ELD* – 40


Există oameni liberi, sunt acum absolut sigur de asta. Am avut şansa de a întîlni săptămîna trecută un astfel de om, undeva în Apuseni. Îl cheamă Mugur Pop şi este o raritate. Prin tot ce face, simte şi ştie. E un dac liber. Locuieşte în marginea unei păduri, alături de o femeie excepţională, şi are grijă de o herghelie şi de un uliu, între altele. Am stat o zi şi jumătate în preajma lor şi efectiv nu ştiu cînd a trecut vremea. Cînd Mugur începe să povestească, timpul dispare. Dac-ar fi să-mi doresc să fac altceva acum, ei bine, îmi doresc să iau parte la o expediţie călare prin Apuseni de 4-5 zile alături de Mugur. Vestea bună pentru mine, dar şi pentru voi, e că într-un foarte scurt timp mă voi întoarce în Apuseni pentru o Tabără de Fotografie pentru Bloggeri pe care Foto Union şi Dacia Plant o vor anunţa în curînd. Iar Mugur va fi invitatul special al acestei tabere. Dacă-ţi doreşti libertatea, stai cu ochii pe blogul Foto Union, căci locurile în tabără sunt limitate.

* Evadarea de Luni Dimineaţă. Proiect de luptă împotriva ignoranţei.

4 Comments
 • Lady Shoes
  October 1, 2012

  Ce frumos. Imi doresc de mult sa ajung in Apuseni,sper sa ajung in toamna asta.

 • Lady Shoes
  October 1, 2012

  Incredibil de frumos.

 • Tudor Dumitrescu
  October 1, 2012

  Domnule Sutu , fiind un disperat al Apusenilor , batuti la pas an de an , imi permit , fara pretentia unui atotcunoscator , sa -ti recomand( asta daca bineinteles nu este deja o chestiune prescrisa sau deja vizitata ) cateva puncte ce “merita” :
  Este obligatoriu sa vezi Cheile Galbenei si Pestera de sub Zguresti!mizand pe faptul ca deja Cetatile Ponorului , Cetatile Radesei si Focul Viu sunt obiective vizate! Poiana Florilor la acest moment din an este neinteresanta! Apoi mergand pe traseul Casa de Piatra nu rata (in ordinea aparitiei lor in traseu) Izbucul Tauzului , Coiba Mare ,Coiba Mica si Ghetarul Vartop! Merita!De fapt, daca te intereseaza sau crezi ca te pot ajuta cu acest subiect, da-mi un semn! deja risc sa scriu un roman fluviu pe tema asta.Scuze! Succes!

 • Cristian Șuțu
  October 1, 2012

  @lady : iti doresc
  @tudor : multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *