A doua scrisoare către Radu

Radule, trăim într-o lume mai degrabă murdară. Ştiu, prin obiectivele noastre nu se văd prea bine microbii. Dar ei sunt acolo, chiar dacă nu-i băgăm noi în seamă. Acum vreo două săptămîni călcam pe pietricelele şi nisipul de marmură de la Saliara Beach. M-a mîncat în cur şi m-am întors. Şi tu la fel. Na! Aşa ne-a trebuit. Tu o să fii nervos azi, eu o să-ncerc să mă abţin de la replici cretine: “Ţi-am zis eu încă de acum şase zile că preşedintele Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni”. La dracu, s-a confirmat.  Am încercat să-ţi explic, în mai multe feluri, că răul USL este mult mai mare decît răul Băsescu. Deşi eşti un tip inteligent, nu păreai să auzi. Băsescu trebuie să plece! Aşa credeai. Cu toată fiinţa ta.

Mă uit acum la babele isterice care fac “revoluţie” în faţa sediului Curţii Constituţionale. Spectacolul e grotesc. Dar, dincolo de urletele lor, asta ne spune nouă – sau ar trebui să ne spună – că USL nu se opreşte aici. Programul lor de guvernare va avea în continuare un singur punct: “Jos Băsescu!”. Cu multe subpuncte. Josnice. Mişeleşti. Nedemne. Mizerabile. Ticăloase. Abjecte. Mîrşave. Demne de dispreţ.

Radule, ce faceeeem?

12 Comments
 • Radu
  August 21, 2012

  Ce facem? Ne linistim! Dictatorul inca nu s-a intors in palat. Maine e alta zi. Apoi ne bucuram de radiografia acestor zile. Generatia noastra e varza… nu e in stare sa vada dincolo de interese mic burgheze. Macar stim.

 • aga
  August 21, 2012

  buna ziua Cristi. nu stiu daca iti mai aduci aminte cand ti-am scris ca ma fascineaza oamenii care au certitudini, evident facand vorbire despre unul din textele tale in care ii ironizai “en-gros” pe cei care au fost la vot si au votat demiterea. acum intrebarea mea este: dar daca Radu are dreptate in optiunea lui si tu esti cel care greseste?

 • ionut
  August 21, 2012

  nu mai faci nimic cu scrisorile in ziua de azi. trimite-i niste flori si bomboane. si o bautura buna:) btw, “babele isterice” de acum sunt aceleasi din ianuarie-februarie. dar tu, pe vremea aia, pareai a nu tine cont ca bufnitele nu sunt ceea ce par si vorbeai de puritatea lui Claudiu Craciun. u know…baiatul ala de la facultatea ai care profesori (mai toti) au contracte de consultanta cu USL.

 • Radu (altul decat cel caruia i te adresezi)
  August 21, 2012

  Cristi, nu exista raul USL ci doar raul Basescu. Exista, daca vrei, prostia USL. Ai fi putut spune ca prostia USL este mai mare decat raul Basescu. Raul USL este un rau inventat pentru a distrage atentia de la raul cel mai mare din Romania ultimilor ani. Atat…restul il las pe Radu B sa-ti eplice :).

 • Cristian Șuțu
  August 21, 2012

  aga: toti avem dreptate. dar, cert este ca TB se va intoarce la Cotroceni pentru ca ASTA e cea mai buna solutie pt Romania dintre cele posibile.

  radu2: eu nu explic, eu doar spun ce cred.

 • bibanu
  August 21, 2012

  …ca intotdeauna …raul cel mai mic…..eu am votat din diaspora NU la referendum ….si a fost si pe a ici un talmes-balmes. Pacat, pacat de toti cei care din cauza usl-asilor am plecat afara.

 • aga
  August 21, 2012

  vezi Cristi, eu nu cred ca ASTA este cea mai buna solutie, ba din contra. asa ca nu avem dreptate toti, fir-ar sa fie…

 • George
  August 21, 2012

  Mi-am dorit din suflet sa ca Basescu sa ramana pe tusa. Dar acum, cand vad ca sunt destui (si tu, Cristian Sutu), care va bucurati ca nu s-a intamplat asa, chiar imi pare bine ca a revenit, fiindca doar asa va veti convinge ca ati gresit! Tras pe tusa devenea o icoana, asa va deveni o realitate palpabila, ce va fi din ce in ce mai greu de digerat pentru cei care l-au sprijinit…

 • ionut
  August 21, 2012

  inca una cu “buna credinta” a lui Claudiu Craciun: (acum 5 minute, live pe Digi TV)

  moderator: credeti ca oamenii ar putea iesi din nou in strada impotriva lui Traian Basescu?
  Claudiu Craciun: bineinteles, daca va avea anumite initiative care nu convin oamenilor.
  la ce fel de initiative va referiti?
  Claudiu Craciun: la exploatarea de la Rosia Montana, de exemplu.
  moderator: dar, recent Parlamentul a votat o lege care da unda verde acestor exploataari. iar USL avea deja majoritatea? de ce dupa acel vot nu ati iesit in strada?
  Claudiu Craciun: vedeti dumneavoastra, trebuie sa existe un consens in clasa politica pentru ca acest proiect sa poata fi facut. cand va exista acest consens…fiti siguri ca vom iesi!

  I like thist guy! :))

 • Xenos
  August 21, 2012

  Pt. destinatar:
  Esti un mic burghez ca la carte, as zice.
  Dar sa fii epigon de al lui Costi Rogozanu, el insusi epigon al idiotilor utili de pe vremea lui Stalin, chiar nu mi se pare amuzant.
  Ce naiba dom’le, un pic de originalitate in idei!

 • Dan Doran
  August 23, 2012

  Nu exista raul USL ??! Eu am fost pazit de politzie in 2002, cind a venit Bush in Romulania, ca sa nu le pot spune americanilor ca in Romania nu mai exista nici un partid politic (caci TOATE s-au inscris cu liste false, in 2000!), era sa crap din lipsa de medicamente la urgentza, in 2003, am fost urmarit prin toata tzara de politzie si SRI, am fost amenintzat diract si indirect, am avut corespondentza cenzurata, prietenii mi-au fost amenintzatzi, etc… Si voi zicetzi ca USL e BINE ??!
  Se vede ca sintetzi bugetari, caci Base a avut curaj sa mai taie din macaroana bugetivorilor, si de aceea astia il vor jos. Dar nu uitatzi, bugetzeilor, ca sintetzi o minoritate de intretzinutzi, si ca nu v-atzi meritat salariile pina azi, asa ca nu ne intereseaza ce dracu credetzi voi !
  Si va dau o veste trista (ptr voi): Basescu va fi reconfirmat! Intre o haita de hiene flaminde si un dulau (destul de )satul, omul prefera dulaul, chiar si daca mai latra aiurea, si mai fura mamaliga de pe masa … Dar pazeste casa !

 • nic
  August 23, 2012

  @Cristi Sutu. Prin ce logica stramba ajungi sa sustii ca intoarcerea lui Basescu la Cotroceni se petrece pentru ca asta este cea mai buna solutie? Asta nici macar nu este solutie, apai sa fie “cea mai buna”! As putea sa te cred daca ma convingi ca are vreo logica. Dar eu am multe alte argumente ca sa sustin, logic, contrariul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *