Un desert de la Violeta’s

Violeta’s Vintage Kitchen, bistroul meu favorit din Bucureşti, a împlinit patru ani. Îmi amintesc că într-o seară din februarie 2008 mă plimbam pe strada Batiştei şi, undeva la intersecţia cu JL Calderon, am descoperit o vitrină frumoasă, cu multe bunătăţi înăuntru. Am îndrăznit, deşi nu era nimeni la mese. Ne-am aşezat la o masă de lângă geam şi în cîteva secunde a venit la noi o femeie frumoasă: Bună seara, eu sunt Violeta! Acesta este bistroul meu. Să vă spun ce v-am pregătit astăzi. A urmat descrierea unui meniu scurt, dar magic, cu explicaţii privind ingredientele naturale cu care sunt concepute toate mîncărurile ei. Violeta vorbea frumos, cu emoţii, parcă. Probabil că eram printre primii clienţi. O priveam cu atenţie şi nu ştiam ce să aleg. Nu-mi amintesc exact, dar parcă am rugat-o să-mi recomande ea ceva. Două ore mai tîrziu, mă aşezam în faţa laptopului şi, cu o grabă neînţeleasă, îmi doream să vă spun ce loc minunat a apărut în Bucureşti.
Patru ani mai tîrziu, într-o seară de februarie, Violeta a venit din nou la noi şi s-a prezentat. Ne-a spus că a pregătit un desert special şi ne-a invitat să fim atenţi la liftul ce face legătura dintre bistro şi bucătărie. Coborîse un Stradivarius.
Să privim împreună imaginile magice surprinse de maestrul Cosmin Bumbuţ.

Alexandru Tomescu la Violeta’s Vintage Kitchen from Cosmin Bumbuț on Vimeo.

3 Comments
 • Another
  February 24, 2012

  Frumos! Primul link, însă, nu se deschide. Probabil este prea aproape virgula de el; cred că mai trebuie un spaţiu. Am deschis din partea cealaltă.
  http://www.violetas.ro/

 • Cristian Șuțu
  February 24, 2012

  merge acum! multumesc

 • another_cherry
  February 29, 2012

  am citit acest post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *