De ce a fost huiduită Gabi Firea

sursa foto: sport.ro

sursa foto: sport.ro

Ce nu înțelege Gabi Firea e că nu cu idioți pornești motorul acestui oraș obosit. Bucureștiul nu are nevoie de statui, nici de festivaluri cu Andra și Marcel Pavel. La fel cum Simona Halep nu are nevoie de cheia orașului București. Campioana de la Roland Garros putea fi onorată mult mai inteligent. Nu cu o cheie sau cu o plăcuță onorifică, ci cu – spre exemplu – zeci sau sute de terenuri de tenis. Construite din bugetul Primăriei Capitalei. Cîteva dintre ele mari, chiar foarte mari, astfel încît Ion Țiriac să poate aduce la București un turneu mare de tenis, precum cel de la Madrid. Pentru că poate. Prin urmare, Gabi, ce nu ți-a explicat nimeni din jurul tău e că nu ai voie să te urci pe scenă cu Simona Halep. Ea a făcut ceva. Tu? Tu încă nu. Tu stai jos, pe iarbă, discretă, și aplaudă. Apoi, încă din seara aia, dă-i afară din primărie pe toți idioții care ți-au spus că Simona are nevoie de o cheie și înconjoară-te de oameni tineri și deștepți, așa cum a făcut Emil Boc la Cluj. Dă drumul unor proiecte care să repornească motorul orașului pe care îl administrezi!

Tu chiar n-ai observat că de cîțiva ani doar la Cluj se întîmplă toate meciurile de tenis (plus multe alte sporturi)? Nu te-a durut să vezi cum Țiriac și Năstase mută turneul de tenis de la București la Budapesta? Nu vezi cum toate Untold-urile se întîmplă la Cluj? De aceea te-au huiduit, Gabi! Nu pentru că ai îndrăznit să împrumuți puțin microfonul Simonei. Ci pentru că bucureștenii sunt nevoiți să se ducă la Cluj pentru a-și trăi momentele lor de relaxare și de bucurie. Ar fi vrut și ei să aibă la București un mare festival de muzică. Și un mare turneu de tenis, ATP și, mai ales, WTA. Pentru că avem 6 jucătoare în Top 60 WTA, iar una dintre ele e pe locul 1 din toamna anului trecut. Cît de complicat e să muți banii de la toate sutele alea de festivaluri cu mici, bere și ConectR de prin parcul Plumbuita și să dai drumul unui șantier cu arene de tenis? Cît de complicat e să îți muți biroul pe șantierul ăla sau să-l inspectezi zilnic, cum făcea Băsescu cu podul de la Mihăilești Mărăcineni.

Un administrator bun, fie el primar sau ministru, e ăla care lasă ceva în urma lui. Ceva construit bine și rapid. Fă un festival cum e UNTOLD la București! Și lumea nu te va mai huidui. Construiește măcar 100 de terenuri de tenis! Și încă cîteva de baschet. Și ceva piste de biciclete. Iar lumea nu te va mai huidui. Dă drumul la un uriaș spațiu de agrement în jurul Palatului Parlamentului (așa cum am scris aici în 2011), cu două mari festivaluri – unul vara și unul iarna! Și lumea nu te va mai huidui. Dacă faci toate astea sau altele similare, te asigur că Soros ar muri de plictiseală…

Pe scurt, fă ceva! Ceva concret! Pentru viitorul copiilor noștri.

Și încă ceva: dă drumul la aer condiționat în RATB. Am traversat acum două zile Bucureștiul cu mai multe autobuze și troleibuze. Jur că nici unul nu avea aer condiționat. Curgea apa pe mine și încă nu e iulie… Înțelegi de ce te huiduie lumea, Gabi?

16 Comments
 • Gabriela Vrânceanu Firea Pandele Șicâțiormaififost
  June 12, 2018

  Nu inteleg! Cu o seara inainte toata lumea m-a aplaudat, stiu ca sunt apreciata pentru ceea ce fac pentru Bucuresti, bucuresteni si pentru tara (noastra).

 • KorinaMS
  June 12, 2018

  EXCELENT!

  (măcar de ar înțelege cineva din staff-ul ei acest articol…)

 • catalin
  June 12, 2018

  ba voi chiar credeti ca Gabi nu stie ce trebuie facut ?

  Normal ca stie dar de furat e mai important, de fapt, e singurul lucru pe care vrea sa il faca.

 • Cosmin
  June 12, 2018

  Păi cum? Natura fest nu este suficient? :)))

 • Nisteriuc Cristian
  June 12, 2018

  Nu știu ce fel de iarbă fumezi doamna Primar General A României, dar trăiești în altă lume. Plus mai ești și țoapă, prost crescuta și limbută. Ce ai pățit aseară este realitatea. Nu aplaudacii puși la comanda PSD-lui să te aplaude să te ovationeze.

 • Bogdan
  June 12, 2018

  subscriu,de bun simț,dar nu trebuie uitat un mic amănunt:câte mandate are Boc la activ!!?Să nu cântărim cu măsuri diferite!

 • Nisteriuc Cristian
  June 12, 2018

  Nu știu ce fel de iarbă fumezi doamna Primar General A României, dar trăiești în altă lume. Plus mai ești și țoapă, prost crescută și limbută. Ce ai pățit aseară este realitatea,ei nu sunt aplaudacii puși la comanda PSD-lui să te aplaude să te ovationeze.

 • Ligia
  June 12, 2018

  Exact! Mă gândeam că pe Boc nu l-ar fi huiduit nimeni la Cluj, pentru că el face ceva pentru orașul pe care îl conduce! Îi invidiez pe clujeni, la modul pozitiv, pentru primar! Plus.. rămân la părerea că Firea a decontat toate frustrările serii de sâmbătă! Ceea ce nu e rău, având în vedere.. ”ce-i dorea ea .. EI”!

 • Radu
  June 12, 2018

  De acord cu ce spui despre Firea, dar exista o eroare in articol ce trebuie corectata: Bucurestiul are un turneu WTA inca din 2014, BRD Open, pe care l-a castigat si Simona Halep de doua ori.

  E drept, nu e un turneu asa mare. S-ar putea juca intr-un complex modern, de care orasul are nevoie, dar nu cred ca ar putea fi un turneu mult mai mare de atat. Are premii in valoare de 250,000 USD, iar turneele din urmatoarea categorie dau undeva intre 600,000 si 1 milion USD. Apoi urmatoarele doua categorii au un numar limitat de turnee, cu premii de la 3 la 8.7 milioane USD. Madrid de exemplu da 6,7 milioane.

 • Ciorba Florin
  June 13, 2018

  Alo, mistrețul cu colți de “arginți”, alias țiriac a fost mereu simpatizant psd. El a fost mereu alături de ilici și s-a ospătat din mândra Românie, prin “investitori” si interpuși. Articolul este scris bine cu firea la firul ierbii, dar investiții, terenuri de tenis, boc, induce spre iluzoriu…

 • Paul
  June 13, 2018

  Problema unora e ca nu stiu sa fure. Poti sa si furi si sa lasi si ceva in urma ta (atat de toleranti am ajuns, din disperare). Nu le cerem decat sa lase ceva in urma lor. Exista o vorba: ciobanul destept tunde oaia nu o jupoaie, cam asta e diferenta dintre Firea si Boc..

 • Silvinho
  June 13, 2018

  Dreptate aveti dar af fi bine sa i trimiteti pe adresa primariei, sub forma unei scrisori, tot ceea ce ati scris mai sus. Poate cineva, desi am mari indoieli, va face vreun demers.
  Cu stima!

 • Corina
  June 15, 2018

  Draga sutu.ro,
  Doresc pe aceasta cale sa va informez ca, oficial, in Bucuresti, au aparut, din nou, TIGRII DE PLATAN.
  Eu, in Drumul Taberei, am nimicit pana acum “decat” patru, in casa, in apartament.
  Beware…
  :(

 • Negru
  June 15, 2018

  Si țiriac ar putea face câteva terenuri de tenis din banii pe care îi face din otrava pe care o vinde sau din evaziune!!

 • Claudia
  June 16, 2018

  Am și eu o nedumerire :Dai o cheie și de fapt ea nu folosește la deschiderea niciunei uși…

 • mik
  July 24, 2018

  Deja vorbim de lucruri sfinte in Bucuresti ( ca tot pupa moaste madam Firea si da bani cu nemiluita la Catedrala Mantuirii). M-as bucura sa nu mai ies de pe strada mea si sa dau cu masina in ditamai groapa aparuta dupa zapada, m-as bucura sa pot lasa geamul deschis fara sa mi se umple casa de tantari sau sa pot sa ies din bloc si sa nu vad cosul de gunoi cum da pe afara sau cate un sobolan ( din ala rozator…nu cum ne-a facut Dragnea ) care fuge pe sub masini. Si locuiesc foarte aproape de Splaiul Unirii…Dintre gunoi si gropi vedem cum dna Primar Incompetent Firea ajuta sa creasca biserici si catedrale si se lauda cu “marile ” realizari. Pe stadion a simtit live exact ceea ce simt bucurestenii pentru ea. Data viitoare sa votam cu totii!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *