Transhumanța la bursuci

De ce-ai încerca să afișezi verticalitatea, cînd ADN-ul tău te-mpinge-n noroi? De ce să-ți asumi eșecul meseriei tale de politician, cînd poți juca în continuare într-o echipă de jolly-jokeri? Sunt întrebări prea grele. Știu. Vă întreb altfel. Ați auzit vreodată de Marius Necula? Dar de Maria Stavrositu? Oamenii ăștia doi – și ca ei sunt mulți alții – au jucat pînă de curînd într-o echipă mare. Echipa PDL. O echipă cu oameni nu foarte înalți, dar cu intenții mari. Au cîștigat puncte importante la ultimele două alegeri parlamentare, dar acum s-a dus dracului renumele lor. Pentru ca au guvernat ca o pensulă. Prin urmare, locurile eligibile ale PDL pentru scrutinul parlamentar din decembrie s-au micșorat simțitor. Unii nu vor mai prinde echipa. Marius Necula și Maria Stavrositu, cu siguranță nu.

M-aș fi așteptat de la ei să-și asume înfrîngerea. Și să-și vadă de viața lor în liniște. Dar nu. Oamenii nu suportă ideea de a pleca din Parlament, unde le e cald și bine. Pentru că pe lista PDL nu mai e loc, cei doi vor candida din partea PPDD. Adică de la jolly-jokeri.

Ce să vă spun? Despre Maria Stavrositu aveam o părere bună. Părea o femeie așezată, cel puțin pînă la ședința cu istericale de la PDL Constanța despre care v-am povestit, ridicînd dintr-o sprînceană, aici. Despre Marius Necula, însă, n-aveam nici un dubiu. Ar putea candida și travestit, din partea Partidului Lesbienelor. Omul ăsta e în stare de absolut orice. Acum vreo 3-4 ani, m-am întîlnit cu bursucul ăsta în studioul unei televiziuni. Și am rămas perplex văzînd nesimțirea cu care vorbea despre mine. Cu mine. El – atenție! – neîntîlnindu-mă niciodată în realitate pînă la acea emisiune. A fost, atunci, ultima oară cînd am participat la o emisiune tv. Mă simțeam ca tocmai scos din troacă.

1 Comment
  • Dan Doran
    November 7, 2012

    Sutzule, asta-i tare-tare de tot ! Daca boul ala m-ar fi criticat pe mine de fatza cu mine, l-as fi incurajat sa ma faca albie de porci si mai apoi l-as fi facut surcele pe blogul meu, aratind cit de bou poa’sa fie !
    E ceva rar sa ai norocul sa te critice porceste in fatza cineva care habar n-are cine esti de fapt ! Macar o flegma peste ochi puteai sa-i transmitzi ! Ha-ha-ha !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *