Legea lustraţiei

Eu, unul, cred că dacă am fi avut o lege a lustraţiei promulgată în 1990 aş fi făcut astăzi pînă la Arad doar vreo 4 ore cu maşina. Şi nu 10 sau 12. Aş fi avut cu siguranţă o rată la bancă ceva mai mică. În raport cu salariul.  Şi aş mai fi avut un brand de ţară de care să nu fac mişto pe blog. Vă daţi seama? Ion Iliescu ar fi fost un personaj pe care-l căutau  jurnaliştii doar în finaluri de decembrie şi la dezhumări de Ceauşeşti. Precum e Gelu Voican Voiculescu, dacă vă spune ceva numele. Iar Traian Băsescu, crescut la umbra duhnitoare a lui Ion Iliescu, probabil că ar fi fost azi doar regele îngheţatelor pe Litoral.

V-am spus toate astea nu ca să vă întristez ori ca să faceţi mişto la comentarii despre “cum-ar-fi-fost-dacă”-ul meu. Ci ca să vă anunţ că peste două zile expiră termenul pînă la care Parlamentul României ar fi trebuit să modifice textele declarate neconstituţionale din Legea Lustraţiei.

Şi aşa se duse dracului şi lustraţia…

6 Comments
 • Paul-Sorin Tiţa
  August 4, 2010

  Din păcate trebuia să consemneze cineva şi moartea legii lustraţiei, după ce am asistat mai toţi la scurta ei viaţă trăită în agonie. Parcă îmi amintesc totuşi siguranţa cu care Miss Camera Deputaţilor ne asigura de amendarea la timp a legii.

 • Marieta
  August 4, 2010

  S-a născut moartă. Ce să lustrăm? Un bătânel octogenar care nu se poate potoli şi trage sfori din umbră, două trei lichele nesemnificative şi restul care ar mai putea conta s-au adăpostit de mult sau nu le pasă. Sunt câteva exemple de jemenfişism care zgârie retina la lectură şi mai ales urechile şi ochii pentru că sticla TV-ului atrage ca cum atrage KKatul musca.
  Iar atunci, după apariţia punctului 8, eram prin noiembrie pe Valea Jiului. Numărul de la maşină…TM mi-a adus numai bucurie şi mi-a format sentimente de adâncă preţuire pentru cei care temporar alcătuiesc poporul român.
  Nici nu-mi trece prin cap să fac mişto, mie-mi vine să plâng. Deh, vârsta.

 • Emi
  August 4, 2010

  Eu mă bucur. Fără ea elimin o situaţie prin care ăştia mi-ar fi insultat IAR inteligenţa. Aşa e, în 1990 era ceva, dar acum ar fi din gama “too little, too late”.

 • Paul-Sorin Tiţa
  August 4, 2010

  @Marieta
  Ba cred că s-a născut chiar vie, dar ce folos câtă vreme toate partidele politice au pus umărul să o îngroape. Chiar şi astăzi mai erau destui care să fie lustraţi, pentru simplul fapt că lichelele de ieri nu mor astăzi de foame. Că le-au fost ascunse sau distruse dosarele, că este greu sau imposibil să dai de ele?! Asta chiar nu conta… Conta faptul că mai eram încă destui interesaţi de lustraţie, deşi nu aveam răfuieli personale cu lustrabilii, ci numai pretenţia justă de a se face dreptate.

 • health
  August 5, 2010

  stii cum este …cu daca si cu parca…

 • sandu corectoru
  August 5, 2010

  Asta cu termenul de 45 de zile se refera doar la prevederile din actele normative în vigoare şi constatate ca fiind neconstituţionale în urma ridicării unor excepţii de neconstituţionalitate. Pentru un act normativ declarat neconstituţional înainte de promulgare nu există nici un termen. De exemplu, legea ANI ar fi putut fi ţinută 200 de zile şi votată apoi. Dar pentru o lege declarată neconstituţională în întregime nu prea mai e nimic de făcut oricum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *