Umiliţi şi obidiţi

Vă scriu vouă, celor care l-aţi umilit pe Traian Băsescu în ultimii cinci ani. Şi vă aplaud! Desigur, nu pentru curajul de a-l jigni pe şeful statului român. Nu, eu vă aplaud pentru că aţi rezistat şi nu v-aţi lăsat pradă deznădejdii. Aţi fost umiliţi, aţi fost obidiţi, dar aţi fost – se vede clar acum – mai buni decât el.

Să nu-ţi iei câmpii atunci când şeful statului tău anunţă ca un dictator tăieri de salarii şi pensii sau când îşi pune apropiatele blonde în funcţii cu demnitate publică, ei bine, asta e adevărata putere. Preşedintele Băsescu a avut în ultimii 7 ani puterea celei mai înalte funcţii publice. A avut, mai mult, responsabilitatea şi onoarea de a ne reprezenta pe noi toţi. Se declară dezamăgit acum de cei care nu s-au încovoiat suficient. Să-l ascultăm: „Funcţia de preşedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinţă a vieţii mele. Am fost un om demn care nu a fost jignit. Am fost bun meseriaş, un om care şi-a făcut meseria cu plăcere şi cu demnitate, iar ce s-a întâmplat din 2007 încoace, jignirile de dimineaţă până seara nu au făcut decât să mă umilească”.

Ne scuzaţi, domnule preşedinte! Dar ne-a fost greu să vă facem găozar sau ţigan împuţit şi ne-a fost greu să vă invităm la biroul nostru pentru o hărţuire mică. Ne-a fost greu să ne repartizăm singuri locuinţe de protocol sau să ne plimbăm cu şalupele SPP. Ne-a fost greu să bem vinul de protocol din Moldova sau să ne urcăm băuţi la volan. Ne-a fost imposibil să-l jignim pe Regele Mihai. Şi n-am putut, pur şi simplu, n-am putut să ne hăhăim după fiecare inaugurare de kilometru de autostradă construit la un preţ înmulţit cu 10.

V-am umilit? Păcat. Meritaţi mai mult.

5 Comments
 • coco
  March 11, 2012

  frumooos! bine le mai zici, draga palatule! cred, insa, ca ironia e muuuult prea fina pentru un asemenea personaj. ma tem ca nu va intelege chiar nimic daca si cand va citi/i se va citi articolul. si mai ales, nu va invata nimic. si in ultimul rand, nu va face nimic.

 • Adina
  March 11, 2012

  Atunci sa isi dea demisia … ZIC!!!

 • kilroy
  March 11, 2012

  In nemernicia mea, ca un caine turbat, am participart la umilirea celui neales dintre noi. Acum probabil ca ar trebui sa scriu si ca imi pare rau, dar vad ca nu imi iese.

 • d
  March 13, 2012

  E parerea omului si ca intr-o democratie in care ne aflam ar trebui sa ii respectam opinia nu sa gasim scuze pt injuraturile noastre…altfel nu suntem cu nimic mai buni ca el desi probabil ne credem…

 • k
  March 15, 2012

  Sutu, ti-ai vazut comentariile din ziar? Nasol, numai Elena va ma citeste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *