Cum să-ţi ceri public propria demisie?

De 16 , Permalink 0

Azi a fost dat publicităţii cel mai cretin apel public din istoria umanităţii. Îmi cer scuze, dar ăsta e cuvîntul: cretin.

Fiţi atenţi!

Apelul este semnat, între alţii, de: Sorin Alexandrescu, Liviu Antonesei, Dragos Paul Aligica, Vartan Arachelian, Alexandra Bagdasar Bellow, Teodor Baconschi, Ion Caramitru, Monica Macovei, Mircea Martin, Olga Delia Mateescu, Teodor Maries, Florian Mihalcea, Dan C. Mihailescu, Mircea Mihaies, Angelo Mitchievici, Mihaela Miroiu, Iulia Motoc, Alina Mungiu-Pippidi, Mihail Neamtu, Bujor Nedelcovici, Victor Neumann, Ion Mihai Pacepa, Horia-Roman Patapievici, Nicoale Prelipceanu, Constantin Rauta, Lia Roberts, Daniela Soros, Lavinia Stan, Dan Stanca, Ioan Stanomir, Valeriu Stoica, Mihai Sora, Vladimir Tismaneanu, Dorin Tudoran, Andrei Ujica, Traian Ungureanu, Tudorel Urian, Sorin Vieru, Varujan Vosganian, Smaranda Vultur, Christina Zarifopol-Illias, Serban Radulescu Zoner.

După cum aţi observat, unele nume sunt subliniate. Eu le-am subliniat şi vă spun imediat de ce.

Documentul semnat de sus-menţionaţii poartă numele: Apel pentru declararea, prin Hotarâri de Guvern, a zilei de 21 Decembrie – Ziua memoriei victimelor comunismului în România si a zilei de 23 August – Ziua memoriei victimelor fascismului si comunismului.
Nu vă redau din conţinutul lui, căci este lung şi plictisitor. Şi, mai mult, a fost trimis în repetate rînduri pe adresa Guvernului, spre aprobare. Dacă vreţi să-l citiţi îl puteţi găsi aici.

Ceea ce vreau să remarcaţi este următorul fragment din Apel:

Va cerem imperativ sa raspundeti favorabil acestui apel în cursul saptamânii viitoare. În caz contrar, va vom cere din nou DEMISIA DE ONOARE din fruntea PD-L atât dvs cât si altor fruntasi ai PD-L, precum doamna Monica Macovei, domnii Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, Sever Voinescu, Cristian Preda, Traian Ungureanu sau Gheorghe Flutur.

Care va să zică, numiţii Macovei, Stoica şi Ungureanu îşi cer singuri demisia.

16 Comments
 • nero
  January 24, 2011

  Este clar ca in interiorul PDL exista oameni ,,de buna credinta” care numai binele propriului partid nu vor!…aceasta persoana care a redactat o astfel de hartie e buna de trimis la balamuc!

 • bg
  January 24, 2011

  dincolo de continutul in sine al apelului, care e patetic si slab, nu am gasit nici un cuvant despre legionari, garda de fier. pare o atitudine de genul – sa-i bagam sub pres, ca pute prea rau. o sa puta in continuare. fascism e folosit ca eufemism in cazul lor. nimic mai periculos. si ei pot sa condame cat vor din vorbe, daca din fapte fac/subscriu exact la ceea ce condamna… e mai periculos decat daca ar tacea pur si simplu- si si-ar incasa “solda”.

 • C
  January 24, 2011

  Da’ pe Cristi Preda de ce nu l’au băgat în seamă?

 • Iulius
  January 24, 2011

  Tare! nu ma pot opri din ras!
  Nimeni nu poate fi atat de prost! si totusi s-au gasit chiat 3!!! :-))

 • Bonibon
  January 24, 2011

  Nu e prima data cand li se cere demisia ? :)
  “În caz contrar, va vom cere din nou DEMISIA DE ONOARE …”

 • Elena
  January 24, 2011

  unde le gasesti? :)) ca si pe aia cu vanghele, care a fost “foarte excelenta” de ti-au furat-o altii :)

 • lecampeur
  January 24, 2011

  Mi se pare ciudat un lucru. De ce trebuie sa isi dea demisia cei din fruntea PDL daca nu se admite memoriul? Pare ca cererea de demisie este adaugata dupa ce semnatarii si-au iscalit numele si fara vreo legatura cu demersul in sine deoarece Monica Macovei, Sever Voinescu si ceilalti amintiti nu au putere de decizie in spta aceasta. Inainte de a publica o chestie nu ar trebui sa afli si de ce exista ea…adica sa ii intrebi pe aia de cer demisiade ce o cer?

 • ard
  January 24, 2011

  Domnule, va faceti de ras. Am verificat comunicatul asociatiei. Nimeni din cei nominalizati nu a semnat ultimatumul respectiv. Au semnat un document initial anul trecut, Apelul. Dar nu ultimatumul. Dar banuiesc ca nu realitatea va intereseaza. Si banuiesc ca nici faptul ca va faceti de ras iesind public cu observatii puerile.

 • Bah
  January 24, 2011

  Maximum de penibilitate, poate revin cu ceva comentarii daca ma mai pot opri astazi din ras. Nu pot sa creeeeeeeeeeeed!

 • laurentiu
  January 24, 2011

  asta e din ciclul – idiotii semneaza ca primarii :)

 • ADi
  January 24, 2011

  Merita votati din nou. Cel mai penibil partid politic din istoria planetei. Cred ca nici in congo nu s-au trezit unii sa se ameninte cu demisia =)) Poate au dubla personalitate, ca atata prostie e greu sa incapa in una singura. Ce tare e pdl-istul ard care a s-a grabit sa salveze situatia. S-a gandit ca poate suntem mai prosti decat colegii lui de partid si a venit cu vrajeli de genul asta. Nici nu s-a uitat de unde este preluat comunicatul.

 • Kilroy
  January 24, 2011

  Deci in caz contrar se cere in continuare demisia, iar daca nu e contrar? Demisia fara continuare?

 • alinutza
  January 25, 2011

  Dedublarea personalitatii? Acest sindrom este întâlnit în isterie, stări maniacale, psihoze alcoolice și schizofrenie ( conform Wiki) .

 • Matei
  January 25, 2011

  Preitene, verifica mai intai documentele si apoi posteaza ceva corect! informatii de genul asta se vand la usa grajdului! Ma bucura totusi sa vad asa multi idioti care cred in ceea ce ai postat si se distreaza copios. Lamentabil.

 • lecampeur
  January 25, 2011

  Domnu Sutu…ii raspundeti ceteteanului “ard” care v-a interpelat cu afirmatia ca respectivii ar fi semnat apelul si nu ultimatumul legatura dintre astea doua fiind facuta de dvs si putandu-se interpreta ca manipulare?! Va rog frumos…

 • Simona
  January 25, 2011

  Si daca au semnat ca primarii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *