Cum au pierdut niște pesediști cîteva milioane de euro

Dacă v-ați întrebat vreodată care e rolul presei și n-ați găsit un răspuns, aș vrea să vă amintesc de Povestea gerului. E recentă și plină de învățăminte. Se făcea că niște șmecheri din guvern încercau să fure niște bani din visteria statului. Și s-au gîndit în felul următor: ia să dăm noi o ordonanță de urgență prin care să scoatem de la rezerva de stat o sumă considerabilă de bani. Dar pentru asta aveau un nevoie de un motiv. În tîmpenia lor, șmecherii au invocat un fenomen meteorologic. Cică ar veni un ger năprasnic. Se întîmpla pe la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Vă citez din proiectul ordonanței de urgență, că poate ați uitat:

Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa, rezultând geruri anormale pentru perioada următoare, ceea ce va determina creşterea consumului prognozat de energie electrică şi termică pe perioada sezonului rece. În aceste condiţii există riscul ca autorităţile locale să nu poată asigura stocurile necesare furnizării în condiţii optime a agentului termic pentru populaţie pentru perioada friguroasă în anul 2013.

Desigur că gerurile anormale n-au mai venit deloc. Ba din contră, s-au înregistrat temperaturi de peste 10 grade Celsius, cu plus. În curtea blocului meu au răsărit, acum, în ianuarie, ghioceii.

Eh, și acum, ia gîndiți-vă cum ar fi țara asta fără cei doar cîțiva jurnaliști rămași în presa asta pe cale de dispariție. Pentru că – trebuie să știți – dacă nu era jurnalistul de la Mediafax care să fi descoperit și să fi făcut public proiectul ăsta jegos de ordonanță de urgență, despre care am scris și eu aici, cîteva milioane bune de euro ar fi dispărut definitiv în buzunarele șmecherilor lui Dragnea și ponta.

SVFG!

3 Comments
 • REPTILIAN
  January 16, 2014

  Adevarat graiesti , nu se mai satura hotii astia sa mulga din lesul tarii …

 • androidul cu sobolani
  January 16, 2014

  pai de ce nu te intorci in presa? tu erai chiar bun. la hotnews de exemplu, eu te-as vedea acolo. veau sa-ti spun o chestie. in urma cu vreo 2-3 ani a avut loc un “fenomen” foarte ciudat. aproape toti jurnalistii au pus botul la protestele realizate de antena 3, apoi cu referendumul chiar multi oameni de buna credinta au pus umarul la chestia numita “7,4 milioane”, toata haznaua asta culminand cu 70% USL in parlament. dupa toate astea, am sesizat, poate-s subiectiv, o frica a multora dintre VOI de a lua apararea unora care se incumetau sa spuna ceva care conform normelor antena 3 era considerat basist sau de sorginte pro-basista. ai dreptate cu mediul online si presa infectate. tot nu pot sa-mi explic, sincer, de ce puneai si tu umarul la vremea respectiva, la inlaturarea lui MRU. pt ca avea blugi cu dunga? pentru ca era o canalie mai mare ca ponta? citindu-te cu atentie de atatia ani, imi permit sa-ti reprosez sau macar sa te intreb cum dracu ai putut sa scrii orice chestie care intarea acel “mainstream mediatic” din acele vremuri, stiind ca USL inseamna Vociulescu si PSD?

 • val
  January 17, 2014

  Sutule, frumos iti sta sa injuri cel “govern cinstit si competent”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *