Treziți-vă!

Dac-ar fi să-i reproșez ceva lui Klaus Iohannis, ei bine, cred că marele rău pe care-l va lăsa acest președinte în urma sa e că a distrus o expresie: România lucrului bine făcut. Întîmplător sau nu, am avut ghinion cu autorul acestui slogan. Se va încheia în curînd primul an al președinției lui Iohannis și, din păcate, nu vedem nimic bine făcut dinspre Cotroceni. E o stare de somnolență continuă. O lene generalizată. La Cotroceni nu avem un președinte, ci o babă care stă la poartă toată ziua și privește, cu mîinile în poală, trecătorii. E firesc să rîdem împreună de consilierii lui surprinși în situații de sforăit.

Și totuși în țara asta se întîmplă și lucrul bine făcut. De o lună și ceva scriu pentru o campanie genială pe care o veți întîlni pe internet sub hashtagul #activeazaRomania sau pe pagina de facebook dedicată. Sunt tot felul de oameni frumoși care fac bine lucrul lor. Sunt acei oameni pe care Klaus Iohannis îi privește de pe bancă trecînd prin fața lui. Cîndva, aș vrea să am puterea să concep un proiect jurnalistic ce să vorbească despre românii care fac bine ceea ce fac. Fie că e vorba de un cizmar ori de un bucătar, de un doctor sau de un fotograf. Oameni pe care să-i recomanzi imediat prietenilor tăi cînd te întreabă știi pe cineva care….?

Un astfel de om – și uite-așa ajung la următorul meu episod din campania #activeazaRomania – este Mugur Pop.

mugur_pop

Unul dintre cei mai frumoși oameni pe care i-am întîlnit vreodată. Mugur este din Cluj și are acasă o herghelie. Cu care, între altele, face, pro bono, lecții de călărie pentru copii cu handicap sau cu copii din categorii defavorizate (abuzați, din sistemul de protecție etc). În timp, s-a dovedit, rezultatele sunt fenomenale: acești copii fac progrese vizibile în terapia lor. Mugur scrie și povești pentru copii (click aici). El are o teorie foarte frumoasă despre salvarea noastră. I-a spus Raindrops. Iar asta înseamnă că nu neapărat prin oameni chemați ne vom salva, ci prin fiecare lucru bine făcut al fiecăruia dintre noi. Ca niște picături de ploaie.

Mugur Pop este un om alături de care nu te vei plictisi niciodată. E pasionat nu doar de cai, ci și de plante și de istoria dacilor. Ascultați-l! E un film de doar 3.30 min, introducerea unui serial produs de Dacia Plant. Dacă vă va placea, pe canalul lor de YouTube veți găsi multe alte episoade.

 • Proiectul „Fii activ la orice vârstă!” este implementat de ANOFM în parteneriat cu Rusu & Borţun Consultanţă şi SYSTEM & NETWORK SOLUTIONS, şi este finanțat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
5 Comments
 • Ioan Săbăduş
  October 20, 2015

  Frumos spus. Se simt cuvintele care vin din suflet !

 • Cristian Șuțu
  October 20, 2015

  Apreciez.

 • Papa' Joffre
  October 23, 2015

  Interesantă strategia ta de autovalidare a primul subiect prin cel de-al doilea, dar nu ține la oamenii care cunosc regulile logicii. Sunt doua subiecte independente, relativ la care, dacă cineva simte să exprime feedback, trebuie să o facă independent.

  1. Iohannis este un președinte foarte bun, incomparabil cu Băsescu, care a fost un blestem.
  2. Da, dl. Mugur Pop este un om extraordinar.

  Concepția ta, cum că cine e de acord cu afirmția 2. automat e de acord cu ambele afirmații este greșită. Arată doar că îți dorești să manipulezi.

 • De Gaulle
  October 24, 2015

  @Papa’ Joffre
  Corect. Unii au invatat aceasta tehnica de “validare” chiar de la mizerabilul Basescu Traian, cel mai imputit (da, suna urat, dar nu exista un cuvant mai potrivit, este “inspirat” de “basescu”, la o adica) presedinte pe care l-a avut Romania dupa 1989.

 • Vic Ponta -Superpremier
  October 29, 2015

  Da,Papa ‘Joffre, acest neamt e o adevarata binefacere pentru oamenii de bine ai politicii noastre iubitoare de romani! Desi il detest pentru ca mi-a furat scaunul binemeritat, ii respect delasarea si lipsa de actiune impotriva strengarilor politici ce mai gresesc si ei , ca tot omul, pe cand Basescu, ai vazut ce macel inutil a facut prin randurile iubitorilor de romani si de capital, ce nume grele au trebuit sa intre la rusinoasa parnaie, care e facuta pentru pulime nu pentru binefakatorii natiei!
  Nici nu-i pot intelege pe cei care il mai vor pe chelios, cu justitia lui parsiva si neusinata, cu tot: daca o mai ducem tot asa, dispare de-a binelea o institutie sacra si fundanentala a Romaniei: institutia Spagii ! Jos Basescu! Traiasca domnii Iliescu si Nastase, aparatorii fiintei sacre a romanilor! Huooo! ,justitie chioara, care cauti sa pui laba si pe mine, cel mai adevarat dintre premierii romani postmoderni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *