Despre comunităţi

DSC_4894

Ceea ce vedeţi în imaginea de mai sus nu e o comunitate. Sunt cîteva zeci, dacă nu chiar sute de comunităţi. Aparent, da, e o comunitate, mai exact un grup de oameni (100-150, nu ştiu exact) cărora le vorbeşte Manafu. OK! Asta poate vedea oricine. Cum oricine care priveşte tabloul Gioconda al lui Leonardo Da Vinci poate spune că e vorba o femeie, eventual una cu un surîs greu de descifrat. Bun, dar asta nu e totul. De vreo 505 ani se tot încearcă desfacerea în detalii a acestui tablou. Freud vedea în portretul Monalisei  un simbol al atracţiei sexuale a pictorului faţă de mama sa. Alţii au măsurat cu raze Röntgen şi au descoperit 3 alte picturi sub cea pe care o vedem astăzi. Unii au căutat un înţeles în fundalul picturii, observînd diferenţele mari de nivel între partea stîngă şi cea dreaptă. Ca să nu mai zic de identificarea personajului pictat…

Tot astfel ar trebui înţeles rostul întrunirilor Social Media Summit pe care Marta Uşurelu de la revista Biz le oganizează de cîţiva ani încoace.  Şi de la care nici o companie interesată de comunicare în social media n-ar trebui să lipsească. Pentru că la aceste conferinţe nu vin să vorbească doar nişte oameni foarte pricepuţi în zona asta a comunicării online  – i-aţi identificat deja în imagine pe Chinezu sau pe Vlad Petreanu, cred că e şi Vali Petcu pe acolo.  În spatele fiecărui om din imaginea de mai sus – care e surprinsă la un Social Media Summit – stă cîte o comunitate. Măsurabilă. Activă. Conectată la alte comunităţi.

Cît de vii sunt aceste comunităţi, puteţi afla din seria de conferinţe care începe pe 5 martie cu Social Media Summit Bucureşti. Pe 15 martie, Social Media Summit Iaşi (acolo unde voi fi şi eu prezent). Lista întreagă de evenimente Biz o puteţi consulta aici.

3 Comments
 • Paul
  February 21, 2013

  PDF-ul cu lista intreaga de evenimente Biz contine 2 greseli amuzante:
  – in iulie se vorbeste despre un “Social Media SnowCamp”; Snow, adica zapada?
  – si in martie, si in mai, si in septembrie, si in decembrie sunt “The first regional summit”; asta ca sa nu mai spun ca se mentioneaza de o serie de evenimente, primul avand loc in Timisoara (in septembrie) si al doilea in Cluj (in decembrie). Probabil ca cele din Bucuresti, Iasi si Brasov, cele care se deruleaza in primul semestru al anului, fac parte din cu totul alta serie de evenimente, nu?

  Si nu vreau sa ma intelegi gresit, stiu ca sunt un carcotas care se leaga de greseli minore, stiu ca doar cine nu munceste nu greseste, dar problema e ca ma atrage subiectul – dar cand vad astfel de greseli…

 • Cristian Șuțu
  February 21, 2013

  Paul, iarta si vei fi salvat! :)

 • Alex
  February 21, 2013

  De la primul eveniment de acest gen la care am participat, am aflat multe lucruri noi interesante. La al doilea, deja stiam ce o sa spuna 90% din speakeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *