Muguri

Îmi plac oamenii cu pasiuni. Care e obiectul pasiunii lor, asta e deja un detaliu nesemnificativ. Nu contează neapărat ce faci, important e, cred, cum faci. Un brutar, o casieriță, un reporter, un profesor, un croitor, un doctor, un controlor de bilete pe tren, un ministru – cu toții își pot face treaba bine sau prost, iar ăsta e singurul lucru care contează. Vă spun asta pentru că l-am reîntîlnit în week-end pe un om a cărui pasiune pentru ceea ce face te lasă cu gura căscată. Îl cheamă Mugur Pop și-am scris deja da cîteva ori despre el pe blog. Acum, în campanie electorală fiind, vreau să vă vorbesc din nou despre el pentru că este unul dintre foarte puținii oameni pe care-i știu că-și fac treaba bine, cu pasiune. Și ăsta e singurul indiciu care cred că are relevanță. Întîmplarea a făcut să aflu de un InstaMeet organizat de cîțiva instagrammeri clujeni – foarte buni, de altfel – la ferma lui Mugur, pe care nu-l mai văzusem, cred, de la expoziția Călare în Carpați. În secunda doi, am mers la gara și am luat bilete dus-întors pentru destinația Cluj. Muream de nerăbdare. Sîmbătă dimineața pe la 7.30 coboram pe peronul gării, acolo unde mă aștepta Mugur. O să oprim un pic în drum spre fermă pe la un prieten bun, să-l luăm și pe el – mi-a zis Mugur. Și-așa l-am cunoscut pe celălalt Mugur (foto 2). Mugur Gliga, îngrijitorul de păsări răpitoare. A ieșit din casă cu trei exemplare minunate: doi șoimi și-un uliu șoricar. Ce-a urmat vedeți în imaginile de mai jos. Sau pe hashtag-ul #wwim10cluj de pe Instagram.
Ei bine, eu doar atît mai vreau să vă spun: Mugur Gliga este un tip pasionat. Iar ce face el cu și pentru păsările de pradă e ceva fantastic. Despre cum își face el treaba, citiți într-un foarte bun reportaj din Ziar de Cluj. V-aș sugera să aveți vreodată șansa de a-i cunoaște pe acești oameni.

mugur gliga si mugur pop

mugur gliga 2
mugur gliga 1
soim
uliu + mugur
uliu soricar
mugur pop

1 Comment
  • Vic Ponta (Premier minunat si Presedinte Invingator)
    October 7, 2014

    Si eu sunt pasionat de meseria mea, ce-i tot bagi pe muguranii astia! Fac politica ca nimeni altul, ba lucrez si ca ofiter de.. de… aaa… sa zicem: stare civila in timpul ramas liber! Si am si doctorat, pe-aici, pe undeva! Deci sunt pasionat fara limite!
    Pana si jandarmii pe care i-am trimis la Pungesti sunt parte din pasiunea mea pentru contracte bine facute si cu avansul deja platit! Sa nu spuna dusmanii ca ii iubesc pe rusi si-i dezavuez pe americani! Ati vazut ce autostrada faina a facut Bechtel pe hartie in ultimii zece ani? Iubesc dolarii! Iubesc puterea! Iubesc prabusirea lui Basescu! Iar pe mine ma iubesc cel mai mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *