O idee pentru un viitor primar: Parcul Cireșarii

Au trecut 4 ani fără cîteva zile de la precedentele alegeri locale. Să ridice două degete cine știe ceva concret despre un lucru palpabil făcut de cineva din administrația publică locală pentru cetățeni.

Nimeni? Nimic? Ce? Nu vă plac panseluțele? Și nici bordurile? Sunteți nerecunoscători… Iar ei niște șmecheri. Bine, unii dintre ei au probleme la închieturi de la cătușe. Vor face niște ani de pușcărie, nu foarte mulți, apoi vor ieși și vor pleca în vacanțe exotice. Una după alta. Una după alta. Iar voi veți vota din nou. Cu alții. Care vă vor da panseluțe și borduri. Atît.

Par pesimist, nu-i așa? Poate că sunt. Însă trebuie să fiți de acord cu mine că nenorociții ăștia de ne păcălesc din patru în patru ani n-au avut niciodată o idee concretă despre ce au de făcut pentru oameni. Ei știu un singur lucru doar: cum să facă din banul public un bun personal.

Ce e de făcut? M-am tot gîndit la asta. Și cred că am găsit un răspuns. Fiți atenți!

Căutați un candidat care are niște proiecte concrete. Simple, nu multe, dar concrete. Cu subiect, predicat și bun-simț. Ceva care să-ți facă viața mai bună. Dacă auziți de autostrăzi suspendate, fugiți! Votați-l pe unul care promite 500 sau 1000 terenuri de baschet (fie și jumătăți de teren, cu un singur coș).  Nu e complicat.

Nu știu cum naiba se face că nu l-a remarcat nimeni (eu am mai scris despre el aici), dar e undeva în București un teren imens care poate fi un extraordinar parc pentru sport în București. L-am localizat pe hartă pentru a vedea clar despre ce vă povestesc.

ciresarii

 

Să vă explic. Terenul de mai sus este de foarte mulți ani un parc îngrădit în care nu intră oricine vrea. Pe hîrtie, el aparține Ministerului Educației. Și se numește Complexul Sportiv Cireșarii. Sau Clubul Copiilor din Sectorul 1. M-am interesat. Acolo se desfășoară cîteva activități extrașcolare. Nu-s multe. Cu un orar precis. Spre exemplu, mircurea de la 13.00 la 15.00 are loc Cercul de Radiotelegrafie.  Marțea și joia de la 8.30 la 10.30 are loc Cercul de Pian. Mai sunt cercurile de Cultură și Civilizație Franceză, Fotbal, Desen-pictură, Teatru, Baschet, Informatică, Tenis de cîmp și Aerobică. Multe dintre aceste cursuri se desfășoară într-una dintre clădirile din Complex. Care ocupă doar un foarte mic spațiu din tot acest teren imens înconjurat de garduri. În interiorul căruia cresc, nestingherite, tot felul de plante. După cum se vede în imaginile de la finalul acestui text.

Concret, dacă e cineva care vrea să facă ceva pentru oameni ar fi bine, zic, să redea acest teren bucureștenilor. Se poate construi acolo un extraordinar parc sportiv deschis oricărui om care vrea să facă mișcare. Și sunt mulți. Sunt foarte mulți. Uitați-vă, spre exemplu, ce minuni a făcut Radu Restivan cu 321 Sport. Pot fi însă și mai mulți.

Și mai concret, în acest Parc Cireșarii pot fi foarte mulți kilometri de alei pentru cei care fac jogging. Se pot construi, de asemenea, zeci și zeci de terenuri de baschet, tenis, volei, handbal etc. Și se pot păstra, de asemenea, foarte multe spații verzi, cu bănci și alei pentru simple plimbări.

Terenul, prin urmare, există. Și în cea mai mare parte a lui e pur și simplu nefolosit. Fondurile pentru amenajare ar fi infime în raport cu cele alocate panseluțelor. Tot ce mai lipsește e acel primar care să-l convingă pe ministrul Curaj că scopul lor, al tuturor celor din administrația publică, e să facă ceva pentru oameni.

parculciresarii1 parculciresarii2 parculciresarii3 parculciresarii4 parculciresarii5 parculciresarii6

 

5 Comments
 • Alexandru Nazare
  April 11, 2016

  Nu esti singurul care a observat starea jalnica in care se afla Parcul Ciresarii. Asa ca in ianuarie am facut o solicitare oficiala de preluare de la Ministerul Educatiei la administratia locala. Consiliul General a votat o hotarare, aceasta a fost transmisa Guvernului, insa cei de la Ministerul Educatiei ne-au raspuns ca vor sa pastreze Baza Sportiva pentru activitatile Clubului Copiilor Sector 1 si, in functie de alocarile bugetare pe care le vor avea, ”vor analiza posibilitatea continuarii lucrarilor, respectiv amenajarea tuturor terenurilor de
  sport, a spatiilor verzi”. Sambata aceasta am organizat un cros in jurul gardului care imprejumuieste Parcul pentru a atrage din nou atentia ca spatiul acela verde nu poate fi lasat de izbeliste. Am initiat si o petitie si voluntarii PNL merg din usa in usa la blocurile si casele din jurul Parcului pentru a strange semnaturi si a le arata astfel celor de la Ministerul Educatiei ca raspunsul lor ignora nevoile oamenilor. Primaria Sectorului 1 ar avea fondurile
  necesare pentru amenajarea Parcului respectiv, mentinand in acelasi timp si functionalitatile lui pentru activitatile Clubului Copiilor Sector 1. Iti pot transmite atat raspunsul Ministerului Educatiei, cat si petitia initiata de noi, poate impreuna reusim sa schimbam soarta Parcului.

 • Cristian Șuțu
  April 12, 2016

  @Alexandru Nazare: În 2013, ministrul de atunci al Sportului m-a sunat sa-mi spuna ca a luat act de situatia relatata (http://sutu.ro/efecte-si-defecte/au-murit-ciresarii/). Au trecut 3 ani de atunci. Nu s-a intimplat nimic. Daca nu ma insel, erati colegi in acelasi guvern…
  Mai vorbim si dupa alegerile din 5 iunie.

 • Alexandru Nazare
  April 12, 2016

  Nu am fost colegi de Guvern. Eu am fost 3 luni, între februarie – aprilie 2012.

 • dou
  April 23, 2016

  Stau in zona si am incercat sa intru sa joc tenis sau sa a plimb. Nu s-a putut…nu m-au lasat paznicii. Ar trebui vazut cine este Doamna Directoare (de care paznicilor le era atat de frica) si poate aflam si motivele pt care parcul ala e interzis cetatenlor.

 • Cristian Bulfon
  July 20, 2016

  Domnule Șuțu,
  Probabil că între timp ați aflat și de inițiativa USB pentru redeschiderea și modernizarea acestui parc.
  Fiind unul dintre consilierii USB de la sectorul 1, am fost, și sunt interesat de transformarea acestui club/parc într-un loc destinat tuturor copiilor, nu doar celor înscriși în cercurile de activități de acolo.
  Dacă doriți, vă stau la dispoziție cu informațiile și proiectele pe care grupul nostru de la S1 le are.
  Mulțumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *