Lopătarii

Am citit la Sebi şi nu înţelegeam. Pînă cînd am început să-i aud şi eu prin jurul blocului: Curăţăăăăăm zăpada! Curăţăăăăăm zăpada! . Domnu’ Vlădescu, cînd vă întoarceţi de la ski şi după ce rezolvaţi mica problemă cu accidentul lui Gheorghe, poate ne explicaţi şi nouă cum îi impozitaţi la anu’ pe băieţii ăştia care cer 30 de lei pentru dezgroparea unei maşini, respectiv 50 de lei pentru o alee în faţa blocului.
lopatarii
foto: Sebastian Morea

8 Comments
 • violeta apostol
  February 10, 2010

  Serviciile “door-to-door” infloresc in Romania. Iti vine sa cezi ca inca mai circula prin cartiere cautatori de “sticle si borcane cumparam”?! Oricum, mi se pare o idee super pentru a-ti deschide o mica afacere privata. Poate salvam tara prin impozitarea lopatarilor… :)

 • WickerMan
  February 10, 2010

  Alee de bloc (bine ca nu e de blog) 50 lei? Si o masina 30? Cred ca trebuia invers. Ocheau gipanu’ si sareau pe el: “hai traiti-ar…”. Nu prea le au astia cu economia de piata. BTW, mi se pare mie sau cel din dreapta e in TENESI?

 • Toni
  February 10, 2010

  Da, sunt adevăraţi. Confirm. Cu parbrizele e mai greu la – 5° C…
  Ştiu nişte asociaţii de proprietari, majoritatea pensionari, care i-au primit cu braţele deschise! Dacă şi-ar face un web site, o promo, ceva, n-ar mai face faţă.
  Mi se pare corect. Şi util. Şi sănătos. Cu CAS-ul, mai la vară.
  Naţia are resurse!

 • odojak
  February 10, 2010

  Nu spune de două ori pentru că, cine știe, ne trezim și cu un astfel de impozit. N-ar fi nimic imposibil, câtă vreme, mai nou, nu se impozitează numai activitatea ci și inactivitatea.

  Vezi, bunăoară intenția de a taxa pe cei care nu-și cultivă pământul. Am putea, deci, avea taxa pentru apartamentul neînchiriat, taxa pe mașina care stă pe dreapta, taxa pe becul stins, pâinea tare și lopata nedată la zăpadă.

  Și cum se va percepe această taxă? Simplu. Ca acciza la benzină – va fi băgată în prețul de cumpărare.

  Eu zic să ne pregătim să ieșin în stradă!

 • matilda
  February 10, 2010

  O nouă meserie ? E în nomenclator ? Înseamnă că se pot recalifica toţi şomerii lui Boc. Numai pentru perioada de iarnă, care nu-i ca vara…

 • jiji
  February 10, 2010

  haules baules,pei daca ma impoziteaza,eu cum o sa-mi platesc factura la lumina?

 • Ligia
  February 10, 2010

  Tot respectul ptr baieti. Din experienta stiu ca nu este chiar usor sa „lopatezi” mormanele de zapada, asa ca bravo lor. S-au orientat. Intr-o tara in care unii prefera sa cerseasca decat sa munceasca…

 • Pisi
  February 14, 2010

  pe criza asta .. si cu atata zapada .. oamenii sunt inventivi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *