Într-o producție care s-ar putea numi Mărirea și decăderea lui Liviu Dragnea, cred că suntem pe la jumătatea filmului. Prost film, dar nu contează asta acum. Important e ce vrea publicul. Iar în cazul de față, avem de-a face cu peste 400.000 de spectatori. Ceea ce – să admitem – nu e puțin. Potrivit informațiilor publice din 2012, PSD este cel mai mare partid din România, cu 409.833 de persoane plătitoare de cotizație. Ultima evaluare a numărului de membri PSD – neoficială – arată că activul ar fi de 550.000. În fine. Toți ăștia sunt așteptați duminică la urne pentru alegerea președintelui PSD. A alege nu e însă un verb tocmai bine folosit, fiindcă votanții pesesdiști nu au efectiv de ales. Liviu Dragnea este singurul candidat înscris în competiția internă din PSD. Vă las să priviți puțin buletinul de vot:
Haios, nu? Încercați să vi-o imaginați pe singura curvă dintr-un bordel. Sau închipuiți-vă un magazin unde se vînd doar țigări Carpați. E nasol să n-ai de unde alege. E ca un frigider cu un singur borcan de muștar în el. Așa e și cu Liviu Dragnea. Să n-ai tu pic de curaj… Să nu vrei tu să dai măcar impresia de competiție. Pînă și Ion Iliescu l-a avut pe iepurașul Vadim la alegerile prezidențiale din 2000. Curios lucru, fiindcă – cei mai mici dintre pesediști poate nu-și mai amintesc – Liviu Dragnea a fost coleg de partid cu Traian Băsescu, în PD. Și se presupune că ar fi putut măcar observa cum se face să ai măcar o umbră a demnității.
În primăvara 1996 avea să fie ales consilier local al Primăriei Turnu Măgurele, iar spre finalul anului avea să fie numit de țărănistul Victor Ciorbea într-un post de prefect al județului Teleorman. Cum se face că un pedist consilier local la Turnu Măgurele devine prefect, asta e mai greu de spus. Ce știm cu siguranță e că afacerile familiei Liviu și Bombonica Dragnea devin tot mai bănoase. Și averea tot mai mare. Fostul absolvent al Politehnicii (1987) începe să acumuleze abia la 10 ani după terminarea facultății. Mai exact, de cînd intră în politică. În 1997 își cumpără un apartament de 80mp în Turnu Măgurele. Și apoi, după 2000, cînd părăsește demnitatea de prefect, diverse alte proprietăți: terenuri la Alexandria (intravilan de 4036 mp), la Bușteni (intravilan de 1315 mp), Turnu Măgurele (intravilan de 2913 mp). Case, mașini, conturi bancare etc. Multe, desigur, nu le veți vedea în declarația de avere. Despre fiul lui Liviu și al Bombonicii se știe deja că este foarte pasionat de mașini scumpe (vezi aici detalii).
Liviu Dragnea este un baron. Este, adică, acel șmecher care a făcut avere din faptul că a avut grijă de banii publici. Îl cunosc destul de bine din perioada în care eram jurnalist la Evenimentul Zilei, Cotidianul și Academia Cațavencu. N-am să uit niciodată cum le spunea colegilor mei de la Cațavencu, pentru a mă decredibiliza, că mă are pe ștatul lui de plată. Tipic mafiot. Despre mărirea/nesimțirea lui am mai scris pe blog. Vezi aici. Și aici. Și aici.
Știți ce e însă cel mai curios? PSD îl va “alege” duminică în funcția de președinte al partidului pe un… condamnat penal. În loc de final vă las cu o știre din 15 mai 2015:
Liviu Dragnea a fost condamnat vineri de Inalta Curte la o pedeapsa de un an de inchisoare, cu suspendare, in dosarul Referendumul. DNA il acuza pe liderul PSD, alaturi de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat in 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Atat Dragnea, cat si procurorii, pot face recurs la aceste decizii. Aceasta prima instanta a decis si un termen de incercare de trei ani pentru Liviu Dragnea. Reamintim ca Liviu Dragnea a declarat in urma cu cateva zile ca va demisiona din toate functiile politice daca va fi condamnat. (sursa)
Leave a Reply