Naționalizarea on-line

Niște minți nu foarte luminate de la guvern – se pare că altele nu există – au pregătit un act normativ prin care proprietarii de domenii pe internet .ro vor fi deposedați dacă nu plătesc o taxă anuală. Pare de necrezut, știu. Au dublat, ba chiar triplat salariile, au umplut țara de autostrăzi, au redus nivelul taxelor și impozitelor și au împărțit tuturor cetățenilor dividente consistente din profitul țării pe ultimul an. Ei bine, luați de citiți aici ce vor ăștia să facă, acum, cînd nu mai era aproape nimic de rezolvat în țara asta prost făcută….

Să vă explic. Eu cînd am cumpărat domeniul sutu.ro m-am gîndit că am și eu, în sfîrșit, un bun pe care îl voi putea lăsa urmașilor mei. Am plătit o sumă și mi s-a spus că domeniul va fi al meu pînă la moarte. Și după, grație Codului Civil care vorbește despre moștenire. Adică al meu, ca și cînd aș fi cumpărat o bucată de pămînt. Sau o casă. Sau o mașină. Le-am plătit, sunt ale mele. Dreptul de proprietate e sfînt, credeam. Sau garantat, după cum citim în Constituția României la articolul 44.

Canci!

Minunatul proiect al golanilor de la guvern anulează, practic, dreptul meu de proprietate. În sensul în care mă pune să plătesc pentru ceva ce era deja al meu. Ceea ce – dați-mi voie – sună tot atît de grav precum ar fi să mă duc eu la Victor ponta și să-i spun: Șmechere, ți-oi fi cumpărat tu un apartament în București, dar, mă scuzi, trebuie să-l folosesc și eu.

Știți care e argumentul lor pentru trăznaia asta legislativă? Cică foarte multe dintre cele 710.000 de domenii înregistrate în România nu sunt folosite….

Hm, ce ziceți de tîmpenia asta? Pe care, by the way, n-o s-o găsiți niciodată în vreo promisiune electorală a golanilor de la USL.

SVFG. For ever. Nu anual.

2 Comments
 • Dan Doran
  December 17, 2013

  Sutzule, fii milos! Fii mizericordios, cum spunea un ilustru inventator de catzavenci natzional! Ai mila de o biata fami(g)lie politica ce risca sa piara de mina unui barbos sinistru, si da-le banu’, jnapanu dreacu ce esti!
  Pai ce: te pui tu cu fiscu’ natzional, care-tzi ia pliscu’?! Ce ai platit tu: un purcel sau un domeniu ?! Daca esti latifundiar, de ai si palat, nu tre sa dai lozu’ la gigea ? Mosier pervers ce esti! Noi ne zbatem spre binele popoului nostru ..aa vrem sa zicem: popor,-si tu nu vrei sa participi la crearea bunastarii generale !
  JOS!

 • Foxcrawl
  December 23, 2013

  Mda, intr-adevar, decizia istetilor din parlamentul nostru m-a cam scos din sarite si pe mine. Iar teapa la mine e si mai mare pentru ca tocmai ce mi-am cumparat domeniul (cu vreo luna inainte de aparitia acestei minunate idei, sper sa nu se implementeze) si am platit vreo 50 euro pe o perioada de 10 ani (desi scria pe viata). Acum ca vor sa introduca o taxa anuala ca la domeniile com (care e cam 10E/an) nu ma deranjeaza prea tare, dar ma intreb, oare o sa-mi deconteze ceva bani inapoi avand in vedere ca am platit cu mult in avans? Presupunand ca va fi si la .ro o taxa de aprox. 10/an, plus ca fiind nou inregistrat am voie sa pastrez domeniul pe o perioada de 2 ani, inseamna ca ar trebui sa-mi returneze vreo 30 parai. Nu ca m-as imbogati, dar m-am saturat de modul in care ne sutesc banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *