Dan

Are, ca noi toți, multe defecte. Desigur. Doar că preferă să nu ți le arate. Atunci cînd urcă pe scenă – căci acolo a ales să se exprime – poți fi sigur că momentul nu e deloc întîmplător sau improvizat. L-am cunoscut destul de bine în ultimii 2-3 ani. Și dacă ar fi să spun ceva la modul simplu despre el, ei bine, e acela că își face treaba bine. Sau foarte bine. Ori extraordinar. Sper că sunteți de acord cu mine, e ceea ce trebuie.

Am de ceva timp această – să-i zic așa – obsesie: lucrul bine făcut. Îi caut pe acești oameni. Orice ar face ei: pantofi, pizza, curățenie, vin, drumuri, eclere, țigări electronice, portrete, muzică, filme sau servicii de servire într-un restaurant. În fond, cu toții căutăm asta. Nu cred că e cineva pe aici care s-ar lăsa operat de un doctor care e cu un ochi pe Realitatea TV și cu altul în corpul tau deschis, în timp ce o asistentă îl bucură c-o felație.

Trăim, din păcate, în țara lui “merge și-așa”. Ne-am obișnuit să căscăm gura la telenovele în timp ce capodopere ale cinematografiei trec aproape neobservate. Ne-am obișnuit să ne bucurăm o dată la patru ani la o găleată cu ulei, salam și făină de la PSD, dar nu vrem să-i ascultăm pe alții care ne-ar da posibilitatea să ne cumpărăm singuri uleiul, salamul și făina. Știm pe de rost versurile lui Nicolae Linguraru, zis și Guță, dar n-am auzit niciodată de Nichita Stănescu.

Doamnelor și domnilor!

Numele celui de care vreau să vă vorbesc astăzi este Dan Byron. Are 38 de ani. Și de 10 ani este liderul trupei byron. Vinerea asta, în club Fratelli, va susține un concert din turneul aniversar #byron10ani. Mergeți să-i ascultați! Nu ratați acest exemplu rar de lucru bine făcut. Eu am fost vineri seara la Iași să-i văd și am rămas uimit… de tot. De trupa din deschidere (Pinholes, foarte buni), de public, de imaginile proiectate, de cum se putea auzi, de vocea lui Dan, de versiunile noi ale unor piese, de amploarea aplauzelor, de absolut tot. Am făcut fotografiile de mai jos și mă gîndeam cît de mișto sunt de fapt toți oamenii din jurul lui Dan.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *