Vara austriacă

austria

Ca să intri în imaginea de mai sus, trebuie mai întîi să renunți la ideea de a merge în vacanță la Mamaia. Sau la Predeal. Știu, România este o țară frumoasă. Dar asta numai dacă n-ai fost în Austria. Vara. Sunt conștient că sună a defăimare națională, dar vă rog să mă credeți că nu e. M-am gîndit mult la asta. Austria este o țară frumoasă! Și nu doar pentru munții, lacurile, cascadele, pădurile, cabanele, hotelurile și autostrăzile lor. Austria este o țară frumoasă pentru că – e atît de simplu! – locuitorii ei o îngrijesc. Cum nu vă imaginați de meticulos.

La cabana pe care o vedeți în imaginea de mai sus am ajuns pe un drum perfect asfaltat, aflat la o înalțime mai mare decît orice vîrf muntos din România. Pe marginea drumului, oricît m-am uitat, nici un pet de cola. Și nici o doză de bere aruncată-n iarbă. Iarba, de altfel, e impecabil tunsă din marginea drumului și pînă-n pădure. Ca să ajungi la cabană trebuie să lași mașina într-o parcare și să mergi pe jos circa 15 min. Poteca de acces, cînd am ajuns noi, era îngrijită de cîțiva muncitori care săpau, zîmbeau și cîntau. I-am întrebat pe rînd: Your name is Dorel? Evident, nu.

poteca austria

Pe minunata cabană o cheamă Gampethaya. Se mănîncă extraordinar, dar n-o să vă vorbesc despre asta. Căci o să ud tastatura cu salivă și tocmai ce am cumpărat laptopul ăsta…

austria-3
austria-3-2
austria-4
austria-2-2

austria-6

Va urma.

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri, ediția a cincea, a fost un eveniment organizat de Foto Union și Austria.info cu sprijinul Dacia Group și Hotel Continental Forum Oradea

3 Comments
 • alina
  July 7, 2013

  oricat de frumos ar fi locul, n-as putea ca vacanta de vara sa n-o petrec la soare, la mare cu prietenii. fiecare cu preferintele lui.

 • Hostmama
  July 11, 2013

  Pozele astea mi-au starnit foarte multe amintiri placute din Austria. Cred ca daca doar le postai si intreba-i lumea de unde sunt pozele, cei care au vizitat Austria iti rapundeau Osterreich !

 • Nicoleta Munteanu
  July 18, 2013

  Parca e mai faina iarna in Austria :d Nu stiu de ce, insa anumite zone au o aura aparte intr-un anume anotimp, asa este si Austria in sezonul rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *