Mecanică pedelistă

Pe vremuri, cînd pesediştii lui Năstase au ajuns la guvernare (asta se întîmpla în urmă cu 12 ani), circula o vorbă prin Palatul Victoria: ‘R-aţi ai dracu’, de ţărănişti!… Nu era neapărat o reacţie faţă de incapacitatea PNŢCD de a fi condus vreme de patru ani Guvernul, cât mai ales un reproş faţă de nivelul extrem de scăzut la care ajunsese  şpaga în România. Se spune că baronii pesedişti din guvern au instituit atunci o regulă unanim acceptată. E vorba despre celebra regulă a celor 10 procente. Vrei o scutire de taxe, o returnare de TVA, o hotărîre de guvern, etc? Se poate. Te costă 10%. Şi documentele se semnează.

Ceva similar se petrece şi zilele acestea. Cu diferenţa că şpaga de doar cîteva mii de euro a ţărăniştilor a fost înlocuită de CV-urile de 2 lei ale pedeliştilor. Probabil că urmăriţi la televizor sau pe site-urile de ştiri noile nume cu care PDL vine să formeze Guvernul Ungureanu. Eu, unul, sunt absolut şocat. Who the fuck is Drăgoi? Who the fuck is Baba? Who the fuck is Mustea? Who the fuck is Petrescu?

Să-l luăm, spre exemplu, pe Cristian Petrescu, succesorul Elenei Udrea în Guvern. I-am deschis CV-ul şi am leşinat. Oameni buni, omul ăsta e de meserie mecanic. Mecanic maşini şi utilaje, mai exact. Prin 2001, după ce a pus nişte bani deoparte, omul a intrat la facultate. La Universitatea Ecologică. E astăzi absolvent de educaţie fizică şi sport. Vă jur, nu ştiu cum a ajuns el prin Primăria lui Videanu la Direcţia de Dezvoltare Turism. Şi nici nu mai contează, de fapt. Dar cam asta e tot CV-ul lui. Cu care, cel mai probabil, va fi numit zilele următoare în funcţia de ministru al Turismului.

Cum mama dracului să pui un mecanic în Guvern???

16 Comments
 • alin
  February 7, 2012

  dar pe-al lui Dragoi l-ai deschis? daca citeai mai des publicatiile financiare, stiai acum cine e individul.

 • Gabriela Savitsky
  February 7, 2012

  E mecanic sub acoperire.
  Şi-au pus şoferii şi secretarele, ce te miri.

 • Alice
  February 7, 2012

  Păi poate tocmai de-aia. Ca prin comparaţie, să ne facă să ne pară rău că n-am mai vrut-o pe Elena. Şi să o reconsiderăm.

 • Cristian Șuțu
  February 7, 2012

  alice : m-am gindit si eu la asta. in plus, ai vayut ce comunicat de presa au dat proprietarii de hoeluri din Mamaia? “o vrem pe udrea”. LOL

 • Timbo
  February 7, 2012

  Exact pe principul dupa care pui un timonier la conducerea tarii?

 • Andreea
  February 7, 2012

  Mie si mai grav decat scoaterea la inaintare a unor necopti mi se pare desemnarea ca prim ministru a sefului unui serviciu secret. In tara in care ascultarea telefoanelor e un fapt al vietii, in care serviciile secrete servesc la manipulare si intimidare, la 22 de ani dupa caderea comunismului. Un mesaj mai sumbru si mai obraznic catre prostime e greu de imaginat.

 • kingsnake
  February 7, 2012

  @alin: stirileprotv.ro/stiri/politic/fiul-unui-apropiat-al-lui-adriean-videanu-posibil-secretar-de-stat.html
  In plus marea realizare a lui Dragoi (cu care s-a laudat in gura mare) a fost sa vanda obligatiuni in dolari cu un yield anual de 6,85%(adica Romania plateste anual 103 milioane de dolari, vreme de 10 ani, pentru cei 1,5 miliarde imprumutati). Un randament mai mare ca asta doar Grecia ce putea obtine.

 • Dan Andrei
  February 7, 2012

  Ca parca Udrea era mai titrata !? Tot pe bani …Se respecta cutumele pedeliste: omul nepotrivit peste tot.

 • nenea popa
  February 7, 2012

  păi nu zicea Băsescu că are ţara nevoie de mecanici, electricieni….

 • androidul cu sobolani
  February 7, 2012

  mie imi pare rau de funeriu si tabara probabil nu puteau scapa de udrea fara o remaniere totala. nu-i puteau zice”te vrem afara” si au folosit un procedeu eufemistic, prin care au mai cazut cateva capete.
  oricum, ce e mai intersant e ca se incearca izolarea lui antonescu. si pe buna dreptate. omul derapeaza grav. tocmai el se gaseste sa-l critice pe basescu si tocmai pe criteriul autoritarismului. presa internationala vorbeste doar desrep ponta ca si lider al opozitiei, e chemat la consultari de basescu si ungureanu doar ponta . bine, ar putea fi interpretat ca un gest de spargere al opozitiei, dar oricum ponta nu e atat de naiv incat sa inhame un oscior si sa-l alse pe antonescu si pe ala de la PC pe care nu stiu cum il cheama. iar ponta devine tot mai rezervat, in toate privintele. presimt ca se “coace” vreo smecherie.

 • done8989
  February 7, 2012

  în afară de ăla restul sunt mult mai potriviți ca precedenții

 • d
  February 7, 2012

  Nu inteleg care e problema?! Guvernul este unul politic deci in guvern sunt oameni politici nuj specialisti. Poate tipul ala e mecanic…sa fie sanatos, insa in guvern a ajuns pt ca e om politic si nu mecanic. Pe mine m-ar interesa CV-ul lui ca om politic…ce a facut prin functiile unde a fost. Sa fim seriosi ca nu are nimic de a face studiile cu ministerul…eu stiu oameni cu 4 clase care au cladit imperii economice…Numai in Romania un criteriu de baza pt un om politic este nivelul de cunoastere a limbilor straine…era un articol azi ca Ungureanu vorbeste bine engleza…pai atunci sa il pune profesor de engleza la liceu, nu?!

 • d
  February 7, 2012

  A propos…toata lumea urla ca vrea o alta clasa politica…cand apar necunoscuti toata lumea striga ca vrea dionozauri politici cu notorietate. Nu vreti sa va hotarati?!

 • Another
  February 7, 2012

  Întrebare: ”Cum mama dracului să pui un mecanic în Guvern???”
  Răspuns: Poate este mecanic de telegondole!

 • cti97
  February 7, 2012

  eu nu am nicio problema cu un mecanic, atata timp cat tara a fost condusa peste 40 de ani de un cizmar .. putem zice chiar ca am evoluat un pic!

 • bogdan
  February 8, 2012

  sa-l vezi pe clujeanul baba de la educatie ce cv cizelat si raschetat are…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *