Exit poll. Parlamentare 2012.

Dacă sunteți cumva interesați de rezultatele parțiale, pe ore, ale alegerilor parlamentare de astăzi, ar trebui să știți că ele nu au nici o relevanță. Numele viitorului șef al Guvernului României va fi dat de Președintele României. Noi  alegem doar parlamentarii. Restul sunt detalii nesemnificative.

Și totuși, pentru curiozitatea voastră, USL se pregătește să obțină circa 52%, ARD în jur de 20%, PPDD aproximativ 9%,  iar UDMR – 7,5%.

18 Comments
 • radu
  December 9, 2012

  Paridele de sub prag nu au cum sa ia peste 11% deci de la cineva s-a taiat

 • Bogdan
  December 9, 2012

  Dumnezeule, seful guvernului va fi dat de presedinte. In aceste conditii, de ce se ma tin alegeri, nu ar fi mai simplu sa numeasca basescu pe cine vrea? În fapt, in orice stat normal, presedintele formalizeaza o decizie a unei majoritati parlamentare rezultata din … alegeri.

 • vasiler
  December 9, 2012

  Interesant, mai an erai singura sursa de informare pe exitpolluri. De data aceasta sunt acri struguri?

 • Valentin
  December 9, 2012

  De când a devenit Şuţu atât de băsist?
  1. Sondajul prezentat e o mare mizerie. Ar rezulta că PRM şi PER ar lua împreună peste 10%, ceea ce e imposibil. PRM are doar 286 de candidaţi, iar PER doar 177 din 452 de colegii, restul partidelor de buzunar au câte-un candidat prin Bucureşti şi prin alte 3-4 judeţe.
  2. Parlamentul învesteşte guvernul. Dacă preşedintele României cârâie parlamentul îl suspendă, la Cotroceni se mută unul dintre cei doi preşedinţi de cameră şi desemnează pe cine vrea majoritatea rezultată din alegeri.

 • Bonibon
  December 9, 2012

  Inexact!! Numele viitorului șef al Guvernului României va fi dat de Șeful României.

 • olivia
  December 9, 2012

  Presedintele tau va face ceea ce stie el mai bine si ce ii place lui mai mult , adica scandal. Asa a trait pe vremea cand era capitan de vapor fara sa fie securist, asa traieste si acum, cu scandal. Pdl-ului nu ii place ca s-a prabusit. Daca Traian Basescu al tau ar fi tacut, probabil ca Pdl avea mai mult acum la alegeri.

 • ioana
  December 9, 2012

  nene, esti cu capu’…??? dezinformezi…sa te intreb qui prodest???

 • Mishu
  December 9, 2012

  Bogdan…daca nu ar exista legi si totul s-ar face dupa cum vrei tu sau eu sau ponta sau basescu…atunci da. Ne-am aduna la o bere si asa cum am decide noi asa s-ar face. Din fericire exista constitutia+legile care ne spun exact cum se alege sau cum se desemneaza cineva. Momentan in lege se spune ca seful guvernului este numit de presedinte dupa consultarea partidelor. Daca tu sau uselistii vreti sa fie altfel…va trebui sa schimbati constitutia.

 • Bogdan
  December 9, 2012

  Mishu, ca sa fie clar, dumneavoastra sustineti ca o alianta de partide care castiga categoric alegerile, nu poate sa guverneze pentru ca nu vrea un singur om? Constitutia nu prevede explicit pentru ca fost scrisa pt oameni normali nu dementi care se agata de orice cuvant

 • cori
  December 9, 2012

  daca udmr ia minus 7,5 ma declar multumita

 • Cristi
  December 9, 2012

  O fi dat de jegosul de basescu dar trebuie acceptat de parlament. Iar daca peste 50% din cei care voteaza aleg USL atunci este clar care este vointa poporului. Ma doare undeva ca basescu a incasat banii in avans si acum nu mai poate livra resursele promise, nu face el ce vrea in tara asta ca mai sunt si alte metode de a scapa de oameni ca el.

 • vasile
  December 9, 2012

  Numele pm e geoana

 • leana
  December 9, 2012

  daca base face ce vrea in tara asta ,ce rost mai au parlamentarii ?cind usl au preluat conducerea in parlament acum vreo 4 luni parca schimbau totul in bine ?ce-au facut ?NIMIC ! LA REFERENDUM ERAM 14 MIL. ,ACUM SUNTEM IAR 18 MIL. SI NU ZICE NIMENI NIMIC ,E ASA NORMAL ! RUSINE CLASEI POLITICE DIN ROMANIA ! SA SE DUCA NUMAI EI LA VOT !

 • androidul cu sobolani
  December 9, 2012

  daca tot ne-am obisnuit cu scandalul, ar fi totusi frumos ca usl sa adune sub 50% din voturi.

 • radu moraru
  December 9, 2012

  Procente exacte sunt exact invers (in opinia celui care a publicat articolul): ARD 52 la suta, USL 20 …. Cum poti sa dezinformezi in halul asta? Si cui foloseste? In conditiile in care judetele preponderent maghiare Covasna, Harghita, Salaj, Satu Mare nu au iesit la vot, cum poti sa dai UDMR cu 7,5 la suta. Trebuie sa fii cu caputu.

 • Alina
  December 9, 2012

  @ioana: se va schimba si constitutia, stai linistita. mai ia o pastila de rudotel, ajuta la basistii cu nervi slabi.

 • Dan Doran
  December 11, 2012

  Din nefericire, dragi uslisti, procentul de prezentza la votare e atit de mic incit Piratul poate oricind sa ceara invalidarea rezultatelor, pe motiv de nereprezentativitate. Si o va face, caci boii de uslisti catindatzi au comis o gafa, declarind prin afise dce propaganda ca in 2013 vor iar sa-l suspende pe marinel. trebuie sa stitzi ca un “parlamente” ce nu e ales de 50+1 dintre cetatzeni nu face nici cit o ceapa degerata. Degeaba isi impart “cistigatorii “fotolii, vor ramine cu curul pe asfalt ! Se vor repeta alegerile astea ilegale. Dar de ce sint ilegale aflatzi pe jurnaldelalesti.blogspot.ro.

 • Dan Doran
  December 11, 2012

  Si va invit sa luatzi si voi parte la campania de absenteism sustzinuta de mine, caci nu vetzi gresi: programul meu anticriza face cit toate programele partidelor de toate culorile din Romania, plus cel al Marinarului Turbat… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *