Scremete

Doamnelor și domnilor, Guvernul României s-a scremut și ne-a scos o veste bună: se lucrează! Drept dovadă, fotografia de mai sus. A fost făcută ieri, undeva în zona Aradului, pe șantierul Lotului 1 al Autostrăzii Nădlac-Arad. Vă crește inima-n voi de bucurie, nu? Nu știu dacă realizați importanța acestui moment din viața și opera marelui om politic Victor ponta. Se lucrează la un lot de autostradă de 22,1 km. E măreț. E grandios. E falnic.
Nu știm exact cînd va fi gata, dar ăsta e un detaliu care deja nu mai contează. Dacă e să ne luăm după actualul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, care în 2004 inaugura, undeva pe lîngă Cluj, lucrările la Autostrada Transilvania, nu trebuie să ne facem mari speranțe. Au trecut 10 ani de atunci. Transilvania există, autostrada, însă, nu. Mă rog, ce trebuie să rețineți voi e că se lucrează. Se lucrează în draci. Se câștigă licitații, se alocă an de an bani cît China pentru tot felul de loturi de autostradă și unii dintre ei se îmbogățesc cît alții în sute de ani. Autostrăzi nu avem, dar – repet – ăsta e un detaliu care nu vă privește. Autostrăzile, naivilor care sunteți, nu sunt făcute pentru voi. Ci pentru ei. Îl doare-n cur pe ponta (sau pe Băsescu, sau pe Rus) pe unde mergeți voi cînd vreți să mergeți… Important e să rețineți ce vă arată ei: se lucrează. Iar voi, credulilor, să-i votați!

Revenind la Lotul 1 vizitat ieri de smecherașul în cămașă albă, constructorii susțin că ar putea fi gata pînă în luna decembrie. Doar că, ne asigură ponta, “problema este că 22 de kilometri nu se termină într-un loc ca să şi poţi să ieşi de pe cei 22 de kilometri“. E clar, nu?

Acestea fiind spuse, îmi permit cîteva sugestii de lucrări posibile de deschis în vederea alegerilor prezidențiale de la finele acestui an:

  1. Relocarea pe perioada iernii a Sfinxului și a Babelor din Bucegi în Piața Victoriei.
  2. Înlocuirea indicatoarelor metalice de interzis la stînga cu unele din turtă dulce.
  3. Inaugurarea lucrărilor de înlocuire a întregului nisip de pe litoralul românesc al Mării Neagre cu particule fine de polistiren expandat roz.
  4. Popularea rîurilor care traversează orașele Românei cu peștișori aurii din plastic.
1 Comment
  • adrian
    July 21, 2014

    Bravo, Sutule, tot Basescu este de vina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *