Învățați! Învățați! Învățați! Limba chineză.

Ce năpastă pe capul nostru… Vă ziceam zilele trecute ce program plictisitor are premierul României. Vă dau o veste proastă: continuă în același stil… Mai grav e că și alții fac la fel. Uite, spre exemplu, vicepremierul Liviu Dragnea. Un alt imposibil. (Nu vă strîmbați, vă explic imediat de ce….) Omul ăsta tocmai ce s-a întors din China. De ce se duce un oficial român în China la doar cîteva luni după un summit China-Europa de est ținut la București în care s-au parafat contracte, cică, de peste 8 miliarde de euro? Nu știu. Tot ce știu e că Dragnea – un om care se lăuda într-o vreme, ca un malahian, că deține controlul asupra unor oameni din presă, între care și cel care vă scrie acum, fapt pentru care nu-l voi uita niciodată – s-a întors din China cu următorul mesaj:

Este important pentru mulți copii români, elevi și studenți să învețe limba chineză, pentru că, vrînd, nevrînd, chiar dac unii se mai supără (…), relațiile economice între România și China se vor dezvolta.

Prin urmare, un nou punct în programul de guvernare al PSD: să introducă limba chineză în școli… Vi se pare ciudat? Adecvat? Realist? Nimerit? Mie nu. Pentru asta ați votat voi PSD? Să vă dați seama de absurdul situației, vă mai dau două știri: Vladimir Putin reînvie programul stalinist de educație fizică pentru ruși (sursa) și Coreea de Nord introduce modelul oficial de tunsoare aprobată (sursa).

Greșesc dacă spun că oamenii ăștia nu mai au nici o legătură cu realitatea?…

3 Comments
 • Petre
  March 30, 2014

  Totul e foarte simplu, nu e nevoie de mare bataie de cap, se duce unde vrea, si face tot ce vrea doar pentru ca poate, pentru ca nimeni nu il poate intimida , asta este valabil pentru toti oamenii mari…

 • soso
  March 30, 2014

  demult am ajuns si eu la aceasta concluzie … daca vor fi cei mai cei va fi o necesitate cunoasterea limbii lor

 • silicon_v
  March 31, 2014

  Cred sincer ca oamenii au prins un os de ros si tin de el. Osul e cam asa “noi putem sa aducem multe miliarde in tara din China, ca sa va scoatem din saracie, dar nu ne lasa Basescu”. Cine nu crede, sa citeasca ce mai scrie unul precum Radu Tudor pe blog chiar astazi. Si o sa tina de osul asta pana la alegeri. Votantul PSD-ist are mare respect fata de China si miliardele ei.. Intre timp, contracte reale, nema. Doar mult fum. Inclusiv asta cu invatarea limbii chineze. Sa inceapa Dragnea cu Teleormanul, sa ia satele la rand si sa ii puna sa invete chineze..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *