Victor ponta face alba-neagra cu titlul de doctor

M-aș fi bucurat să vă dau o știre cu titlul: Victor ponta a renunțat la titlul de doctor. Dar mă tem că nu v-o pot oferi. Omul – al cărui nume o să-l scriu în continuare fără majusculă – continuă să nu-și asume responsabilitatea pentru povestea cu plagiatul. Vestea bună e că, în încercarea de a minimaliza efectele acestui scandal, Victor ponta (sau, mai exact, colaboratorii săi) calcă-n străchini.

Să vă explic.

CV-ul oficial al premierului României, de pe pagina de web a Guvernului, a fost modificat recent. Nu știm exact cînd s-a produs această modificare, cert este că în luna iunie a anului 2012, CV-ul arăta așa: link, printscreen. Avem motive să bănuim că această variantă a CV-ului era publică dinainte de scandalul plagiatului. Era, însă, o variantă simplificată a CV-ului în care nu se spunea nimic despre pregătirea academică. Ulterior, acest CV a fost modificat și completat, astfel că astăzi avem un document care arată așa: link, printscreen 1 si printscreen 2.

Dacă e să comparăm cele două variante ale CV-ului, vom vedea că în cea de-a doua a apărut și pregătirea academică. În care – surpriză! – nu se spune nimic despre titlul de doctor obținut în iulie 2003. Nu știm cum se face, dar în celelalte CV-uri ale omului politic Victor ponta apare titlul de doctor. Spre exemplu, în CV-ul oficial de pe site-ul Camerei Deputaților: link, printscreen. Sau în cel de pe pagina sa personală de web: link, printscreen.

Priviți cu atenție documentele! În iulie 2002 avem un stagiu pregătire OLAF la Bruxelles, apoi titlul de doctor în iulie 2003, iar în vara lui 2004 cursurile de la Oxford. Ei bine, în ultimul său CV, cel pe care îl puteți consulta acum pe www.guv.ro, a dispărut mențiunea despre titlul de doctor luat în 2003. Toate celelalte pregătiri academice sunt acolo.

Prin urmare, Victor ponta NU mai este doctor. Asta doar la Guvern, în documentele oficiale. Dar rămîne doctor în documentele de la Parlament și pe blogul său. Acolo unde echipa de consilieri a uitat să mai producă modificările.

Nu este prima oară cînd Victor ponta se joacă cu CV-ul său. Dacă vă mai amintiți, acum un an și ceva, jurnaliștii de la Hotnews scriau despre dispariția din CV a masteratului din Catania.

4 Comments
 • Marieta
  September 3, 2013

  Se pare că în urmă cu 10 minute şi Mircea Marian a fost lovit de inspiraţie şi a căutat şi el CV-ul lui Ponta. https://www.facebook.com/evz.ro/posts/610790612277055

 • Cristian Șuțu
  September 3, 2013

  @marieta: da, trecuse vreo ora si jumatate de la momentul in care eu am publicat informatia…

 • Walter
  September 4, 2013

  Nu titlu de doctor este stirea, cred a sunt mai multe persone.
  Unele cu titlu de doctor, unele nu ….
  Unele sustin Rosie Montana, altele se lupta inpotriva..
  (http://www.victorponta.ro/content/cele-15-propuneri-ale-usl-de-guvernare)

 • alina
  September 7, 2013

  nici sapte titluri nu-l fac pe omul asta barbat. are o fata de “nerd”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *