Dușul cu fragi

FotoUnion-8192
Odăi nu există pe hartă. Și cred că e mai bine așa. În fond, hărțile care duc către comori nu se tipăresc la edituri și nu se lipesc pe panouri electorale. Și totuși Odăi există. Singura hartă care duce acolo se află în posesia unor fete, două la număr. Ele se numesc Gabriela Solomon și Ioana Pătrășcoiu, iar afacerea lor se numește My Secret Romania.

Dacă logica voastră vă spune că vacanță înseamnă neapărat aer condiționat, jacuzzi, roomservice, pantofi cu toc, creveți în sos de unt gătiți de chefi, shopping și alte cocktailuri, părăsiți acest text. Pentru voi există ChristianTour, Eturia, Mamaia și Maldive.

La Odăi, vă spun direct, nu există curent electric. WC-ul e undeva în fundul curții, într-un spațiu mic din lemn. Dușul e în grădină, iar apă caldă ai dacă nu-s nori. De ajungi cumva la Odăi pe final de primăvară sau la începutul verii, vei descoperi fragi la duș. Știu că pare de necrezut, motiv pentru care vă atașez două imagini.

dus-cu-fragi-1 dus-cu-fragi-2

Nu există chelneri la Odăi. Nici cameriste. Nici bucătari. Nici femei de serviciu. Vei ajuta la curățatul cartofilor, vei băga lemne în foc, vei tăia varza, vei prăji ouă, carne, vei spăla vasele. Și te vei apropia de un cal. Eu am nimerit inițial cu Breazu, însă a doua zi m-am împrietenit cu Murgu. Și-am mers cu el prin munții Lotrului, sîmbătă, preț de vreo cinci-șase ore.

Cum să vă spun? Ne-am născut în fața televizorului, laptopului sau smartphone-ului, dar poziția noastră naturală cred că e de fapt pe un cal. Știu că par foarte ciudat cînd spun asta, dar gîndiți-vă că pînă acum 100-200 de ani, era de neconceput să nu ai un cal sau, în fine, să nu știi să călărești. V-am mai povestit despre Mugur Pop, prietenul meu din Cluj, care are 20 și ceva de cai, cu care face terapie pentru copii aflați în dificultate, dar și turism ecvestru. Mugur, după astea trei zile la Odăi, nu doar că te admir și mai tare. Dar te înțeleg mai bine ca niciodată. (Am să vin la Cluj zilele următoare și abia aștept să povestim și să te ajut cu tot ce pot să duci mai departe Călare în Carpați, extraordinarul tău proiect în care vorbești despre România).

Odăi este un loc unde nu ajung nici șoselele, nici liniile ferate. Se poate urca cu un 4×4, dar accesul se face îndeobște per pedes (circa 30-40 de minute de la locul unde nu mai poți urca cu mașina ta de oraș). Stăpînul locului este Mircea, un om deosebit, din categoria oamenilor foarte rari din care face parte și Mugur Pop. Mircea are o nevastă, două fete (Măriuca și Anda, frumoase cum nu-ți imaginezi), șapte cai (Murgu, Fulger, Sasha, Dochia, Paco, Breazu, Sumi), un mînz (Lina, căreia i se mai spune Sălămior) și doi cîini (Igor și Brutus).

Mircea. / #mysecretromania

O fotografie postată de Cristian Sutu (@cristiansutu) pe

Mircea a construit pentru oaspeți o cabană care se numește La mii de stele. Și tot el e cel care te va urca pe cal. Iar pentru acest gest – în condiții de normalitate – ar trebui să primească cea mai înaltă decorație a statului român.

Vă las, mai departe, cu cîteva fotografii. Iar dacă v-am trezit interesul, ei bine, intrați în My Secret Romania.

FotoUnion-8092

FotoUnion-8213

FotoUnion-8059

FotoUnion-8133

FotoUnion-8185

FotoUnion-8171

1 Comment
  • Huse
    May 31, 2016

    Incredibile pozele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *