Primul guvern din lume care cîntărește zăpada

De cîte zile ninge? 3-4 zile? Ia ascultați un pic ce zice pe Facebook ministrul Infrastructurii din România, Dan Șova: “e o iarnă grea“. Really??? Suntem la finalul celei de-a doua luni de iarnă și, practic, n-am avut aproape deloc zăpadă. Cu excepția ultimelor 3-4 zile. Cum să spui că e o iarnă grea? Păi, săptămîna trecută culegeam ghiocei din curtea blocului! Iar de Crăciun (și ăla pe stil nou, și ăsta pe rit vechi) le-am sărbătorit undeva la 15 grade Celsius. Cu plus. În România.

Și, totuși, sunt acolo, în postarea lui Dan Șova de pe Facebook, cîteva informații care trebuie reținute. Zice-așa ministrul-întîmplător: CNADNR a curățat 2,26 milioane de tone de zăpadă în 3 zile. Nu, că asta e prea mult… Ăștia au cîntărit zăpada???
Și mai zice-așa Șova: Pentru iarna 2012 – 2013, plăţile efective către firmele contractante au însumat 27.960.126 euro. Deci, așa… Aproape 28 de milioane de euro. Și atunci de ce anul ăsta, cînd n-am avut aproape deloc zăpadă, costurile pentru deszăpezire se ridică la 48 de milioane de euro (vezi aici detalii)? În condițiile în care o bună parte dintre ele sunt atribuiri de contracte fără licitații…

Voi vă dați seama ce neaveniți ne administrează banii?
In-cre-di-bil!

sova

9 Comments
 • Viorel Zetu
  January 28, 2014

  Guvernul puncteaza la impresia artistica. Nu cred ca le tine de cald la cei din judetele izolate cate tone de zapada a pus la pastrare guvernul. Ei vor sa arate ca au mari realizari.
  Sa auzim de bine!
  Viorel

 • Iulian
  January 28, 2014

  Nu stiu de ce te mira. Toti neavenitii conduc ministere care nu sunt de competenta lor. Mai mult chiar fostii circiumarii si bisnitarii fac deszapeziri in Romania. Prin 94-96 am incercat sa ne protejam impotriva acestor neaveniti si am incercat sa impunem una din conditii ca o companie in domeniu sa aiba personal calificat si sa fie afiliat la APDP(asociatia profesionala a drumarilor si podarilor). Toata minunea a tinut pina si-au cumparat statutul de membru asociat al APDP (prin mita bineinteles) si nu a mai contat ce spunem noi inginerii din domeniu. Chiar miaduc aminte ca unul din deputati care era si inginer de drumuri a incercat sa impuna prin lege dar bineinteles interesele unora erau mai importante($$$$ pentru partid si nu numai, de la sef de district, sef sectie, directot regionala, director minister s-a furat si se fura la greu). Este usor de verificat cum se fura dar nu vrea nimeni pentru ca sunt multi multi bani care se fura doar prin hirtiisi prin activitati fictive. In 96-97 a fost super visco; la iesirea din Brasov spre Feldioara si inspe Codlea dar nu am inchis drumul decit pentru 1-2 ore cit sa putem scoate un utilaj din drum in rest niciodata nu am inchis un drum. Atita timp cit se face totul pe criterii politice si interese de partid si nu bazat pe competenta si responsabilitate asta o sa avem tot timpul – nepasare pentru banul public. Apropo am de inceput o lucrare undeva in nordul BC-ului(Canada) si zapada este de pestre trei metri dar nu s-a inchis autostrada in zona pina acum si se circula normal in conditii de iarna( sunt zile cu -40C)

 • Iulian
  January 28, 2014

  Scuze, am vrut sa scriu carciumari si bisnitari;( nu stiu cum sa corectez)

 • androidul cu sobolani
  January 28, 2014

  ai citi asta? http://www.realitatea.net/un-jurnalist-acuza-sebastian-ghita-imi-transmite-sa-ma-potolesc_1368218.html
  bun. mircea toma zicea ca, “cei care intra in lupta, se vor rani, inevitabil, e alegerea lor” (aprox). totusi, cum zice si sorina matei, nici macar vantu sau voiculescu nu au amenintat in modul acesta. a aparut ciudatul asta de nicaieri si incearca sa creeze un precedent mafiot in tara. asta ar mai lipsi, jurnalisti amenintati de-a binelea, nu asa ca gadea, saptamanal. da pe gadea cred ca l-ar lasa in cur gol in mall, asta i-ar fi pedeapsa maxima din partea raketilor basisti, asa ca poate sta linistit.

 • Razvan
  January 29, 2014

  Macar sa o cantareasca bine sa ne laudam ca am facut un lucru corect :))

 • ciprian
  January 30, 2014

  Era o mica eroare in imaginea atasata de Sova. A corectat-o un baiat priceput:

  http://i.imgur.com/xcFYx99.jpg

 • ceasuri
  January 31, 2014

  Toti politicienii care conduc aceasta tara sunt niste penibili. Numai aberatii debiteaza creierul lor. Sunt prezenti acolo doar pentru bani multi si spagi.

 • Ionut
  February 1, 2014

  eu nu inteleg cum n-o fura? ar fi facut un bine … tocmai acum sa se fi lasat de furat?

 • ADRIANA
  February 1, 2014

  Haha, asta e cel mai tare guvern din istoria omenirii! Ponta 4ever! Premiul Nobel pentru… ce vrea el!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *