presedinte al Comisiei juridice prin propria sa decizie si in mod simbolic, politic, dar formal, legal, nimic nu-i interzice mandatul. El ramane in PNL. Daca are toate drepturile politic de ce sa nu ramana. Cam nesimțit raționamentul tău… Dar, mă rog, e treaba ta. Tu doar să nu-mi ceri vreodată să-ți mai dau votul.

Altfel, sper că ești bine, sănătos. Iar dacă-l mai vezi pe ponta roagă-l, te rog, să-și dea dracului demisia aia pentru că a furat cuvintele cu care și-a scris teza de doctorat. E penibil…

4 Comments
 • Lucian Blaga
  February 5, 2014

  Cine este acest Crin si ce vrea el de la noi? M-am intalnit personal cu el intr-o zi de joi, in 2009, pe la ora 11:00. Era zi de vot in Parlament (duda aia cu scaderea pensiilor si salariilor). Sindicatele erau in strada – vro’ 10.000 de urlatori. Crin plimba cainele pe Splaiul Unirii. Nici macar nu era cainele lui. http://flagellus.blogspot.de/2011/01/despre-crini-si-alte-flori-din-politica.html

  http://flagellus.blogspot.de/2011/04/despre-crini-si-alte-flori-politice-2.html

 • Ionut
  February 5, 2014

  Crin, gura casca!

 • cristian
  February 9, 2014

  Problema e ca netrimisul ingerasilor pe pamant, simpaticul tau, a reusit o performanta in ultimul mandat: a schimbat perceptia publica din “nu se misca justitia in cazurile de coruptie” in “se misca justitia la ordin in anumite cazuri de coruptie, care s-ar putea, de fapt, nici sa nu fie coruptie”.

 • calin
  February 13, 2014

  eu am scris primul articol despre ideea crin-prezidentiabil, in gardianu (pt ca imi raspundea mereu si pt ca nu aveam alte idei) ideea a fost prinsa din zbor de tot pnl-ul, pe principiul mahomed: si acela a zis sa vina muntele la el, apoi s-a razgandit si s-a dus el la munte – dar pentru simplul fapt ca a pus problema a creat impresie ca si cum s-ar fi intamplat. pt ca aminteste de presedintie a reusit sa conduca un partid, sa il duca la putere si sa-l mentina la un scor peste pdl. e si asta o varianta de marketing. chiar daca nu ia presedintia si continua asa e o performanta ce face pt pnl. – ma mai pricep si eu, ca deocamdata la butoane sunt uselistii pe care i-am prelucrat si eu in scurta per de la put.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *