Pst, pst! Ce faci, pisi?

M-am gîndit iniţial să dau titlul “De ce cred eu că USL va pierde alegerile”.

Şi aş fi început aşa:

Pe scurt, pentru că nu au un mesaj politic.

Mai pe larg, în cele ce urmează.

Deci.

Nu ştiu (dar promit să mă interesez) cine le construieşte celor de la Opoziţie strategia comunicaţională, dar eu – mărturisesc – am obosit să citesc zilnic pe agenţiile de ştiri declaraţii ale unor lideri ai PSD şi PNL care cer demisia unui ministru, a guvernului, a preşedintelui şi a oricărui pedelist aflat în vreo funcţie publică

Nu trebuie să ai IQ-ul noii prietene a lui Marian Vanghelie, înmulţit cu 100, ca să-ţi dai seama că Opoziţia n-are un mesaj politic. Se vede cu ochiul liber. În afară de Jos Băsescu! şi Guvernul să demisioneze! oamenii ăştia nu ştiu altceva. Mă gîndesc că normal ar fi să existe cineva care să le spună lui Victoraş şi lui Crin că există şi alte metode de a cuceri o femeie în afară de a o fluiera pe stradă după ce trece de tine. Nu-ţi trebuie decît puţină imaginaţie.

Huo, Băsescu!” nu e un mesaj politic. E o interjecţie politică. Şi o aberaţie logică. Este evident că într-o bună zi Băsescu va fi jos. Şi el ştie asta. Pînă şi băsistul Zoso poate pricepe asta. De ce să propui ceva ce oricum vei obţine?

Un mesaj politic este o construcţie. E ceva nou. E o idee. O idee de care eu, tu, noi să ne agăţăm cu speranţă. Un mesaj politic e o speranţă.  Eu nu vreau să trăiesc cu speranţa că într-o bună zi Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte. Şi că PDL va pleca de la putere. Sunt absolut sigur că aşa se va întîmpla. Eu vreau să trăiesc cu speranţa că următorii lideri de la putere îmi vor face viaţa mai bună. Şi aici intervine mesajul politic al oricărei Opoziţii normale la cap din lumea asta. Ce-mi propune mie astăzi Opoziţia din România?

Tăcere.

Era prin anii ’80 un film cu Mircea Diaconu în rol principal. Scena e formidabilă. (Dacă-şi aminteşte cineva numele filmului, să-mi zică şi mie, că scena aia trebuie decupată şi urcată neapărat pe youtube). La mare, în apă, o femeie frumoasă. Diaconu pune ochii pe ea. Evident, urmează abordarea. Dar cum? Căci Diaconu dispare în apă. Soare, cald, pescăruşi, femeia e singură. Brusc, după cîteva secunde bune, Diaconu iese abia respirînd din apă, chiar lîngă femeie: “Nu vă supăraţi, aici e Marea Neagră?”.

Întîmplător, astăzi, Mircea Diaconu e liberal. Iar liderii partidului său fluieră ca nişte cretini după votanţi singuri. “Pst, pst, păpuşica! Singurică, singurică? Nu vrei să te scot la un cico, că uite ce bagabonţi sunt p-acilea?”

16 Comments
 • Lucian
  January 27, 2012

  Filmul se numea Promisiuni.
  http://www.cinemagia.ro/filme/promisiuni-332/

 • florinp
  January 27, 2012

  Numele filmului este “Asfalt Tango”

 • cristi
  January 27, 2012

  Ba are mesaje politice şi încă unele foarte serioase, le vede oricine vrea să le vadă. Sigur că unii nu vor din diverse motive: de lene, din prostie sau din iubire de Băsescu. Exemplul dv. e ridicol: o idee bizară a lui Newt Gingrich?!? Tipul ăla a câştigat pentru republicani Congresul SUA în 1994 propunând un “contract cu America”. De aici s-a inspirat CDR în 1996, dar ca şi contractul nostru şi ăla al americanilor a fost demagogic şi total nerealizat. Aşadar USL trebuie să mintă frumos. O să apară şi astfel de tromboane de păcălit proştii, că fără ei nu se pot câştiga alegeri.

 • Makavelis
  January 27, 2012

  doar ca poporul e fata aia ce are la profil o poza cu un piept generos sau un fund misto, avand pe fundal Rapirea din Serai, semn ca e saraca, in cautare de atentie si nu foarte greu de pacalit

 • Razvan
  January 27, 2012

  Acum fac si eu ca manelistii din PDL dar trebuie sa intreb: daca nu votez cu USL cu sine votez? Nu de alta dar este cea mai sigura carte prin care putem scapa de mafia PDL/UNPR/UDMR. Daca ar fi alt partid cu sanse bune la un procent mare i-as vota, dar uite ca nu avem asa ceva. Plus ca eu sper sa se iasa masiv la vot, sa voteze fiecare cu cine are chef, dar numarul de voturi primite de UDMR sa se traduca printr-un procent mai mic. Cred eu ca nici nu ar prinde parlamentul daca ar iesi 75% in cei care au drept de vot.

 • dracu
  January 27, 2012

  daca ziceam io asta, eram basist imputit :)
  trist dar adevarat, singurul mesaj care se aude al opozitiei e “dati-i p-astia jos, sa ne urcam noi”.
  @cristi
  care e sloganul, strigatul de lupta al opozitiei? “Jos Basescu, jos Boc”. asta zbiara 99% din timp. ATAT.

 • Cetateanul Popescu
  January 27, 2012

  Cristi, si pe mine ma enerveaza deseori Ponta si Antonescu. Dar de aici la ce spui tu e cale lunga! Te faci ca nu stii (aici inchipuie-ti un deget atingand obrazul in semn de “Rusinica!”) ca, in realitate, in politica nu castiga cel care vine cu “idei, proiecte, programe” ci cel care da mai tare cu “Huo!”. Publicul larg, cand devine “electorat”, il prefera in general pe cel care critica mai abitir. N-o zic eu, o zic sociologii (ia de aici: Sebastien Bohler, 150 de experimente pentru a intelege manipularea mediatica. Psihologia consumatorului de mass-media, Polirom 2009). Asa ca e foarte posibil ca USL sa castige totusi, nu in ciuda ci tocmai pentru ca da bine cu “Huo!”

 • Cristina
  January 27, 2012

  Teodorescu, Bogdan Teodorescu se numeste prealuminatul:)

 • .pm
  January 27, 2012

  Eu sper ca lumea sa voteze tot pdl, din simplul motiv ca vreau alternativa mai buna. Faptul ca USL sunt muci reiese usor din reactia lumii din zilele astea: Daca pleaca base, pdl… Cine sa vina? … Exact! USL sunt atat de varza in perceptia publicului incat sunt priviti ca niste nimeni, maxim ca acelasi rahat. Faptul ca nu-s priviti ca o alternativa viabila nu ii va ajuta intr-un eventual mandat, nu-s credibili!
  In plus, mi-ar fi nespus de scarba sa-mi vina maine usl la guvernare si sa-mi puna pe masa placa cu greaua mostenire, scuza cea mai la indemana pentru penali care-si scuza incompetenta.

 • Dorina
  January 27, 2012

  Numele filmului este “Asfalt tango” secventa o gasesti la intervalul 49:20 – 49:35

 • lulu
  January 27, 2012

  Excelent articolul!

 • Zev
  January 28, 2012

  shotzoo, man, pierde situl asta conentariile lagreu. Fuck it, nu mai scriu inca o data…

 • corinette
  January 28, 2012

  o fi el liberal dar ca actor e de nota 20!

 • ioana
  January 28, 2012

  dear, jos base si slugile lui mi se pare cel mai corect si explicit mesaj, yes we can ti se pare mai bun??? prostia ca esti tu sigur ca vor pica nu are relevanta….important este si cand , cat de repede, azi ar fi cel mai bine….parerea mea…hihihi…asta ca sa ai ce cauta la postaci

 • adela
  January 29, 2012

  Am avut impresia ca am intrat pe blogul Elenei Udrea, dar nu, e doar Sutu, un “ziarist” bine platit de portocalii sa injure la opozitie.

 • Javier
  February 6, 2012

  “Parintii lor sunt piirmi care deschid televizoarele si inchid cartile. ” Mai bine n-o puteai spune. Ai 100% dreptate. Pacat ca ai dreptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *