Un ninja la guvern

Îmi pare rău să vă reamintesc, Victor ponta conduce Guvernul României din luna mai a anului 2012. Înainte de asta a fost ministru sau secretar de stat în diverse formule guvernamentale începînd cu anul 2001. Prin urmare, tipul are vreo 13-14 ani de cînd e în serviciul executiv public. Nu vă mai explic ce presupune serviciul public, cred că e evident. Aș vrea să remarcați, însă, ce descoperire a făcut miercuri Victor ponta.

“Pentru cei care azi noapte nu ați urmărit mesajul președintelui Obama, să vă găsiți timpul să îl urmăriți ca să vedeți lucruri pe care le avem și noi de facut. Adică să ne ocupăm de viața oamenilor. A vorbit de solidaritate, de modul de taxare mai echilibrat, a vorbit de sprijinul pentru studenți și pentru categoriile defavorizate și pentru clasa medie. Asta trebuie să facem și noi zi de zi”.

Ei, ce ziceți? Inteligent băiatu’, nu? Bun, acum credeți că știe ce are de făcut la modul concret? Că una e să te uiți la filme cu ninja și alta e să poți face și tu flic-flacuri prin copaci. Bănuiala mea e că entuziasmul i-a trecut imediat ce a realizat că nu poate zbura de la parterul Palatului Victoria direct în biroul de la etajul 2. Motiv pentru care cred că trebuie să-i explicăm lui Victor ponta că tehnicile ninja se deprind în timp, cu mult exercițiu. Spre exemplu, un exercițiu foarte util ar fi să finalizeze autostrada care traversează România. Într-un termen cît mai scurt. Adică să anunțe că a decis să facă din această autostradă o prioritate națională de grad zero, astfel încît să se lucreze 24 de ore din 24, șapte zile și șapte. Vă garantez că în maxim un an autostrada ar fi gata.
O altă idee e să reducă acciza la bere. Pentru că, de cînd a crescut acciza din 2008 și pînă în 2013, producția de bere a scăzut cu aproape 25%, iar numărul locurilor de muncă generate direct sau indirect de industria berii s-a diminuat cu aproximativ 23%. (Mai multe detalii, pe www.salveazaberea.ro).

Înțelegi, Victor?

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *