3 Comments
 • Thocomerius
  February 26, 2013

  Nu e vorba nici pe departe de a se renunta la “a scrie de mana” , ci la caracterele “de mana”, “handwriting”. Practic, se pune in balanta “cursive or manuscript”. Mai pe intelesul tuturor, vor continua a scrie cu mana, insa cu ceea ce numim noi caractere stas, de tipar, pentru ca sunt mai usor recognoscibile. De exemplu, si in manuscrisul de mai sus, multe caractere sunt “manuscript”, nu “cursiv” : b, f, v, i , r, s, d, h, iar pe alocuri si t, l, a, m, n, c, z sau o, adica exact ce se doreste a se implementa In concluzie, deja se practica partial – la noi cam de prin gimnaziu/liceu – genul de scriere de mana pe care vor sa o introduca americanii inca de la clasele mici. Pentru o mai mare acuratete a starii de fapt, aici: http://www.prospectmagazine.co.uk/magazine/cursive-handwriting-philip-ball/

 • Cristian Șuțu
  February 26, 2013

  inteleg ce spui, dar dezbaterea e intre writing si typing. se vorbeste de era tabletelor care inlocuieste epoca stiloului.

 • d
  February 27, 2013

  Asa cum calaritul a devenit apanajul high class-ului care isi permite asta, asa cum purtatul palariei si a bastonului este simbolul high class-ului, asa cum manierele si arta conversatiei este apanajul high class-ului, asa va fi si scrisul de mana. Va fi un lucru simplu pe care marile mase de oameni nu vor sti sa il faca. Asta arata ca progresul duce si la involutia omului. Acum oamenii stiu sa scrie si de mana si pe tastatura, pe 20 de ani vor sti sa scrie doar pe tastatura…adica vor evolua uitand sa faca ceva ce acum stiu. Asta se cheama involutie intelectuala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *