Nuţi şi dividendele

 • update Taci, că ne-a scris Biroul de Presă al ministerului. N-am înţeles foarte clar care sunt precizările, poate înţelegeţi voi…

Colegul meu Ionuţ Dumitrescu a aflat cîteva minute mai devreme că Elena Udrea este o femeie bogată. Era să-i dau un pumn în gură cînd m-a anunţat ce a descoperit el. Bă, asta ştim cu toţii, i-am zis, încercînd să par un tip didactic. Căci, deh, oricine poate deschide pagina de internet a guvernului şi, prin urmare, poate accesa declaraţia de avere a celei mai blonde ministrese din istoria României. Scrie negru pe alb acolo şi noi astfel ştim că doar anul trecut firmele ei şi ale soţului Cocoş au produs un profit de circa 1 milion de euro. Care va să zică, da, Ionuţe, e bogată, e putred de bogată, dar o ştire, una nouă, n-ai şi tu ca să dăm în ziar?
Ionuţ, viclean copil de casă, îmi întinde declaraţia ei de avere (vezi foto jos) şi mă pune să citesc cu voce tare. Îmi deschide apoi două pagini de net: youtube, acolo unde mă pune să ascult piesa asta, şi dexonline.ro, ca să caut cuvîntul subliniat. Zic: nu e! Apoi mă pune să caut şi alt cuvînt. Zîmbesc şi-mi face cu ochiul: stai să vezi ce trăznăi am mai găsit prin declaraţiile de avere ale miniştrilor.

 • Vă sugerez să citiţi mai pe seară, online, ediţia de mîine a ziarului Puterea.

nutzi (Small)

18 Comments
 • Anca
  May 27, 2010

  Un divident, doua dividente… :)) Bravo.

 • Bogdana
  May 27, 2010

  blonda noastra…cea de toate zilele

 • Parintele Evghenie
  May 27, 2010

  Sireaca…

 • nadina nedelea
  May 27, 2010

  DA, da!!! Si Dinu Patriciu sa dea banii inapoi, da???

 • alinutza
  May 27, 2010

  Noua forma a cuvantului ce va apare in viitorul DEX – coautoare : Nutzica de Plescoi!

 • ionut
  May 27, 2010

  dividen(t)e
  Analfabeta dracului

 • odojak
  May 27, 2010

  Nu m-ar mira ca, după episoadele Nuți de la Turism, Nuți de la Dezvoltare Regională și Nuți de la Construcții, să avem și Nuți de la Academia Română!!! După un laudatio de Gheorghe Falcă, mânca-ți-aș…

 • Ion
  May 27, 2010

  Binenteles functionari care au redactat declaratia sunt de vina

 • sifilicaBLENOrel
  May 27, 2010

  ce zice ma? divi.. dizi.. dizidente, maica?
  dizidenta-o fi ea, maica, arza-o-ar focu’ da vanzarile ei anterioare, s-o arza! sa n-o prind pe trotuaru’ meu! pai d-aia s-a-ngrasat amu’ c-a infulecat dividente d-alea la restaurant, bre?

 • Rodica
  May 27, 2010

  Invidia din mine o vorbi? Dar nici macar nu e frumoasa!

 • Catalin
  May 27, 2010

  Daca si-ar plati Patriciu darile, n-ar mai taia din pensii si-ar fi si ministrii mai motivati sa invete gramatica.

 • ciavistu
  May 28, 2010

  ‘t’-ul e trucat, se vede ca e aceeasi mana care a introdus si pixeli albastri in filmul cu basescu si copilu’. in comunicatul ministerului se explica de altfel ca t-ul nu a fost pus de doamna udrea, ci de vreun bugetar oarecare (care sigur va fi dat afara in cursul restructurarii). doamna ministru doar a semnat documentul (dupa ce l-a citit atenta, spre a verifica daca nu cumva e vreo cifra gresita sau in plus la vreo suma).

 • Oana Portase
  May 28, 2010

  Biroul de presă vrea să spună că nu Udrea a comis-o, ci neşte funcţionari. Ea “decât ” a semnat.

 • poweraxxel
  May 28, 2010

  Situatia actuala din media este la fel de incrancenata , poate chiar mai mult, decat cea politica.

  Realitatea TV impreuna cu Antena3 au instituit un pol puternic al informatiilor partizane taberei opozitiei politice in confruntarea cu tabara politica de la putere, in conditiile in care Pro TV a ales sa nu se implice in aceasta disputa, si alte cateva televiziuni au constituit participand partial sau total la realizarea polului opus, adica partizan puterii (precum B1 TV si OTV). Implicarea inseamna desigur si implicarea componentelor scrise (Jurnalul, ex-Cotidianul, ex-Gardianul de o parte si Evenimentul Zilei, Curentul de cealalta parte …).

  Am observat incercarea celor 2 televiziuni, Realitatea TV si Antena3, de a crea o impresie telespectatorilor, potrivit careia toti romanii sunt impotriva guvernului, si in general a unei atitudini anti fata de absolut toate deciziile acestuia.

  Mecanismele prin care realizeaza acest lucru, sunt multiple …

  Au inceput prin creerea unor tabere disproportionate in discutiile purtate in studio-uri. La inceput, observam intotdeauna ca tabara anti PDL era mult mai numeroasa decat cea pro PDL.

  Dupa aceasta, au cedat din ce in ce mai mult din “deontologia jurnalistica”. Unii au apelat la telefoane aranjate. Cu declaratii care sa incite telespectatorii, sa ii enerveze … Altii apeleaza la mesaje subliminale, texte cu impact calculat, pe fondul unor imagini care sa creeze emotivitate … Ce este iar interesant, este ca s-au impartit chiar si pe nivele de cultura, pe capacitate de intelegere! Daca Realitatea TV s-a pozitionat catre patura cu un grad de intelegere mai ridicat, Antena 3 se adreseaza celor ce au nevoie de explicatii “mai pe intelesul tuturor”, dupa cum chiar o stimabila prezentatoare de “show” repeta in emisiune.

  Bineanteles, in toate aceste actiuni, lipseste un lucru esential, care atrage dupa sine decredibilizarea lor … Acel lucru este garantia ca opiniile prezentate sunt corecte, sincere si dezinteresate … Cine poate crede ca o televiziune care nu spune nimic despre istoria recenta sau mai indepartata a propriilor patroni poate fi considerata corecta? Va amintiti de relatia Vantu – FNI? Dar Voiculescu – Securitate? Sunt prea multe cazuri in care opinii care aratau altceva decat vor ei sa arate sunt ignorate, sterse, ingradite, ca sa putem crede ca redau corect “opinia publica”.

  Mi-a placut cu adevarat insa o singura emisiune, care expunea cu adevart parerea romanilor. Ce-a a lui Robert Turcescu! Emisiunea unde romanii intrau in direct, si isi spuneau parerea. Si am constatat cu uimire, ca parerea generala diferea de cea creata in rest de Realitatea TV si Antena3!!! Poate asta este si motivul pentru care mai intai emisiunea a fost restransa, anulata, iar apoi Turcescu a disparut cu totul de la Realitatea … Sper sa ajungala TVR, si sa o realizeze acolo! Asa, TVR si-ar mai spala rusinea …

 • Silvy
  May 28, 2010

  Deci functionaru e de vina?Sau care-i faza? :)))

 • Rodica
  May 28, 2010

  Vai, vai, vai… ce rusine, Nutzi!
  Oare ii pasa?

 • Julia
  May 29, 2010

  CEVA FOARTE GRAV.

 • Cristi Vre
  June 1, 2010

  Nutzi, spaima…. gramaticii :))) Si totusi este posibil ca ea sa fie cel mai bun ministru al PDL-ului. Trist nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *