Cum conservi o plictiseală

Redus la absurd, rostul unui partid aflat la putere e să guverneze, iar cel al unui partid de opoziţie, să dea comunicate de presă. Din păcate, la noi ambele treburi se fac prost, foarte prost şi, uneori, incredibil de prost. Să mă explic. Tocmai mi-a căzut în faţa ochilor un comunicat de la Partidul Conservator. Atît de tare mi-a căzut în faţă săracul comunicat, că mi-e şi frică să mai scriu. Hai că vă dau un link, dar aveţi grijă cînd citiţi: e generator de tristeţe. Decît să mă acuzaţi de stări sufleteşti apăsătoare, mai bine nu-l citiţi. Vă spun eu cum stă treaba cu… comunicatu’. Deci, de vreo 4-5 zile, partidul mogulului Voiculescu are o nouă păpuşă de dat pe post. Păpuşa răspunde la numele Daniel Constantin, iar notorietatea lui bate undeva înspre 0,003%. Potrivit ultimelor măsurători realizate de institutul lui Mărmureanu, dacă Daniel Constantin ar ieşi în public să declare ceva, orice, acele seismografelor din Vrancea s-ar putea opri din desenat şi-n cîteva secunde s-ar  înmuia de plictiseală. L-am sunat mai devreme pe Mărmureanu şi omul nu înţelegea deloc de ce Congresul PC, pardon, Dan Voiculescu l-a ales dumincă pe Daniel Constantin. I-am zis: nici eu. Apoi am citit împreună, cu voce tare, din comunicatul de presă amintit, cumunicat care, n-o să credeţi, are şi un titlu. Zice aşa: Presedinele PC, Daniel Constantin, si-a inceput turneul national la Pitesti, orasul sau natal. Care va să zică, păpuşica a plecat acasă, în turneu. Adică în turneu naţional, ca fetele de la A.S.I.A, aşa. Cu primarul Pendiuc, ne spune comunicatul, s-a dezbătut între altele problema regionalizării României. Zi să mori tu! Daniele, jură pe roşu că despre asta ai vorbit tu cu Pendiuc! Hm… Bine, fie, să presupunem că aşa e. Aţi vorbit despre regionalizare. Bun. Am şi eu o întrebare: de ce? De ce, mă Daniele, de ce? Ce cauţi tu la Piteşti să vorbeşti cu primarul despre regionalizare? Bă, voi altă treabă n-aveţi?

Hai, nu te întrista! Aşa sunt eu, mai neastîmpărat, mai zglobiu, mă ştii doar, că altfel nu mă puneai în blogroll la tine. By the way, tare mişto textul ăla cu pasiunile tale. Am rîs. M-a făcut să uit faza cu… “în cadrul intalnirii s-a stabilit o conducere interimara care, in termen de trei luni, va organiza conferinta judeteana pentru alegerea unei noi conduceri…” din care eu n-am înţeles de ce dracu’ vă trebuie trei luni ca să organizaţi o conferinţă judeţeană. Ce-i asta, organizare de asasinat? Nici dacă vrem să invadăm Ungaria nu ne ia trei luni…Cu tot cu organizare.

Daniele, fii atent aici la mine! Dacă mai dai comunicate din astea, eu îţi zic, o să-şi dea demisiile toţi jurnaliştii, nu numai ăia de la Caţavencu. Da, pe motiv de plictiseală.

7 Comments
 • Another
  March 4, 2010

  Sună ca un articol scris de cineva care-a făcut jurnalistica la Ştefan Gheorghiu, comunicatu’ ăla al Partidului COnservator!

 • dan
  March 4, 2010

  un comentariu tipic pentru acest subiect – “Cand se anunta castigatorul la tricou :)”

 • Cristian Șuțu
  March 4, 2010

  in curind… stai pe aproape

 • Daniel Ispas
  March 4, 2010

  Ziceau pe la TV ca ar rupe alianta cu PSD-ul. Probabil s-a saturat Voiculescu sa sustina gasca aia la care el ii zice partid. Asa s-ar explica si alegerea unui nou si ultim lider. Peste 2 luni apare profesorul Voiculescu (asa scria la antena 3 acum cateva saptamani) si anunta ca partidul se dizolva pe motive de plictiseala…

 • florin
  March 5, 2010

  vedeti ca au si un imn nou.E precum noul presedinte- o panarama-http://webtv.realitatea.net/actual/imn-pc-ca-romanul-nu-i-niciunul

 • matusalem
  March 5, 2010

  Noroc ca asta: “Ce-i asta, organizare de asasinat? ” ai scris-o la sfarsit. Altfel nu mai apucam sa citesc tot. :)

 • Caprita
  March 5, 2010

  Bai frate, ce papagali! Si ce blog are copilul asta. Vai de capul lor. Cred ca in sfarsit se va inchide cosmelia lui Felix cu ocazia asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *