Cineva a luat-o razna rău

Ciobanu_Gheorghe (Small)

Priviţi-l bine pe nenea ăsta de mai sus, că s-ar putea să mai auziţi de el. Nu-l cheamă Boureanu, deşi poate aşa vă aşteptaţi. Numele lui este Ciobanu. Gheorghe Ciobanu. V-aş lăsa să pe voi să intuiţi de la ce partid e, însă, după ochii lui calzi, oricine-şi poate da seama că e de la PDL. Vă mărturisesc că pînă acum cîteva minute nu ştiam de existenţa lui, deşi numele, dar mai ales privirea lui păreau atît de comune. Dar, ce să vezi? Gheorghe e parlamentar. Stătea cuminte în fotoliul de la Parlament şi nu deranja pe nimeni. Pînă mai acum cîteva ore, cînd, nu ştim din ce motive, Gheorghe a luat-o razna. Şi-a pierdut direcţia, mergînd haihui pe o cale greşită, la întîmplare, spre orizonturi nebănuite decît de către cei care nu ştiu ce fac şi ce zic. Practic, Gheorghe a deviat. Martorii noştri spun că lui Gheorghe Ciobanu, cunoscut iniţial ca un tip liniştit, căruia dacă îi spuneai “Şezi!”, el şedea, au început la un moment dat să i se împietrească ochii. Şi să îndruge nişte cuvinte fără sens. Cuvinte pe care nişte reporteri ageri de la Mediafax au reuşit să le aşeze într-o oarecare ordine. Citez:

Deputatul PDL de Timiş Gheorghe Ciobanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a propus preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, impozitarea nunţilor, botezurilor şi a banchetelor, afirmând că evaziunea fiscală în acest domeniu este “fantastică”. Ciobanu, care este membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor, a afirmat că Ministerul de Finanţe are termen o lună pentru introducerea unui impozit forfetar care să vizeze “zonele de evaziune fiscală” şi, în acest context, a avut discuţii cu preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, căruia i-a “sugerat” impozitarea nunţilor, botezurilor şi banchetelor, transmite corespondentul MEDIAFAX. “Ministrul de Finanţe are un target de o lună să lucreze împreună cu specialiştii din minister, cu propunerile noastre, la introducerea unui impozit forfetar, în special pe zonele de evaziune fiscală. În acest sens, eu am avut discuţii cu preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, spunându-i şi sugerându-i, în ceea ce înseamnă spectrul lărgirii bazei de impozitare, pe principiul să iei puţin, dar de la toţi care au venituri şi să nu iei mult de la puţini, în acest context al lărgirii bazei de impozitare, şi impozitarea evenimentelor, că ţin de nunţi, de botezuri, de banchete”, a spus Ciobanu. Deputatul PDL de Timiş a precizat că Ministerul Finanţelor lucrează la o metodă de “control indirect” al acestor activităţi.

Bun! Şi acum să ne punem următoarele întrebări consecutive:

 1. Dacă se trezeşte vreun ministru din ţara asta să spună că Gheorghe n-a luat-o razna?
 2. Noi ce ne facem?
 3. La nunţi strigăm în gura mare darul pentru nuntaşi şi, separat, impozitul pentru Fisc?
 4. Dar dacă e fără strigare, iar mirii refuză să dea la stat procentul din plic, eu aş putea fi considerat tăinuitor? Sau complice?
 5. La botezuri, părinţii trebuie să pună două perne în căruciorul copilului sub care să băgăm noi banii? O pernă pentru ăla micu şi o pernă pentru Fisc?
 6. Şi dacă sunt gemeni, tripleţi, statul ar putea da măcar nişte deduceri pentru pernele achiziţionate?

Băi, oameni buni, ce se întîmplă cu noi? Unde-am ajuns? Cine-s ăştia care ne conduc?

37 Comments
 • Mike
  September 30, 2010

  Eu cred ca au vazut asta:
  http://www.youtube.com/watch?v=ulvZa8MZAAA

 • sandman
  September 30, 2010

  Asa cum zicea si Simona Tache, nu avem destule cuvinte in dictionar ca sa-l categorisim pe dobitocul asta.

 • Marieta
  September 30, 2010

  Sunt mulţi da’ proşti. Şi ca orice proşti, fuduli. Şi ca orice fuduli, se exprimă. Şi dacă se exprimă o fac ca Gheorghe. Mai e mult până la alegeri şi mai e loc de impozitat înmormântări.

 • Simona Tache
  September 30, 2010

  Parerea mea despre acest subiect este asta: http://www.simonatache.ro/2010/09/30/urgent-se-cauta-cuvinte-noi-pentru-limba-romana/
  A doua mea parere despre subiect e ca incepe sa nu mai fie deloc, deloc funny. Deloc, deloc, deloc.

 • Cristian Șuțu
  September 30, 2010

  @simona, @marieta, voi va dati seama ce prapastie uriasa e intre vorbele lor din campanie si stirile de genul asta? ia sa-l caut eu pe ciobanu asta, sa vedem ce promisiuni a facut el in campanie…

 • Miorlaupufos
  September 30, 2010

  Sunteti carcotasi. Omul nu a spus inca nimic despre ingropaciuni, parastase si impozitul pe coliva.

 • Danut
  September 30, 2010

  Cine v-o pune sa-i votati pe astia, zau asa?

 • Simona Tache
  September 30, 2010

  @Cristi: era sa zic io cu ce sa-l cauti, da’ nu-mi permit sa instig la descarcarea de vidanje in capul alesilor.

 • Dramoleta
  September 30, 2010

  Zbor deasupra unui cuib de cuci :))) Doamne apără şi fereşte!

 • Cristian Șuțu
  September 30, 2010

  miorlaupufos, acolo e treaba bisericii, care nu plateste defel impozite

 • adriana costisor
  September 30, 2010

  Voi cei care comentati aceasta propunere nu stiti ce vorbiti.Locuiesc in Suedia de 25 de ani iar aici si cel mai mic venit se inpoziteaza. Ex. orce cadou in bani pe care eu vreau sa-l fac copilului meu si depaseste 5000de euro ,el copilul meu va plati inpozit. In Ro. toti incearca sa plateasca cit mai putin la bugetul tarii dar aveti pretentii la educatie,sanatate,servicii,ajutoare sociale.Noi aici platim un inpozit de peste 50 la suta din venit.

 • Miorlaupufos
  September 30, 2010

  @cristian sutu Teoretic iesea mai bine la buget. Moartea e o chestie sigura. Botezul si nunta sint optionale, la o adica se pot camufla intr-un party de familie.

  @ adriana costisor
  Daca pui cap la cap darile pe care o firma trebuie sa le dea la stat te duci undeva la 55%-65% din ce produci aici in Romania. Diferenta dintre noi si voi e cu totul alta: banii pe care-i dati pe impozite chiar se vad, oriunde te uiti – in educatie, in curatenia de pe strazi, in starea drumurilor, in calitatea asistentei medicale, in politetea lucratorului de la stat. La noi banii dispar intr-o gaura neagra la capatul careia se regasesc mai multe vile, palate si masini de ultima fita.

 • andreiradum
  September 30, 2010

  :)
  Nu ma minuneaza, catusi de putin. De ce?
  Pentru ca acesta este tiparul gandirii pedeliste: chiar daca sunt cativa oameni care beneficiaza de ajutorul de handicapat ilegal, i-a “taxat” pe toti, in loc sa gaseasca ilegalistii!
  Chiar daca sunt cativa pensionari ilegali (adica au fost pensionati in baza spagii), i-a “taxat” pe toti, ca nu cumva sa le scape vreunul!
  Chair daca sunt cativa medici incompetenti, i-a “taxat” pe toti, ca nu cumva sa rateze pe cineva!
  Chiar daca sunt cativa profesori neprofesionisti, i-a “taxat” pe toti, ca nu cumva sistemul sa reziste!
  Asa si cu nuntile, botezurile! Neavand cum sa-i prinda pe manelisti, au decis sa-i “prinda” pe toti!
  Nu platesc impozite statului manelistii, insa platesc cei ce organizeaza nunta, ca si cum toti romanii ar angaja manelisti la petrecerile lor!
  :)
  Tara lui Zeus! A Urdei si a lui Boculica. Basebocurdeea – asa se numeste tara noastra! Iar steagul este cameleonic: ba portocaliu, ba mov, ba invizibil!

 • andreiradum
  September 30, 2010

  Cristian Sutu, ai dreptate si nu ai dreptate.
  In afara raspunsului dat de adriana costisor, care este pertinent, mai este un aspect, si anume: SI in Suedia exista munca la negru, SI in Suedia se vinde bautura la negru, SI in Suedia se practica non plata, insa la un nivel mult mai mic, si indeosebi de catre outsideri gen: romani, arabi, polonezi etc.
  Noi de 20 de ani platim taxe peste taxe, impozite peste impozite insa nu se materializeaza NIMIC, in niciun domeniu!
  Romania: gaura neagra a banilor albi (cinstiti);
  Romania: punctul G al banilor negri (iliciti)!

 • Cristian Șuțu
  September 30, 2010

  andrei, belgia are 40 de autrostrazi. practic, aia nu prea au sosele nationale

 • anndryusha
  September 30, 2010

  Într-adevăr, este extrem de relevant să comparăm Suedia cu România, inclusiv din perspectiva impozitelor. Probabil că de-aia se stabilesc (cei care pot) pe-acolo: pur şi simplu, cât erau în ţară, statul român îi impozita prea puţin, iar ei simţeau nevoia să dea mai mult, aşa că au ales, cu regret, să plece…

 • Un liberal deja optmist
  September 30, 2010

  Pai eu pot sa fac o nunta , un botez ceva pe firma? Evident ,n-am legislatie. La fel cu plata zilierilor. Sigur, e dubla impozitare! Dar pedeleprele astea sunt asa disperate ca nu mai bani publici de furat incat ar fi in stare sa introduca fumaritul, albinaritul si orice. Din fericire, “rumanul” e asa destept ca si-a retras toti banii de pe piata si i-a pus bine. Ia sa-i vedem cum joaca. Felicitari romani!

 • alinutza
  September 30, 2010

  Dar cand o sa-i vina vreunui parlamentar ideea de a impozita parandaratu’?

 • Darael
  September 30, 2010

  “Cine-s ăştia care ne conduc?”
  Raspuns simplu: securistii de care am vrut sa scapam in 89. Securistii si slugile lor.

 • richard
  September 30, 2010

  Niste oameni rai sustin ca nenea asta ar fi fost bara bara cu Zaher Iskandarani.

 • Adrian Stoica
  September 30, 2010

  Stie cineva unde-au gasit americanii gena prostiei? Ca se plangea unu’ prin Modrogan c-ar fi pierdut ceva.

 • Ninu
  September 30, 2010

  Corect… si corect ar fi sa se impoziteze si copii care merg cu colindul..iar evazionistilor sa li se confiste jucariile :)))))))))))))))))))))))))))))

 • Reisen Tipps
  September 30, 2010

  eu propun sa se impoziteze si greutatea corporala. de fapt ar fi mai bine sa se impoziteze mancarea. cu cat mananci mai mult platesti mai mult impozit

 • Gabriela
  September 30, 2010

  sunteti foarte rai!!! avem cel mai bun guvern din ’90 si pana acum!!! cea mai buna economie, cel mai inteligent presedinte si cei mai buni guvernanti pe care i-a avut Romania vreodata!!! carcotasilor!!!
  cum cine ne conduce?!? ne conduc niste incompetenti, niste imbecili, niste cretini, niste indolenti si nesimtiti, niste unii despre care eu cred ca au graunte in cap… sau le-a explodat materia cenusie… incapabili sa caute si sa aplice masuri economice viabile…, dar capabili sa stoarca taxe si impozite de la popor pentru binele si bunastarea lor personala!!!
  in momentul de fata, economia Romaniei se bazeaza pe taxe si impozite… ce masuri economice au luat de cand sunt la guvernare?!?… daca stie cineva poate imi spune si mie…
  mai ramane sa ne puna impozit si pe dusul la toaleta… impozit diferentiat… pe pipi si pe kaka… (cu scuzele de rigoare) :))

 • anda_elena
  September 30, 2010

  EU pot sa rasuflu usurata! Cu nunta am scapat neimpozitata! Si cu un botez la fel :)))
  Mare e gradina Ta, Doamne!

 • casandra
  October 1, 2010

  Ei, dar noi am mai auzit de el:
  http://www.infonews.ro/node/7262
  Numai tu nu ai auzit!.
  A luat-o si vamesul schitului de monahi de pe Clisura pe Drumul Damascului fiscal, ce crezi?!

 • androidul cu sobolani
  October 1, 2010

  te pregatesti de nunta? gata cu iesirile la munte si pozlele cu blonde pe blog, te asezi la casa ta? :)

 • a-dia
  October 1, 2010

  ce sa le dorim? casa de piatra si nunta cu dar bogat copiilor lor!!!

 • dan
  October 1, 2010

  @ anda_elena – in romania e moda retroactivitatii – io zic sa stai pe ghimpi!

 • Dan Ciulea
  October 1, 2010

  meti ma … e normal sa ne impoziteze pe asa ceva… plm, borduri nu mai pot sa puna, garduri nu mai au unde, autostrazile le-or facut … efectiv nu mai au ce si de unde sa fure… sunteti culmea! CULMEA ma… dati si voi o ideea de cum sa scoata bani de pe noi, si o sa renunte la impozitu’ asta.

 • anda_elena
  October 1, 2010

  :)) da, nimic nu m-ar mai mira!

 • Loda
  October 1, 2010

  Ia uite,Cristi !
  ,,Traficul de tigari prin Vama Moravita a devenit un adevarat nod gordian in disputele politice din interiorul PD-L Timis. Recent, prefectul judetului, Mircea Bacal, a dat un ordin privind introducerea unor filtre de politie in zona vamii din Moravita, blocand traficul de tigari. Aceasta actiune ar fi o contralovitura pe care presedintele PD-L Timis, Constantin Ostaficiuc, protector al prefectului, i-ar fi dat-o deputatului Gheorghe Ciobanu, presedinte al PD-L Timisoara, supranumit Ghita Vama sau “nasul vamilor din Vest”, spun surse din interior. Acesta din urma, sustin aceleasi surse, ar fi incercat sa-si impuna un om de casa intr-o functie publica, fara avizul conducerii PD-L Timis. Cei doi “rivali”, neaga existenta vreunui conflict. ”
  http://gilas.weblog.ro/tag/ciobanu-deputat-tigari-moravita-razboi-pdl-timis/

 • Sictireli
  October 1, 2010

  Impozitarea maruntisului care se arunca la mort cand se opreste alaiul la intersectie, cand il impoziteaza? La cat de des se moare azi, ar fi o solutie pentru FISC.

 • cristi
  October 1, 2010

  Am o curiozitate: la nunta….ginerele o sa plateasca impozit si pentru activitatea din noaptea nuntii ? :)

 • Simona
  October 1, 2010

  Bate campii. Daca eu fac un cadou in bani de ziua cuiva trebuie ca cel care primeste cadoul sa il declare la fisc?
  La nunta am cumparat bautura, mancare, am platit orchestra pe baza unui contract. E treaba guvernului sa ii controleze pe cei care primesc banii ca declara castigul, nu a mea. Iar cadourile in bani nu se impoziteaza.

  De fapt tampenia e ca au tot felul de initiative tampite ca sa-si ascunda incompetenta in a colecta taxele.

 • Zev
  October 3, 2010

  Re- impozitare in Suedia. – nene Sutule, astia plecatii suntem si noi ram
  din trunchiul patriei stramosesti.Adica avem cam aceiasi concentratie de imbecili /m2. Nu ne judeca pe toti dupa frizerita de mai sus, din pac ate e destul de comun fenomenul – petrec o viata de om intro-o tara dezvoltata si tot nu pricep de ce e tara respectiva dezvoltata. Mi-e rusine.

 • ruxi
  October 5, 2010

  Am trimis si eu un articol pe tema asta, stii tu unde:)
  Vorbind chiar serios, dobitocul nu stie ca exista FIRME care se ocupa cu organizarea evenimentelor si care se supun legilor deja in vigoare privind impozitarea? daca fac evaziune este rolul fiscului sa controleze! dar, daca s-a referit la darul de nunta, botez, omul e dus rau cu capul. Cum se va aplica legea, prin ce mijloace? Pe de alta parte mi-as dori tare de tot sa inceapa impzitarea in colegiul de dobitoci care l-au votat si nu ma tem de cuvinte !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *