Reîncep Picnicurile Foto Union

Am citit noua Lege a picnicului şi cred că m-am lămurit cum e cu masa la iarbă verde. Eu şi cu Radu Bădoiu, adică Foto Union, împreună cu Cristian Manafu, am organizat anul trecut mai multe astfel de ieşiri în parcul Herăstrău. Între timp, a fost promulgată şi a intrat în vigoare Legea 54/2012 care spune la articolul 3 că activitatea de picnic este orice activitate de recreere de afluenţă publică, desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale de una ori mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente, precum şi, după caz, aprinderea ori nu a focului. Şi că, mai mult, este permisă organizarea de picnicuri în zone indicate pentru activităţile de picnic – zonele indicate în planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor, precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, în care sunt permise activităţi de picnic, cu excepţia aprinderii focului.
Prin urmare, marţi, 1 mai 2012, începînd cu ora 10.00, în parcul Herăstrău, ne vom vedea – dacă doriţi – la ediţia nr. 5 a Picnicurilor Foto Union. Detalii aici.

 • later edit / Manafu aniversează la Picnic 5 fix cinci ani de când scrie pe twitter.
2 Comments
 • Robert
  April 30, 2012

  eu ma risc si vin la picnic in Herastrau. votez pe 10 iulie, la naiba, ce o sa-mi faca?

 • Cristian Șuțu
  April 30, 2012

  @Robert, nu te risti! Am citit cu atentie legea, mai mult, am vorbit cu initiatorii legii. Picnicul in parc este permis, atita vreme cit nu facem foc (gratar) si nu lasam gunoaie in urma. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *