2010 e blond în globul de cristal (guestpost)

by Anca Bundaru

Nu știu cum a aflat Cristi Suțu de globul meu de cristal. Nu, nu de la Hrebenciuc, de ce vă grăbiți mereu sa trageți concluzii?! Cert e că pentru a doua oară sunt invitată la Palat, și asta-i mare lucru.

Să vorbim totuși despre previziunile pentru 2010, fiindcă de-asta sunt aici. Mi-am pus ceva roz – violetul nu ma prinde –, am stins luminile și mi-am luat globul de cristal. Concentrare maximă. Și ce să vezi? Globul imi arată un soare mare (o fi ceva cu încălzirea globală?!). Apoi văd o claie mare de păr blond. Asta sunt eu, cine altcineva… Dar nu pot să scriu despre mine, previziunile vreau sa fie politice. Mai incercam o dată.

Il văd pe Barack. Da, Barack Obama. Ce legatură o avea el cu Romania? E mai degrabă preocupat de Iran. Dar ce să vezi: Barack e cu spatele la Traian, iar la ureche ii șopteste ceva Mircea-cel-fară-casă. (Haide măi Mircea, pană și eu mi-am luat casă!) Asta e clar o treabă legată de capra vecinului, globul nu vrea să-mi arate nici in ruptul capului dacă Traian se întâlnește cu Barack in 2010, imi zice doar că Mircea bagă strambe, dar pare-se că pană în 2012 vizele astea dispar ca și cum niciodată n-au fost!

Să continuăm: văd din nou o ființa blondă. E clar, in 2010 blondele-s la putere. Și din cristal apar două litere: EU. Iar eu?! Și ceva roz. Globul meu de cristal a luat-o razna… Stați, stați, nu părăsiți Palatul. Vuittonul nu e al meu! Și nu poate fi decat al ei: EU… și o vad cocoțată pe bani mulți – europeni – și contracte de publicitate. Mai aveți vreo îndoială că e ea?

Dacă mai forțez mult globul de cristal, mi-e teamă că se sparge, se pare ca nu-i place politica deloc. Concluzia este că semne bune anul politic n-are, dacă asta îmi înfățișează globul de cristal: tupeu, interese, demagogie, patetism, dezordine, imoralitate. Suntem obișnuiți cu asta, nu? Am văzut totuși și-o lumină.

Vă spun însă ceva: se vor zvârcoli toți ca argintul viu cand vor ieși profesorii, medicii si judecătorii, din nou în stradă. Raul n-a trecut. Valorile sunt date la o parte in favoarea derizoriului. Presa e discreditată. Standardele sunt tot mai scăzute. Pentru asta n-am nevoie de globul de cristal.

Dar previziunile nu sunt despre voi, așa că vă doresc sa fiți iubiți și măcar in viața voastră să faceți puțină ordine, în 2010.

13 Comments
 • adi
  January 2, 2010

  Eu cred ca e un trucaj. Rusine, Anca Bundaru:D Ce blonda pe bani europeni? Eu stiu doar de o distinsa doamna calare pe muntele Gaina. Cica a cumparat drepturile litigioase de proprietate si`l transforma in statiune turistico-erotica. Ceea ce e foartee binee:D Nu mai zic de standarde ca-s scuzate ca iar ma vait. O sa zic doar ca au disparut:)) Cat despre Traian, tata e bine multam de intrebare:))

 • Anca Bundaru
  January 2, 2010

  @Adi – de data asta sigur te-a platit cineva! :))

 • Portase
  January 2, 2010

  Lasă că și brunetele sunt pe baricade. :))) Bravoooo, blondo. Poate îți spune globul câte ceva și despre mine.

 • Canadian Stories
  January 2, 2010

  Nu stiu, nu cunosc. LMA 2010.

 • Anca Bundaru
  January 2, 2010

  Portase, te vad bine!
  @Canadian Stories – La multi ani :)

 • lulu
  January 2, 2010

  Nimic interesant, banal si atat.
  LA MULTI ANI!
  MAI MULTA INTELEPCIUNE, MAI PUTINA RAUTATE SI INVIDIE, MAI MULTA MODESTIE, MAI PUTINA PROSTIE…. Hmmm, dar ce vreau eu, pare impozibil …misoginismul pare mai acut la femei, ca de barbati ce sa zic…tac si sufera sau se isca in zadar…se intorc tot acasa cu coada intre picioare si …vor visa frumos, la ce? La alesele lor -blonde, brune- desi le creeaza cosmaruri, le face viata iad. Fiecare cu binele sau raul ales, pana la urma!

 • fanel
  January 2, 2010

  “Vă spun însă ceva: se vor zvârcoli toți ca argintul viu cand vor ieși profesorii, medicii si judecătorii, din nou în stradă. Raul n-a trecut. Valorile sunt date la o parte in favoarea derizoriului. Presa e discreditată. Standardele sunt tot mai scăzute. Pentru asta n-am nevoie de globul de cristal. ”

  asta cand in fe-martie cand da coltu’ ierbii ? :)))

 • chinezu
  January 2, 2010

  ti-as spune io ceva legat de ce ai scris
  da’ mai stau o tura
  pana la tura urmatoare de bere :D

 • otrava
  January 2, 2010

  sa ai un an bun

 • Anca Bundaru
  January 3, 2010

  @Chinezu – Poti sa zambesti, daca nu zici nimic. Vad ca v-a placut la bere :)
  @Otrava – Sa ai un an bun si tu.

 • magdalena
  January 3, 2010

  draga mea e super tare postarea. Aprpos de blonde, da, se pare ca se baga peste tot anul asta. in 2008, un doctor-senator-presedinte filiala psd-tata de rapita, dadea sms-uri innebunit catre un alt doctor candidat, ca sa-i primeasca fiica talentata in echipa de campanie, pt ca nu prea avea clienti la firma de pr. fata cu pricina, si-a arogat meritele castigarii campaniei de catre doctorul respectiv, iar acum, dupa ce a primit un picior in dosul f mare, dupa ce s-a catarat in diverse medii cand era la fostul loc de munca, isi preseaza iar tatal ca sa faca presiuni. Unde credeti? La cititorul in globul de cristal, hrebenciuc, sa-i faca niste intrari fetitei talentate, dar fara clienti. I-o reusii, sau nu, depinde de cat de convingator e taticul, ca cica nu a jucat nici la dublu, nici la triplu si trebuie sa-i asigure micutze un job, chiar daca are aproape 40 de ani, are nevoie de banii lui tatii pana la o eventuala mostenire. Asa ca, draga mea, sa vedem daca anul asta e anul blondelor si cu ce se va mai lauda acest personaj. esti fata desteapta, asa ca te prinzi despre cine e vorba.

 • Marius
  January 3, 2010

  Hai să zicem că globul se mai şi înşeală, cu toate că are un nume Donna Blondă, adică Elena, care poate să ne sperie. Nu mă gândesc la Elena din Troia, făcătoarea de război, ci la ale noastre, de pe meleaguri mioritice. Elena Lupescu, armăsara regelui, Elena Ceauşescu, savanta, soţia, fiica cea mai iubită a poporului, Elena Udrea, prima turistă a României lui Băsescu. Când sau cum o să se termine totul ,nici Barak nu ştie. Avem nevoie de multă răbdare şi imaginaţie

 • Anca Bundaru
  January 3, 2010

  @Magdalena – Nu-s asa desteapta, cum crezi. Blufez!
  @Marius – Si Mama Omida se inseala! Iar mitul “Elenei” ma plictiseste… :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *