Puțoiul

dan-sova

De mult, de foarte mult timp n-am mai primit așa o veste bună din Kiseleff. Vă invit să citiți acest fragment dintr-o stenogramă caldă, abia scoasă din cuptorul DNA, via Hotnews. Și să ne bucurăm împreună.

ŞOVA DAN: In legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu în primul rând.
HREBENCIUC VIOREL: Asta este problema.
ŞOVA DAN: Este negativ.
HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum să-ţi spun ţie, să nu fie Liviu! în rest, nu am o problemă, practic şi normal că mă focusez pe tine, ştii. Este şi Vali Zgonea…

ŞOVA DAN: Dar ce facem cu Vali?
(…)
HREBENCIUC VIOREL: Hai să-ţi spun o chestiune: o să fii preşedinte, o să ai – pe ăştia pe care sunt nu te poţi baza pe toţi, că nu poţi lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la guvern? Că el vine cu nu ştiu cine. Nu ştiu dacă mă înţelegi. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie ştiut un lucru- sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocraţi, nu o să ai ce să faci, boss.

Dacă nu realizați despre cine e vorba, vă spun eu: sunt doi lideri PSD – unul din garda veche (Hrebenciuc) și un puțoi din gașca de combinații a tînărului Victor ponta. Despre Dan Șova istoria nu consemnează foarte multe lucruri. Eu am reținut doar două:

  1. Pe cînd era ministru al Transporturilor (între timp a fost schimbat), Dan Șova a amuțit opinia publică cu anunțul rezilierii contractului cu Bechtel pentru construcția Autostrăzii Transilvania. Se plătiseră deja 1,4 miliarde de euro pentru 52 km din cei 415 conveniți. Întrebat despre desecretizarea contractului cu firma americană, Șova avea să spună: Contractul inițial cu Bechtel nu a fost desecretizat pentru că nu poate fi găsit. Am scris despre asta și aici.
  2. Tot din perioada ministeriatului la Transporturi, a fost consemnată următoarea declarație-mărturie a incredibilului fapt că guvernul ponta cîntărește zăpada: CNADNR a curățat 2,26 milioane de tone de zăpadă în 3 zile. Am scris despre asta și aici.

Prin urmare, cea mai bună veste pe care mi-o putea da PSD-ul în această perioadă e că numele viitorului președinte al acestui partid ar putea fi… Dan Șova. Zis și Imposibilul. Zis și Nimeni.
Bun, e foarte posibil ca Hrebenciuc să fi spus exact ce ar fi vrut să audă urechile lui Șova. În fond, politica e cu și despre minciună. Și totuși, vă dați seama că ăsta micu’ speră? Și că, dacă planetele se vor alinia după dorința sa, scena politică din România ar avea o șansă incredibilă?

sursa foto

1 Comment
  • adrian
    October 20, 2014

    este adevarat ca site-ul ziuanews.ro s-a inchis? iar ziaristul Ion Teleanu a fost chemat la DNA pentru explicatii in legatura cu bani luati de la Calin Mitica- Cluj?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *