O afacere mică, dar jucăușă

Aș vrea să salutăm împreună, călduros, ultima afacere a guvernului Victor ponta. Una pe care presa de astăzi o scapă total din vedere. După ce au făcut “pilotul” cu transformarea cataloagelor în tablete de la Samsung (vezi aici cum), de anul acesta tabletele vor ajunge și în ghiozdanele elevilor din România. Renumitul plagiator a mers azi dimineață la deschiderea anului școlar în două instituții din Târgu-Jiu, acolo unde a oferit elevilor… tablete. Ați, ghicit, tot marca Samsung. Nu știu cum se face, dar întreaga presă a relatat tot felul de alte tîmpenii din vizita lui ponta. EVZ scrie despre promisiunile premierului referitoare la siguranța copiilor în școli. La fel și Hotnews, respectiv Mediafax. Adevărul face o compunere de clasa a doua în loc de o relatare jurnalistică. (Vă rog eu frumos să citiți acest text).

În fine, cert este că jurnaliștii n-au prea observat tabletele Samsung lăsate de Victor ponta pe băncile elevilor de la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Priviți! E o fotografie postată astăzi pe website-ul oficial al Guvernului României.

ponta tablete samsung

Se vede destul de clar, da? Ei, și acum să vedem și o altă fotografie, publicată de data asta de ziarul local Domino Gorj, de la o altă școală – Colegiul Național “Spiru Haret” din Târgu-Jiu:

tablete samsung ponta

Observați că aici avem alte modele de tablete, de data aceasta cu keyboard dock. Sunt foarte curios dacă a existat vreun jurnalist care să pună măcar o întrebare despre modalitatea de alegere a companiei Samsung pentru aceste “programe” guvernamentale. Același jurnalist de la ziarul Domino Gorj relatează, fără să-i pice vreo fisă, o declarație a directorului școlii: „Domnul prim-ministru nu a venit cu mâna goală la Târgu-Jiu și la Colegiul Național «Spiru Haret». A făcut o donație, în numele guvernului, o donație pentru un laborator de informatică dotat cu platforme de ultimă generație, care va rămâne la dispoziția elevilor și a profesorilor“. Care va să zică, e o donație. Una în numele Guvernului.

Pe cît facem pariu că din afacerea asta cu tablete Samsung, cineva – nu spun cine – își va petrece multe vacanțe, cu și mai multe bone, la Miami în anii următori?
………………………………………………………….
later edit

Prin firma de PR, compania Samsung ne transmite următoarele: Samsung Electronics România nu are nicio implicare. Proiectul a fost derulat de o altă companie privată care a folosit pentru implementare echipamente Samsung, achiziționate în urma contract comercial dintre cele 2 firme. De asemenea, agenția de PR ne informează că: Samsung Electronics România a inaugurat marți (17 septembrie 2013 – n.r.) la București, la Școala Comercială Superioară „Nicolae Kretzulescu”, o clasă digitală dotată cu echipamente Samsung și numită Smart Classroom. Acest proiect este parte a unui parteneriat încheiat de Ministerul Educației Naționale și Samsung Electronics România, în luna iunie.

6 Comments
 • Stoie
  September 16, 2013

  Nu stiu daca privesti problema corect.
  Poate ca cei de la Samsung platesc ca acest domn sa stea macar o vreme departe de conducerea tarii….
  Crezi ca putem incepe si noi o cheta? Eu incep cu 5 lei, zi-mi numai contul!

 • Daniel Mitran
  September 16, 2013

  Sigur in a doua poza tot Samsung sunt?
  Ca Samsung nu prea are dock-uri de genul ala, alea par dock-uri de Asus.

 • Cristian Șuțu
  September 16, 2013

  @daniel > sa lasam jurnalistii sa puna intrebarile…

 • Nevermind
  September 16, 2013

  Eu zic sa mai astepti postarile udritzei. Parca vad ca apare si spune ca erau o clauza in contractul negociat de ea cu Samsung pentru cadastrul general si asta-si face reclama pe ce a negociat ea :D

 • Amariei Dan
  September 19, 2013

  :))
  Singurul care castiga aici e SIVECO. Primele tablete sunt Samsung, dar in poza a doua sunt ASUS transformer. Softul in schimb e dat de SIVECO in ambele cazuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *