E lumea lor

După atîția ani în care i-am urmărit cu atenție pentru a putea scrie despre ei, vă pot spune cu certitudine că declarațiile politicienilor nu au absolut nici o relevanță. Dacă vrei să înțelegi ceva din politică trebuie să-ți declari surzenia. Urmărește faptele, nu spusele lor. Să luăm un caz concret. Victor ponta și Elena Udrea. Doi posibili candidați la prezidențiale. Doi tineri (40 și un pic de ani). Doi dușmani politici (dacă le asculți declarațiile). Doi prieteni (dacă ești atent la detaliile faptelor).

Priviți fotografiile de mai jos.

ponta udrea

daciana udrea

O să-mi ziceți că sunt vechi fotografiile. Așa e. Dar poate să bage cineva mîna în foc că ei nu sunt în continuare prieteni foarte buni? Eu, mărturisesc, nu pot. Îi știu bine. Îi cunosc. Sunt capabili de orice. Ăștia sunt în stare, nu uitați, să mintă pînă-n pînzele albe că n-au furat cuvintele altora pentru tezele lor de doctorat. Sau să apară la tv arătînd lumii cum fac ei sarmale de Crăciun. De ce n-ar părea acum dușmani doar pentru a ocupa întreaga scenă politică? Amintiți-vă cum a recîștigat Ion Iliescu mandatul de președinte în anul 2000: cu “adversarul” Vadim Tudor. Am, așa, un feeling că unul dintre ei va cîștiga alegerile prezidențiale în iarna asta, iar celălalt va ajunge, nu foarte tîrziu, premierul României. Să nu ziceți că nu v-am spus.

Pînă atunci, hai să ne amuzăm cu pozele pe care fiecare dintre ei le pun în această perioadă pe facebook. Sunt, practic, aceleași.

VP
EU
VP2
EU2

5 Comments
 • silicon_v
  August 18, 2014

  Misto prima poza: Bucsu intre Udrea si Ponta. Asta chiar explica foarte multe :)

 • cit
  August 18, 2014

  ce ochi galbeni… Neamu’ lui Cioaba!

 • Cristian Șuțu
  August 18, 2014

  @silicon_v : Nu stiu cit de multe explica. Fotografia a fost facuta la o petrecere de lansare a unui almanah Academia Catavencu, pe 21 mai 2008.

 • Vercix
  August 18, 2014

  nu cred ca sunt prieteni, prea s-au chinuit s-o bage pe E.U. la zdup cu toate comisiile si comitetele lor parlamentare si guvernamentale. Mai degraba sunt de aceeasi teapa (si tseapa), iar interesele lor se intalnesc destul de des.

 • insolventa bucuresti
  August 19, 2014

  Au fost niste momente in care Ponta l-a chemat si pe nea Base la scoala de vara a tinerilor socialisti !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *